هرچند توطئههای آمریکاییها علیه مسلمانان به ویژه مردم لبنان تمامی ندارد، اما شرایط یانکیها در منطقه غرب آسیا روز به روز بدتر میشود، تا حدی که نظامیان آمریکایی با قبول شکست از افغانستان خارج شدند و همین سرنوشت منتظر آنها در عراق و سوریه میباشد.
صدها نظامی آمریکایی از سال ۱۹۸۲ (۱۳۶۱) به همراه نظامیان فرانسوی در حمایت از ارتش رژیم صهیونیستی که به لبنان حمله کرده بود، وارد خاک این کشور شدند و از همان زمان جنایات فراوانی علیه مردم لبنان روا داشتند، ولی طولی نکشید تا نظامیان غربی متجاوز با مقاومت مردم لبنان و دادن صدها تلفات از این کشور فرار کردند، اما توطئه غربیها به ویژه یانکیها با خروج نظامیانشان علیه مردم لبنان چه مسلمان و چه مسیحی پایان نیافت و هر روز چهره جدیدی به خود گرفت تا این که انفجار مهیب بندر بیروت در سال گذشته در کنار اقدامات برخی گروههای لبنانی وابسته، سختترین شرایط اقتصادی و اجتماعی را به لبنان و لبنانیها تحمیل کرد.
مشکل اصلی این روزهای لبنان در کنار مشکلات فراوانی که رژیم صهیونیستی و کشورهایی همچون آمریکا، عربستان و فرانسه ایجاد کردهاند، به حضور افراد خائنی باز میگردد که عملا به جای خدمت به مردم خود، پیاده نظام این رژیمها میباشند و هیچ توجهی به منافع ملی لبنان ندارند.
شرایط این روزهای لبنان که از دو سال پیش آغاز شده، برای مردم این کشور بسیار بغرنج شده و نبود برق و کاهش شدید ارزش «لیر» (پول ملی لبنان) در مقابل ارزهای خارجی در کنار کمبود سوخت و همچنین گرانی افسار گسیخته قیمت کالاها در این کشور، فشار مضاعفی بر مردم لبنان وارد کرده، مشکلاتی که از دوره سوم نخست وزیری "سعد حریری" به لبنان تحمیل شده است.
در دو ماه اخیر نیز آمریکا، فرانسه و عربستان فشارهای زیادی را برای تحمیل خواستههای نامشروع خود در تشکیل کابینه سعد حریری نخست وزیر سابق مکلف این کشور تحمیل کردند، ولی به نتیجه نرسیدند، از این رو سعی کردهاند تا با به هم ریختن اوضاع اقتصادی این کشور و فشار بر مردم لبنان، به خواستههای نامشروع خود در مسیر تامین منافع رژیم صهیونیستی دست یابند.
در کنار مشکلات یاد شده باید خسارتهای وارده به لبنان که در اثر انفجار مهیب ۱۴ مرداد سال گذشته بندر بیروت روی داد و استاندار این شهر میزان آن را ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد و همچنین رکود شدید حاصل از شیوع «ویروس کرونا» را که لطمات جبران ناپذیری به اقتصاد لبنانیها زده را اضافه کرد.
حدود یک ماه است که از انتخاب "نجیب میقاتی" به عنوان نخست وزیر مکلف لبنان برای تشکیل کابینه این کشور میگذرد، اقدامی که پیش از آن سعد حریری نتوانست در مدت ۹ ماه، کابینه خود را تشکیل دهد و مجبور به استعفا شد، موضوعی که میتوان گفت سرمنشاء بسیاری از مشکلات لبنان است.
بحران لبنان که از ۲ سال پیش و در دولت سعد حریری آغاز و وی به دلیل ناتوانی مجبور به استعفا شد، روز به روز شکل جدیدی به خود میگیرد. هم اکنون لبنان تورم ۴۰۰ درصدی را تحمل میکند و قیمت اجناس بسیار بالا رفته است، اما در همین زمان قیمت ۲ کالا یعنی سوخت و نان در لبنان به خاطر پرداخت یارانه از سوی دولت ثابت مانده بود و انتظار میرفت، این اقدام ادامه داشته باشد، ولی چند روز پیش به یکباره رییس بانک مرکزی این کشور بدون هماهنگی با "میشل عون" رییس جمهوری، "حسان دیاب" نخستوزیر پیشبرد امور لبنان، پارلمان و دستگاههای دیگر این کشور، یارانه سوخت را قطع و عملا بنزین بر آتش بحران لبنان ریخت، اقدامی که دقیقا خواست آمریکاییها و صهیونیستها بود، اما سخنرانی روز عاشورای "سید حسن نصرالله" دبیرکل حزب الله مبنی بر خرید یک کشتی سوخت از ایران و حرکت آن به سوی لبنان و اعلام این که این کشتی از زمان حرکت خاک لبنان محسوب شده و در صورت حمله به آن، پاسخ محکم داده خواهد شد و همچنین سخنان یک شنبه شب وی درباره خرید دومین کشتی حامل مشتقات نفتی از ایران و حرکت آن تا چند روز دیگر به مقصد لبنان، در کنار اعلام موافقت دمشق با عبور خطوط انرژی برای لبنان از خاک سوریه، تمام معادلات "دورتی شیا" سفیر آمریکا در بیروت و عامل بسیاری از مشکلات لبنان را به هم ریخت.
یک منبع آگاه در وزارت نفت دولت سوریه به رسانههای این کشور خبر داد که دمشق آمادگی خود را برای ارایه کمک مشروط جهت انتقال برق از اردن و مصر به لبنان اعلام کرده است.
بهگفته این منبع، زیرساختهای این امر در خاک سوریه وجود دارد و شبکههای با توان ۴۰۰ کیلوولت در این مسیر وجود دارد و میتوانند زمینه انتقال انرژی به لبنان و برطرف کردن مشکل برق این کشور را فراهم کند.
سخنرانی روز عاشورای دبیرکل حزب الله در خصوص تامین سوخت لبنان از ایران که با استقبال زیادی در این کشور حتی از سوی برخی از نمایندگان و مقامات جریان غرب گرای ۱۴ مارس مواجه شد، در عین حال موجب پریشانی "دوروتی شیا" سفیر ایالات متحده در لبنان گردید و وی با دخالت در امور این کشور ادعا کرد که «لبنانیها نیازی به نفت ایران ندارند»؛ سخنانی که با واکنش برخی مقامات لبنانی مواجه گردید.
سخنرانی سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله درباره آغاز حرکت کشتیهای حامل سوخت از ایران بهسمت لبنان نشان داد که این سخنان برای دولت آمریکا و مزدوران آن در لبنان و منطقه چقدر دردناک بوده است.
آمریکا که قبلاً از جنگ ویتنام درس نگرفته و اکنون نیز در افغانستان شکست خورده، نمیتواند در مقابله با یک قدرت منطقهای همچون حزبالله که یکی از مهرههای کلیدی در تعیین آینده منطقه است و اولویت اصلی آن حذف آمریکا از منطقه میباشد، موفق شود.
در همین زمینه قابل توجه است که پس از سخنان سید حسن نصرالله درباره حرکت کشتیهای ایرانی حامل سوخت بهسمت لبنان، "دیوید شنکر" دستیار سابق وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه در این خصوص یک مصاحبه رسانهای انجام داد و مدعی شد که سخنان دبیرکل حزبالله صرفاً یک مانور سیاسی بوده و واقعیت ندارد و این یک داستان است و هیچ فرد عاقلی آن را باور نمیکند.
به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، تصمیم خرید سوخت و واردات آن از ایران به لبنان که توسط دبیرکل حزب الله اعلام شد، برای این کشور که در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار گرفته، نتایج متعددی بههمراه دارد که تنها در تأمین بنزین و سوخت مازوت برای بازار لبنان بهعنوان دو کالای اساسی مورد نیاز مردم متوقف نمیشود، بلکه دارای ابعاد تاکتیکی و استراتژیکی مختلف و نیز همراه با تحمیل معادلاتی است که آمریکاییها و اسرائیلیها نمیتوانند آن را تحمل کنند.
از چند ماه گذشته حزبالله در تلاش برای حل بحران سوخت در لبنان و پیامدهای ناشی از آن در صدد کمک گرفتن از کشورهای دوست و در صدر آنها جمهوری اسلامی ایران است.
در ابتدا سفارت آمریکا و مهرههای داخلی آن در لبنان این ایده را بهتمسخر گرفتند و بهدلیل کوتهبینی خود و مداومت در انحصار بازار سوخت در سایه محاصره شدید آمریکا علیه لبنان که این کشور را به فروپاشی اقتصادی و مالی کشانده، توجه جدی به این مسئله نداشتند و تصور نمیکردند که حزبالله بتواند محاصره نفتی لبنان را بشکند.
بهدنبال تشدید بحران سوخت در لبنان و احتکار آن در بازار سیاه خشم عمومی در این کشور بالا گرفت و حزبالله پس از مشاهده این اوضاع وخیم، با ایران تماس برقرار و مذاکرات در خصوص خرید و واردات سوخت از جمهوری اسلامی به لبنان را آغاز کرد. حزبالله سپس این تصمیم را با جدیت با احزاب و گروههای مختلف لبنانی در میان گذاشت و وارد مرحله تکمیل مسائل خرید و سوخت و حمل آن از ایران به لبنان شد.
البته سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان تأکید کرد که مسئله واردات سوخت به کشور بهعهده دولت لبنان است و دولت میتواند از هر کشوری که میخواهد سوخت تهیه و وارد لبنان کند، ولی دولت پیشبرد امور حسان دیاب نتوانست کاری در این زمینه انجام دهد.
مطمئنا خرید و حمل سوخت از ایران به لبنان که با هماهنگی حزب الله و توسط تجار لبنانی انجام شده، ابعاد مختلف استراتژیکی و تاکتیکی با خود به همراه دارد که مقامات آمریکایی دقیقا متوجه آن شدهاند و همین مساله صدای سفیر آمریکا در لبنان و دیگر مقامات آمریکایی را درآورده و خشمگین کرده است.
همچنین اعلام آمادگی سریع دمشق برای عبور برق از خاک سوریه از اردن به لبنان مورد دیگر ناراحتی مقامات آمریکایی میباشد، چرا که دو کشور حامی مقاومت لبنان یعنی ایران و سوریه برای رفع مشکل لبنانیها که حزب الله برای رفع و حل آن آستین بالا زده، در کنار هم وارد شده و اقدام کردهاند، موضوعی که خشم یانکیها و صهیونیستها را فراهم کرده است.
البته باید تا هفته آینده صبر کرد تا کشتی حامل سوخت خریداری شده توسط تجار لبنانی از ایران به سلامت به لبنان برسد و نتایج و تاثیرات آن را که به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، مطمئنا مثبت میباشد، شاهد بود، هرچند در این بین احتمال دارد که دشمنان مردم لبنان، دست به اقداماتی بزنند که البته نتیجه ان را نیز خواهند دید.
نظر شما