بیتا احمدیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نشان استاندارد برای محصول خیار گلخانهای، توت فرنگی گلخانهای، قارچ خوراکی و نخود صادر و برای اولین بار در استان در محصولات گلخانهای و قارچ خوراکی اخذ شده است.
وی اضافه کرد: امسال طرح ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده و استاندارد با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی، در راستای اجرای تفاهمنامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و دفتر توسعه فعالیتهای زنان روستایی و عشایری مؤسسه آموزش و ترویج در سطح چهار شهرستان ارومیه، پیرانشهر، میاندوآب و نقده در قالب شش سایت با تنوع محصولاتی شامل توت فرنگی و خیار گلخانهای، قارچ خوراکی سیب درختی، هلو و نخود دیم به اجرا درآمده است.
مدیر ترویج و هماهنگی کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح فرهنگ سازی در مورد تولید و مصرف محصولات گواهی شده و استاندارد به همراه مدیریت منابع آب و خاک و کمک به پایداری منابع و محافظت از آنها و افزایش بهره وری تولید با ترویج روشها و فنون جدید کشاورزی در بین زنان روستایی و عشایری است.
وی با اشاره به لزوم حمایت از تولیدکنندگان محصولات گواهی شده به ویژه در مرحله عرضه به بازار گفت: مهمترین اهداف و برنامههای اداره ترویج ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات استاندارد از طریق آموزش بهرهبرداران، تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی، رایزنی با دستگاههای مربوط درباره حمایت از عرضه این محصولات و تشویق تولیدکنندگان و همچنین ایجاد سایتهای الگویی، ترویجی است.
احمدیان با بیان اینکه اخذ پروانه برای ۲ محصول سیب درختی و هلو نیز در دست اقدام است، افزود: در این طرح ضمن تشکیل کارگروههای استانی و شهرستانی و انتخاب سایتها و مدیران کنترل کیفیت، ثبت مشخصات بهرهبرداران و آزمون آب و خاک در سایت مورد نظر انجام و دورههای آموزشی تخصصی برای هر محصول برگزار شده است.
وی اضافه کرد: برای اجرای این طرح ۲۴ دوره آموزشی به تعداد ۳۶۰ نفر روز برای زنان روستایی برگزار شد و ضمن کاهش و کنترل مداوم نهادهای بیولوژیک و غیرشیمیایی مرتبط با عوامل خسارت زای هر محصول، نمونهبرداری محصول جهت تعیین باقیمانده سموم انجام و نهایت منجر به اخذ ۴پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلایندهها و گواهی استاندارد در سطح استان شد.
مدیر ترویج و هماهنگی کشاورزی آذربایجان غربی گفت: محصول گواهیشده و استاندارد، محصولی است که در آن باقیمانده سموم، آفتکشها و عناصر سنگین و آلاینده از حد مجاز پایینتر بوده و از نظر تغذیهای به اندازه کافی حاوی عناصر غذایی برای سلامت انسان و دام است.
آذربایجان غربی سالانه حدود ۶.۵ میلیون تن محصولات باغی و زراعی تولید و روانه بازار مصرف می کند.
نظر شما