به گزارش ایرنا،این ۲۳ نفر که همگی مرد هستند در اولین روز شهریورماه ۱۴۰۰ برای تصدی پست شهردار شیراز با حضور در هفتمین و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز برنامهها و دیدگاه های خود را برای توسعه شیراز در ۴ سال آینده ارایه کردند.
پیشتر رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ۲۴ مردادماه ۱۴۰۰ نام ۱۴ گزینه نهایی این شورا برای نشستن بر کرسی شهرداری این کلانشهر را اعلام کرد.
مهدی طاهری یکشنبه هفته گذشته در صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: آرش فرج زاده، محمد فرخ زاده،سید احسان اصنافی، سعید معصومی، ناصر شمس ، علیرضا صحراییان، محسن اردکانی،سیاوش بدری، علی حسین رعیتی فرد ، مهدی جمالی نژاد ،علی معایر، حمید کشتکار، محمودرضا طالبان و محمود میرزایی از گزینه های نهایی در حال بررسی برای نشستن بر کرسی مدیریت شهری شیراز هستند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز یکشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰ در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس ابلاغیه جدید مبنیبر انتخاب شهردار تهران به سایر کلانشهرهای با بیش از یک میلیون نفر جمعیت، که بر اساس تبصره یک ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، اعلام شده است، احراز صلاحیت شغلی برای شهرداران این کلانشهرها منتفی است و شهردار بهعنوان رجل سیاسی تلقی میشود؛ لذا بر این اساس ممکن است افراد دیگری نیز به لیست فعلی اضافه شوند.
علیاکبر سلطانی افزود: این تبصره شامل بررسی رشته و سوابق شغلی و داشتن ۹ سال سابقه مدیریتی بود که اکنون باطل شده است.
سلطانی گفت: بر این اساس این موضوع در جلسات شورا مطرح خواهد شد و با توجه به تغییر معیار اولیه احتمال تجدید نظر و اضافه شدن افراد دیگری در لیست وجود دارد.
گزینههایی که نیامده انصراف دادند
اردکانی، بدری ،معایر و نقیب زاده ازجمله گزینههایی بودند که صبح دوشنبه یکم شهریورماه ۱۴۰۰ از سوی شورای اسلامی جزو ۲۳ گزینه نهایی تصدی مدیریت شهری شیراز اعلام شده بودند اما این ۴ نفر از ادامه رقابت انصراف دادند.نقیب زاده و معایر علیرغم حضور در صحن علنی شورای شهر شیراز و ارایه برنامه عملیاتی ،انصراف خود را یکشنبه اعلام کردند.
اصنافی، فرخ زاده، جمالی نژاد ،اردکانی،بدری، معایر ،رعیتی فر ، کشتکار ،طالبان ،معصومی ، صحراییان ، شمس ،میرزایی ،فرج زاده ، نقیب زاده ، بذرافشان ،عبدالهی ،حقیقت ،چوبینی ،طهماسبی ،رضایی و کیانی رحیمی به ترتیب از ساعت ۸ صبح امروز تا ساعت۱۹.۳۰ به ترتیب به مدت نیم ساعت در صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز به ارائه برنامه خود پرداختند که به گفته رییس این شورا بدری و اردکانی پیش از شروع جلسه امروز شورا انصراف خود را اعلام کردند.
به گفته رییس شورای شهر شیراز از میان این افراد با رای اکثریت اعضای پارلمان شهری شیراز ۵ گزینه برای حضور در مرحله بعدی انتخاب میشوند.
احسان اصنافی و محمد فرخ زاده دو عضو شورای ششم شهر شیراز هستند که داوطلب نشستن بر کرسی شهرداری این شهر هستند و امروز نیز در صحن شورا برنامه خود را برای تصدی مدیریت شهری شیراز ارایه کردند.
محمد فرخ زاده که هم اکنون عضو ششمین دوره شورای شهر شیراز است امروز به عنوان نخستین کاندیدا برنامه مدیریتی خودرا برای کسب سمت شهردار شیراز به شورا ارائه داد.
وی پیش از این به عنوان معاون شهردار در حوزه فرهنگی، ریاست سازمان آتش نشانی شیراز و رییس سازمان حمل و نقل و ترافیک این شهر فعالیت داشته است.
فعالیت اقتصادی و توجه به اقتصاد شهری و در آمد پایدار نخستین موضوع مورد توجه در برنامه های فرخ زاده بود.
توجه به اقتصاد گردشگری، باغ های شیراز ، خدمات شهری و گره خوردن این خدمات با منافع مردم از دیگر محورهای مهم مطرح شده از سوی او بود.
به گفته فرخ زاده سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری به عنوان خاستگاه آرامش بخشی به شهر باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
ایجاد پارک های تخصصی در حوزه های مختلف گیاهان دارویی، سلامت و...، تغییر مدلهای حمل و نقل درون شهری به ویژه توسعه تراموا، ایجاد جذابیت های جدید برای نسل جوان، توجه به ظرفیت های بین المللی شهر شیراز، اهمیت مدیریت بحران در سطح شهر شیراز به ویژه بافت تاریخی و بافت فرسوده، توجه به ابعاد فرهنگی به ویژه تبدیل کردن موضوع سومین حرم اهل بیت از یک مگا پروژه به ریز پروژه های کارآمد از دیگر مواردی بود که به عنوان سر فصل برنامه های مدیریتی فرخ زاده در این جلسه مطرح شد.
آیا اصنافی به شهرداری میرسد؟
احسان اصنافی که هم اکنون عضو شورای ششم شهر شیراز است بعنوان یکی از کاندیدای شهرداری این شهر انتخاب شده است.
تغییر موضع شورای ششم شهر شیراز درخصوص انتخاب سرپرست در دقیقه نود از آرش فرج زاده به محمدعلی راضی ازجمله مسایلی است که برخی از اعضای شورای ششم در محافل خصوصی دلیل آن را تکاپوی اصنافی برای نشستن بر صندلی شهرداری می دانند.
براساس اظهارات بسیاری از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در روز نخست فعالیت این شورا آرش فرج زاده گزینه اصلی سرپرستی شهرداری بود اما دقیقه نود تصمیم شورانشینان در جلسه غیرعلنی تغییر کرد و راضی بر این کرسی تکیه زد.
به گفته برخی کارشناسان مسایل شهری ،فرج زاده در ۴ سال گذشته همواره شخص دوم مدیریت شهری شیراز بوده و اکنون نیز پست قائم مقامی شهردار شیراز را دارا است و در جریان جزییات تمامی پروژههای عمرانی شهری قرار دارد و اگر بعنوان سرپرست انتخاب می شد طی ۲ تا ۳ ماه آینده می توانست بسیاری از طرحهای نیمه تمام را به پایان رساند و کارنامه قابل قبولی از خود بجای گذارد و به گزینه اصلی تصدی پست شهردار آینده شیراز تبدیل شود.
این درحالی است که محمدعلی راضی،سرپرست فعلی شهرداری شیراز حتی در بین ۲۳ گزینه تصدی پست شهردار آینده نیز قرار ندارد اما نام فرج زاده کماکان در این لیست دیده می شود.
در ادامه این جلسه احسان اصنافی به ارائه برنامههای و دیدگاه های مدیریتی خود در صحن شورا پرداخت.
اصنافی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت ساخت و کارشناسی مهندسی عمران است؛ حفظ شانیت شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت را به عنوان نخستین سرفصل برنامه های خود مطرح کرد.
توجه به رفع مشکل حاشیه نشینی، تکمیل طرح های جامع ناتمام همچون طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهری شیراز، اولویت بندی پروژههای ناتمام، بازسازی ناوگان حمل و نقل شهری، مطالبه تعهدات دولت در حوزه حمل و نقل، بازنگری در بعضی سازمان ها همچون معاونت حمل و نقل و سازمان حمل مسافر بخشی از محورهای مورد توجه اصنافی در ارائه برنامههای خود بود.
توجه به برنامه های فرهنگی و اجتماعی و استفاده بهینه از بودجه شهرداری از دیگر موارد مورد تاکید وی بود.
وی همچنین مبارزه با فساد در شهرداری را نیازمند شفافیت مانیتورینگ همه فعالیت های شهرداری دانست و گفت: ساختارهای پوسیده و ۶۰ ساله نظارتی در شهرداری باید بازنگری شود.
حال باید دید که تلاش اصنافی در نهایت منجر به انتقال صندلی وی از شورای شهر به ساختمان شهرداری می شود یا خیر؟
معاون وزیر کشور هم کاندید شهرداری شیراز است
مهدی جمالی نژاد دومین کاندیدای شهرداری شیراز بود که به ارائه برنامههای مدیریتی خود در حوزه شهری پرداخت.
جمالینژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور را در کارنامه دارد. وی شهردار پیشین شهرهای اصفهان و یزد است.
به اعتقاد او نگاه مدیریت شهری نباید تنها دریک محور متوقف باشد بلکه موفقیت در مدیریت شهری به نگاهی توامان و فرانگر در حوزه های مختلف فرهنگی عمرانی و... نیاز دارد.
توجه به منابع انسانی از دیگر موضوعات مد نظر جمالی نژاد بود وی در این خصوص گفت: نخبگی خلاقیت و نوآوری در تیم مدیریت شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است که معتقدم در بدنه شهرداری افراد مجرب و توانمند و دارای ایده های موثر وجود دارند و باید به کارگرفته شوند.
جانشین پروری،توجه به معماری و شهرسازی، توجه به پیوست های فرهنگی در پروژه های بزرگ مقیاس، احیا محورهای تاریخی، استفاده از بخش خصوصی برای ایجاد ظرفیت های مختلف در شهر، ارتباط تنگاتنگ با شهروندان ، ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی و مطرح کردن شیراز به عنوان شهر دانش پایه ، توجه به فضای سبز عمودی و توجه به میراث فرهنگی و سنت ها در مدیریت شهری از جمله سر فصل های مطرح شده از سوی جمالی نژاد بود.
راه رسیدن پیمانکار آزادراه شیراز-اصفهان به ساختمان شهرداری سد شد
علی معایر،مدیرعامل پارس گستر که اکنون آزادراه شیراز اصفهان را در دست ساخت دارد و پیمانکار این طرح عمرانی عظیم است از گزینه های تصدی پست شهردار آینده شیراز است.
این شرکت یکی از شرکت های زیر مجموعه وزارت دفاع است و مدیرعامل این مجموعه پس از آنکه در زمان تعیین شده دیدگاه های خود در خصوص مدیریت شهری شیراز بیان کرد،از ادامه کاندیداتوری انصراف داد و دلیل این انصراف را فعالیت خود در مجموعه وزارت دفاع و منع حضور در مسند شهرداری برای نیروهای مسلح عنوان کرد.
شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) محوری ترین شعار اعلام شد
علی حسین رعیتیفرد، از دیگر کاندیداهایی بود که در نخستین روز از بررسی برنامههای نامزدهای تصدی شهرداری این کلانشهر به ارائه برنامههای خود پرداخت.
او طی سالهای اخیر در مسئولیتهایی چون؛ بخشدار مرکزی شیراز، مدیرکل شوارهای استانداری فارس، فرماندار جهرم و معاون اقتصادی سازمان بسیج سازندگی کشور فعالیت کرده است.
رعیتیفرد به چگونگی روند رشد جمعیتی شیراز طی ٥٠ -٦٠ سال اخیر پرداخت و گفت: روند فزاینده جمعیتی موجب به وجود آمدن فقر، حاشیه نشینی و دیگر آسیبهای اجتماعی شده است.
او افزود: ١٥٢ محله در این کلانشهر وجود دارد و منطقه چهار شهرداری شیراز با ٢١ محله وسیع ترین منطقه شهری این کلانشهر را به خود اختصاص داده است.
رعیتی فرد، شیراز سومین حرم اهل بیت(ع)، نگین گردشگری ایران را به عنوان شعار محوری خود عنوان کرد و گفت: ٤٤ درصد منابع شیراز متکی به عوارض صدور پروانه است.
او همچنین به مشکلات و چالش های شیراز اشاره و عدم برنامه های فرهنگی متناسب با سومین حرم اهل بیت(ع)، نبود برنامه جامع برای حفظ باغهای قصردشت، عدم بروز رسانی طرح جامع حمل و نقل، گران بودن هزینهها برای اداره شهر، کاهش تاب آوری شهر، میزان بالای حقوق و دستمزد، ناتوانی در جذب سرمایهگذاری، و ...را از جمله این چالشها عنوان کرد.
رعیتیفرد بیان کرد: امروز دیگر پس از صد سال نمیتوان با نظر شفاهی صحبت کرد، چرا که فرصت آزمون و خطا نیست و باید با برنامه پیش رفت و تلاش کرد با ارائه خدمات شاهد ارتقای شهر در ابعاد مختلف باشیم.
دانشجوی دکتری که مدیریت بر شیراز را در سر دارد
محمودرضا طالبان، دیگر کاندیدای شهرداری شیراز است که امروز به ارائه برنامه خود برای مدیریت شهری پرداخت.
وی که هم اکنون در مرحله دفاع از پایان نامه دکتری شهرسازی با عنوان بازآفرینی شهری فرهنگ مبنا است، پیش از این عضو و نائب رییس شورای چهارم شهر شیراز بوده و عناوینی همچون شهردار لارستان، شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز را در کارنامه فعالیت خود دارد.
به اعتقاد طالبان مهمترین مشکل در شهرداری شیراز نبود اقتصاد پایدار و توان ثروت آفرینی است.
وی با بیان اینکه رویکرد مدیریت شهری باید حرکت در جهت ثروت آفرینی برای شهر باشد افزود: هر چه درآمد مردم بالا برود شاهد افزایش ثروت در شهر خواهیم بود.
ضعف در برندسازی از دیگر موضوعات مورد توجه وی در ارائه دیدگاه های مدیریتی خود بود.
به گفته طالبان امروزه استفاده از فرهنگ در جهت ایجاد درآمد برای مردم در کلان شهرها مورد توجه قرار میگیرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه طرح توسعه حرم مطهر در شیراز تهیه شده است، عنوان کرد به رغم تهیه این طرح تاکنون نتوانسته از این ظرفیت غنی معنوی برای ثروت آفرینی در شیراز استفاده کرد.
طالبان توجه به افزایش سرسام آور هزینه اجرای پروژه ها را امری اجتناب ناپذیر دانست و بر لزوم برنامه ریزی در جهت کاهش آسیب های این افزایش هزینه ها تاکید کرد.
توجه حاشیه نشینی و تبعات آن ،عقب ماندگی شیراز در هوشمندسازی، ایجاد فضاهای عمومی و پروژه های بزرگ مقیاس عمومی از دیگر موضوعاتی بود که در طرح دیدگاه های این کاندیدای شهرداری شیراز به آنها اشاره کرد.
طالبان با اشاره به مشکلات فرهنگی شیراز در مقایسه با جایگاه سومین حرم اهل بیت شهرداری را در رفع این مشکلات اثرگذار دانست و گفت: تبدیل شهرنشین به شهروند مسئولیت پذیر در شهرداری و معاونت های مربوطه این نهاد امکان پذیر است.
به جای سنگفرش به محلات کم برخوردار رسیدگی می کنم
علیرضا صحراییان داوطلب تصدی پست شهردار شیراز با حضور در صحن علنی شورای شهر به ارایه برنامه خود پرداخت.
او دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و همچنین کارشناسی ارشد شهرسازی و دکترای مدیریت اجرایی از دانشگاه صنایع و معادن ، اولین فرماندار ویژه شهرستان جهرم ، دبیر شورای ترافیک استان و عضو کمیسیون ماده ۱۰۰استانداری و مسئول دفتر فنی استانداری ،را در کارنامه سوابق خود دارد و هم اکنون معاون توسعه عمران و موقوفات آستان مطهر شاهچراغ و عضو هیات امنای این آستان مقدس است.
صحراییان با اشاره به رویکرد فرهنگی و مذهبی شیراز به عنوان سومین شهر حرم اهل بیت معتقد است برنامه های شهرداری باید تحول آمیز و تحول خواه باشد.
حاشیه نشینی،تعدد محلات بافت فرسوده و تبدیل کاربری بی ضابطه باغ های استحفاظی ،عدم توزیع خدمات اساسی در مناطق مختلف،حجم بدهی بالا شهرداری و عدم استفاده از ظرفیت حرم های مطهر از جمله مشکلاتی بود که او به آن اشاره کرد و گفت : تحقق شعارهای شورای ششم نیازمند مدیریتی توانمند و جهادی و شهرداری است که بحران ها را تجربه کرده باشد.
حفظ ارتقا هویت مذهبی،گردشگری،تاریخی و توسعه عدالت محوری در تمام مناطق شهری،ارتقائ مدیریت واحد شهری ، ایجاد درآمد پایدار و ایجاد زیر ساخت های شیراز شهر خلاق از جمله رویکردهایی بود که این داوطلب تصدی پست شهرداری برآنها تاکید کرد.
او درباره طرح توسعه ۵۷هکتاری حرم های مطهر شاهچراغ نیز گفت: تعریف ایجاد یک ظرفیت پایلوت در کشور در بین الحرمین ذیل طرح توسعه ۵۷هکتاری برای برگزاری آیین شهر سبز و ارایه صنایع دستی شیراز در این محدوده در اقتصاد شهری و توریست پذیر بودن آن اثر گذار است.
صحراییان عنوان کرد : بجای کاشی فرش و آسفالت و پیاده راه سازی باید به محلاتی از شهر شیراز برویم که از کمترین خدمات بی بهره هستند و در مناطق برخودار اقدامات دیگری انجام داد.
تقویت شهرداری های مناطق ،ارتقا تاب آوری شهری در مقابل حوادث طبیعی،رفع گره های ترافیکی و ایجاد ارتباط مناسب بین شهرداری و سایر ادارات برای حفظ منابع طبیعی از دیگر اقداماتی است که او در ارایه برنامه های خود به آن اشاره کرد.
صحراییان با اشاره به اینکه در حاشیه شهر شیراز دارای کلان روستاها هستیم که باید رویکرد و برنامه برای ساماندهی داشته باشیم بیان داشت: خروج پادگان با رویکرد افزایش سرانه فضای سبز و پدافند غیر عامل و بازنگری طرح ساماندهی باغ های درون محدوده در لیست برنامه ها است.
ایجاد کلینیک ساختمانی ، سالن های آمفی تیاتر ، ایجاد تقاطع در فلکه قصر دشت و میدان مطهری ،دفع مکانیزه آبهای سطحی و نگهداری و مرمت پل ها و تغییر هندسی در معابر اصلی است از جمله اقدامات بود که صحراییان در ارایه برنامه خود به آن اشاره کرد.
صحراییان با اشاره به نوع اقدامات در حوزه فرهنگی عنوان کرد: در حوزه فرهنگی ارتقا شیراز به شهر متبرک و ایجاد قرارگاه فرهنگی با مدیریت نماینده ولی فقیه در فارس برای متمرکز کردن اقدامات دستگاههای فرهنگی و مشارکت در ساخت سریال شاهچراغ با برند سازی این ظرفیت معنوی را دنبال خواهم کرد.
ایجاد محور شیراز و اصفهان برای گردشگری و ارتقا فضای سبز و رفع موانع مشاغل مزاحم از جمله دیگر برنامه بود که صحراییان به آن اشاره کرد و گفت: خودم را عضو چهاردهم شورا خواهم دانست و ملزم به پاسخگویی به ۱۳عضو هستم.
جوانگرایی و تربیت نیروی انقلابی برای نظام در شهرداری شیراز
ناصر شمس از دیگر کاندیداها بود که دارای مدرک دکترای مدیریت آی تی است و در مسئولیتهایی چون معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری شیراز، رئیس فناوری اطلاعات شهرداری شیراز، رئیس دانشکده فنی مهندسی باهنر شیراز، معاون مهارتهای پیشرفته کشور در وزارت تعاون، رئیس دانشگاه تربیت مربی کرج و مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفهای استان فارس انجام وظیفه کرده است.
او گفت: عمیقا معتقد به جوان گرایی، کادر سازی و تربیت نیروی انقلابی برای نظام هستم.
شمس، مسائل فرهنگی، نارضایتی و بی اعتمادی مردم، مبارزه با فساد، تصویب طرحهای اجرا نشده، ترافیک را از مهمترین معضلات شیراز عنوان کرد.
او با بیان اینکه شهرداری شیراز در حوزه مالی با بدهیهای روز افزون مواجه است، اتکا به منابع درآمدی ناپایدار، پایین بودن سطح انضباط مالی، نبود مهندسی ارزش در این پروژهها، عدم استقرار نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و عدم توفیق در جذب سرمایه گذاری را از دلایل این بدهی ذکر و خاطرنشان کرد: اگر صحبت از منابع درآمدی میشود سه منبع بیشتر نداریم، یا باید از شهروندان به اسم عوارض درآمدهایی وصول شود، یا سرمایه گذاری انجام شود و یا کارآفرینی و ایجاد ارزش در دستور کار قرار گیرد.
شمس همچنین بیان کرد: شبکه گستردهای از فیبرنوری در شهرداری داریم که امروز تنها استفادهای که از آن میشود هماهنگی با داوئر شهرداری است و درآمدی از محل این دینا سنتر بلااستفاده نیست.
او که نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در شیراز را یک اصل اساسی میداند، بازنگری مسیرهای حمل و نقل عمومی، اجرای طرح محدوده ترافیک و بازنگری خطوط بی آر تی را از مهمترین سرفصلهای برنامه خود عنوان کرد.
شمس همچنین پنج اقدام فوری و عملیاتی برنامه های خود را تثبیت مدیریت جوان متخصص و انقلابی، تحقق بودجه ١٤٠٠، بازنگری طرح کنترل ترافیک محدوده مرکزی شهر، تحقق واقعی شهرداری الکترونیک و بازنگری و ساماندهی حمل و نقل عمومی با رویکرد تلفیقی برشمرد.
به کاهش چالش در حوزه سرمایه گذاری معتقدم
محمود میرزایی ،دیگر گزینه تصدی شهرداری شیراز گفت: محور قرار گرفتن شاهچراغ در شهر شیراز یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که باید در مدیریت شهری به آن توجه ویژه ای شود.
وی ادامه داد: رانت خواری و عدم شفافیت در فعالیت های اجتماعی در مدیریت کلان شهری در کنار وجود بافت های تاریخی اما فرسوده موجب شده تا چهره گردشگری شهر شیراز مخدوش شود.
وی اضافه کرد: ایجاد شهری هوشمند در کنار زیبا سازی شهر شیراز با همراهی مردم در مدیریت کلان شهری میتواند موجب توسعه شهر شیراز شود که البته شناخت اکوسیستم شهری می تواند برنامه ریزی شهری را بهبود دهد.
میرزایی عنوان کرد: مشارکت نخبگان در کنار شایسته سالاری میتواند زمینه برنامه ریزی بلند مدت را برای بهبود وضعیت عمومی شهر فراهم کند این در حالی است که ایجاد فضا های سرمایه گذاری مناسب برای سرمایه گذاران می تواند چالش های حوزه سرمایه گذاری را کاهش دهد.
از کمیته امداد فارس تا شهرداری شیراز؛ با استخاره
محمد بذرافشان داوطلب تصدی پست شهردار شیراز ،دکترای جامعه شناسی دارد و استاد دانشگاه و سرپرست فرمانداری شیراز و دبیر شورای مبارزه با قاچاق کالا را در کارنامه خود ثبت کرده و اکنون مدیرکل کمیته امداد خمینی استان فارس است.
بذرافشان در صحن علنی شورا به ارایه برنامه عملیاتی خود برای شیراز پرداخت و با اشاره به چالش های این کلانشهر عنوان کرد: حاشیه نشینی در اطراف کلان شهرها،افزایش بی رویه مهاجرت به فزونی آسیب های اجتماعی منجر می شود اما در حوزه مدیریت شهری مباحث عمرانی و عدم تکمیل پروژه های نیمه تمام خود فسادزا است و هرچقدر بین شروع و تکمیل پروژه فاصله باشد فساد بیشتری ایجاد می شود.
وی ادامه داد: در بحث خدمات شهری و نظارت دقیق وعدم شفافیت کامل انواع قراردادها ،در حوزه شهرسازی عدم تکمیل خدمات شهرداری الکترونیک و حوزه برنامه ریزی بعنوان مرکز هر خدمات و همچنین بخش فرهنگی اقدامات بیشتری در شیراز نیاز است.
بذرافشان عنوان کرد: ایجاد ارزش افزوده املاک شهرداری نوعی درآمدزایی برای شهر است.
او با اشاره به اینکه اعتماد سازی باعث شفاف سازی میشود خاطر نشان کرد: تعریف بسته های سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت قطب گردشگری و زیارت با ایجاد زیر ساخت ها و تعیین تکلیف محدوده طرح ۵۷هکتاری حرم مطهر شاهچراغ از جمله رویکردهای مهم شهری در شیراز است.
بذرافشان گفت: خود را برای شهرداری شیراز توانمند می دانم اما دو دل بودم و برای آمدن به شورا و ارایه برنامه استخاره کردم.
او خطاب به اعضای شورا خواست که از شهردار آینده شیراز حمایت کنند.
جان شهروندان را از خطرات کمربندی نجات می دهم
عبداللهی دیگر گزینه شهردار آینده شیراز است که ۲۲سال سابقه فعالیت در حوزه مسکن و شهرسازی را در کارنامه دارد و مدیر مسکن و شهرسازی شهرستان شیراز نیز بوده و اکنون دبیر کمیته راه و شهرسازی شیراز است.
عبدالهی یکی از اولین های کاری خود را در صورت تکیه بر صندلی شهردار شیراز ساماندهی کمربندی این شهر دانست و گفت: افراد بسیاری به علت تصادفات در کمربندی شیراز جان خود را از دست داده اند.
وی ادامه داد: ایجاد مسیرهای کندرو در کمربندی با توجه وجود شهرک های اطراف این مسیر برون شهری می تواند علاوه بر ایمنی ، ارزش افزوده املاک شهرداری را نیز حاصل کند.
او با اشاره به زیبا سازی شهر شیراز عنوان کرد: شیراز نظر زیبا سازی از شهرهای دیگر عقب است.
عبداللهی توسعه مترو و ایجاد تعامل با مدیریت شهری شهر جدید صدرا برای ایجاد راههای ارتباطی از دیگر برنامه های خود عنوان کرد.
قرار بود شهردار شود اما در نهایت انصراف داد
آرش فرج زاده که به عنوان داوطلب تصدی پست شهردار شیراز با حضور در هشتمین جلسه علنی قرار بود به ارایه برنامه خود بپردازد با بیان اینکه پیش از این در جلسه انتخاب سرپرست شهرداری برنامه خود را به شورای شهر ارائه داده به تشریح مختصری از کارنامه فعالیت طولانی خود پرداخت.
فرج زاده که فارغ التحصیل دانشگاه شیراز و کارمند ۲۷شهرداری شیراز و مدیرکل ، پست ۲شهرداری منطقه و ۲معاونت شهرداری را در کارنامه دارد معتقد است که با تغییرات رخ داده در دولت و شوراهای شهر، شهرداری ها نیز درحال گذر از یک مرحله حساس قرار گرفته اند.
فرج زاده با اشاره به بدنه ۱۳هزار نیروی انسانی فعال در شهرداری شیراز گفت: شهرداری شیراز در این دوره باید در حالی از معضلات و مشکلات عبور کند که ۱۰۰هزار هکتار منطقه خارج از محدوده دارد و باید برای یک شهر حدود ۲میلیونی خدمت رسانی انجام دهد.
این داوطلب تصدی پست شهردار از این دوران به عنوان نقطه عطف یاد و عنوان کرد: مواردی مثل عدالت اجتماعی که مردم مطالبه گر آن هستند و تسریع خدمات رسانی به مردم با مشکلاتی که مردم با آن دست به گریبان هستند نیازمند این است که در انتخاب شهردار شیراز دقت و شناخت و کارآمدی مدنظر قرار گیرد و اگر این مورد لحاظ نشود تغییرات در شهرداری با شکست مواجه خواهد شد و شهر آسیب خواهد دید.
او خطاب به ۱۳عضو شورا بیان کرد در انتخاب شهردار دقت و شناخت لازم را داشته باشند چرا که اکنون در یک برهه از مسئولیت اصلی شورای ششم قرار دارند.
فرج زاده با بیان اینکه طی ۲۷سال گذشته یک بسیجی بوده و خواهم بود تاکید کرد: هرجا هستم به عنوان یک بسیجی و زیر سایه مقام معظم رهبری در شهرداری خدمت می کنم.
او عنوان کرد: حجت را در ادامه مسیر برای خودم تمام شده میدانم و هرگونه تصمیم با اعضای شورا است و من به عنوان یک شهروند و نیروی شهرداری خدمت گذار مردم خواهم بود.
فرج زاده در لحظات پایانی جلسه امروز شورای شهر شیراز درخواست انصراف خود را به رییس شورای شهر تقدیم کرد.
این در حالی است که او بعنوان گزینه اصلی سرپرستی شهرداری شیراز و یکی از گزینه های نهایی شهردار آینده این کلانشهر مطرح شده بود.
عدالت در همه جای شیراز
مسعود طهماسبی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز که سابقه معاونت فنی فرمانداری شیراز ، شهرداری صدرا و شهرداری مناطق ۵و۳ را هم در سوابق خود دارد،در این جلسه ضمن ارایه برخی از برنامه های خود با تاکید بر عدالت محوری در ارایه خدمات به نقاط مختلف شهر گفت: اگر ما شفافیت و اعتماد را هدف قرار دهیم باعث افزایش اعتماد میشود و در این بین استمرار در بالا بردن کیفیت زندگی شهروندان یکی از مهمترین مواردی است که باید دنبال کرد.
وی از نبود طرحهای تاب آوری به عنوان برخی دیگر از مشکلات حوزه مدیریت شهری یاد کرد و افزود: توجه به درآمدهای پایدار ،استفاده بهینه از ظرفیتهای شهری ،جذب سرمایه های خرد،توانمند سازی پرسنل شهرداری شیراز و توجه به بستن بسترهای زایش فساد از جمله مواردی است که باید در دستور کار مدیریت آینده شیراز باشد.
وی با اشاره به افزایش سامانه های هوشمند ترافیک به عنوان یکی از سرفصلهای برنامه هایش،گفت: متاسفانه ما در حوزه سیما و منظر برنامه مشخص نداریم و فقط بدنه سازی بخشی از بافت تاریخی را انجام داده ایم.
گزینه شهرداری شیراز که کرونا گرفت به صحن نرسید
کیانی رحیمی آخرین گزینه تصدی شهردار آینده شیراز بود که مقرر شده بود در جلسات امروز دوشنبه اول شهریورماه ۱۴۰۰ که تا شامگاه ادامه یافت به ارائه برنامه خود بپردازد که وی به دلیل ابتلا به کرونا از آمدن به این جلسه خودداری کرد.
مهدی نصیری،عضو شورای ششم کلانشهر شیراز به جای وی به سرفصل برنامه های این داوطلب شهرداری که توسعه ناوگان حمل و نقل شهری و توجه به هویت تاریخی شیراز بخشی از آن بود اشاره کرد.
نظر شما