به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این شبکه خبری آمریکایی، یک مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت دیروز سه شنبه گفت که اطلاعات نادرست در مورد کووید -۱۹ و واکسن ها مردم را از انجام واکسیناسیون منع کرده و باعث افزایش شمار مبتلایان در سراسر جهان شده است.
«ماریا ون کروو» سرپرست فنی سازمان جهانی بهداشت در مورد کووید-۱۹ در یک نشست خبری ویدئویی گفت: «در حدود چهار هفته گذشته، به نظر می رسد میزان گسترش اطلاعات غلط بدتر شده و من فکر می کنم این برای عموم مردم واقعا گیج کننده است».
او گفت که اطلاعات غلط یکی دیگر از عوامل خطرناکی است که به گسترش ویروس کمک بسیاری می کند.
مقامات بهداشت عمومی هم پیش از این نظریه های توطئه و اطلاعات نادرست را عامل بی اعتمادی روزافزون به واکسن ها در سراسر جهان دانسته اند، تاجایی که «ژنرال ویوک مورتی» جراح کل ایالات متحده (سخنگوی ارشد در خصوص مسائل بهداشت عمومی در دولت فدرال آمریکا) در ماه ژوئیه (تیر) اطلاعات غلط در مورد واکسن کووید-۱۹ را "تهدیدی جدی برای مردم" اعلام کرد.
به گفته مقامات بهداشتی، اطلاعات غلط به یک مشکل فزاینده تبدیل و باعث تردید نسبت به واکسیناسیون شده است. آنها امیدوارند که تایید رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای واکسن فایزر که روز دوشنبه اعلام شد، به برخی از کسانی که برای زدن این واکسن تردید داشتند، کمک کند.
بر اساس یک نظرسنجی انجام شده که از ۱۵ تا ۲۷ ژوئیه (۲۴ تیر تا ۵ مرداد) انجام شد، از هر ۱۰ آمریکایی واکسینه نشده، تنها سه نفر اعلام کرده اند که ممکن است در آینده از واکسن استفاده کنند. برخی از کارشناسان پزشکی نگران هستند که برخی آمریکایی های واکسینه نشده که پیشتراز عدم تایید کامل سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان توضیحی معتبر برای واکسن نزدن استفاده می کردند، اکنون به دنبال دلایل دیگری برای امتناع از دریافت واکسن باشند.
بر اساس داده های بدست آمده، اکثر آمریکایی های واکسینه نشده فکر می کنند واکسن کووید-۱۹ بیشتر از آنکه از آنها در برابر ابتلا به کرونا محافظت کند، تهدیدی برای سلامتی آنها است. بر اساس داده های موجود، آمریکایی هایی که کمتر احتمال دارد واکسن کووید -۱۹ دریافت کنند، عمدتا سفیدپوست، جمهوری خواه و دارای مدرک دانشگاهی هستند.
«دکتر پیتر مارکس» مدیر مرکز ارزیابی و تحقیقات بیولوژیک سازمان غذا و داروی آمریکا در این خصوص گفت که اطلاعات نادرست در مورد واکسن یکی از بزرگترین چالش هایی است که ما هنوز در واکسیناسیون عمومی با آن روبرو هستیم.
مارکس افزود: «ما ادعاهای نادرستی مبنی بر اینکه واکسن کووید-۱۹ باعث ناباروری می شود، حاوی ریزتراشه ها است و خود عامل کووید-۱۹ می باشد، شنیده ایم و بدتر، ما ادعاهای دروغی را شنیده ایم که می گوید هزاران نفر بر اثر واکسن جان خود را از دست داده اند. اما بگذارید واضح بگویم: این ادعاها همگی غلط هستند».
گفته می شود اطلاعات نادرست در مورد درمان های جایگزین برای کووید -۱۹ تا آنجا پیش رفته است که سازمان غذا و دارو اداره بهداشت ایالت "میسیسیپی" (از جمله ایالت های با پایین ترین نرخ واکسیناسیون) یکشنبه به آمریکایی ها به دلیل استفاده از داروی "آیورمکتین" (نوعی داروی ضدانگل مخصوص حیوانات خانگی) هشدار داد.
«دکتر آنتونی فائوچی» رئیس موسسه آلرژی و بیماری های عفونی و از اعضای کارگروه مقابله با کرونای کاخ سفید هم دیروز سه شنبه تاکید کرد واکسیناسیون می تواند به ما در کنترل بیماری کووید-۱۹ تا بهار کمک کند.
وی افزود: «من می خواهم از افرادی که در کشور واکسینه نشده اند درخواست کنم که متوجه شوند ما این توانایی را داریم تا زمان لازم برای پایان همه گیری را کاهش دهیم. واکسن بزنید تا به پایان همه گیری نزدیک شویم».
آمریکا با بیش از ۳۸ میلیون ۹۶۰ هزار مبتلا و بالغ بر ۶۴۸ هزار جانباخته همچنان رتبه نخست جهان را از نظر نرخ ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ دارد.
نظر شما