وزرای کابینه سیزدهم ضدفساد باشند

تهران-ایرنا- نماینده مخالف محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: میان مدیر ضد فساد با مدیری که اهل فساد نیست تفاوت است، بنابراین انتظار داریم تک تک وزرای دولت آیت الله رییسی ضد فساد باشند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیرحسین بانکی‌پور فرد روز چهارشنبه در مخالفت با  علی اکبر محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: امروز مجلس نشان داد که در رای اعتماد بسیار جدی است و طبق سخنان نمایندگان همه از انتخاب آیت الله رئیسی خشنود هستند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مجلس دقیقاً صلاحیت وزرا را بررسی می کند و رای اعتماد باید با قدرت تمام شود. درباره وزیر پیشنهادی نیرو اتهاماتی وجود دارد که باید با توضیحات او برطرف شود.

بانکی پور با اشاره به کارنامه محرابیان در وزارت صنایع، عنوان کرد: محرابیان زمانی که وزیر صنایع بود مدیران متخصص بسیاری را برکنار کرد که در این دوره قول داد مدیران کارآمد و انقلابی را روی کار بیاورد و حتی تحت فشار نیز این مدیران را برکنار نکند.

وی افزود: درباره قطع صادرات فولاد که ضرر بسیاری به صنعت وارد کرده است باید محرابیان پاسخگو باشد زیرا صادرات فولاد کیفیت صنعت را بالا می‌برد و بازارهایی که با دردسر به دست آورده‌ایم از بین می‌رود که آقای محرابیان پذیرفتند و گفتند شرایط متفاوت است و ما گاهی در شرایط دولت تصمیم‌هایی را می‌گرفتیم.

نماینده مردم اصفهان یادآور شد: برخی باندبازی‌ها که به محرابیان نسبت دادند و افرادی که در این باره به او فشار می آوردند که آقای محرابیان نمونه‌هایی را عنوان کردند و گفتند علیه موضوع مذکور مقابله کرده اند بخشی از این موضوع قابل پذیرش بود. به‌رغم اینکه افراد متعددی این موضوع را گفته اند حرف محرابیان را می‌پذیرم و امیدواریم در باندبازی‌هایی که متهم بوده‌اند و افرادی که در زندان هستند ارتباطی نداشته باشند و در این دوره نیز مراقبت می کنند تا تحت باندبازی قرار نگیرند.

بانکی‌پور تصریح کرد: مواردی درباره سوءاستفاده از جایگاه رسانه‌ها نیز در مورد آقای محرابیان مطرح شده است که با توضیحاتی که به من و آقای نادران دادند پذیرفتیم. خواهش می‌کنم توضیحات لازم را بدهند تا این مسائل برطرف شود.

وی در ادامه عنوان کرد: ثابت شده که محرابیان اهل فساد نیست؛ اما فرق است بین مدیری که ضد فساد است و مدیری که اهل فساد نیست. ما دولت آیت الله رییسی را به عنوان دولت صالح می‌شناسیم  و انتظار داریم تک تک وزرا ضد فساد باشند.

بانکی پور گفت: لابی گری‌ها و رفیق‌بازی‌ها مقدمه فساد است که امیدواریم که وزرا چهره ضد فساد خود را نمایان کنند. البته من به طور شخصی در رابطه با محرابیان بنابر گفته‌هایی که در جلسات گفت که قانع شدم که آقای محرابیان اهل فساد نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: برنامه محرابیان ویژگی متمایزی نسبت به آنچه که تاکنون در حوزه ستادی در وزارت نیرو وجود داشته ندارد و طبق برنامه سالانه که او ارائه کرده ١۴٣ هزار میلیارد تومان و ۵/۵ میلیارد یورو در سال باید صرف شود در حالی که ما ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان و ۱ تا ۲ میلیارد یورو بودجه برای این وزارتخانه در نظر گرفته ایم. که جای سوال دارد منابع این برنامه را  از کجا می‌خواهد تامین کند؟

وی با بیان اینکه در مدیریت مصرف و تقاضا در برنامه محرابیان کلی‌گویی شده است، عنوان کرد: متأسفانه ساختار وزارت نیرو نسبت به مدیریت مصرف مشکل دارد و در برنامه محرابیان این موضوع کلی‌گویی است. متاسفانه ما ملت اسراف گری هستیم و وزارت نیرو باید در ساختار خود برای کاهش ۱۰ هزار مگابایت مصرف برنامه مدون ارائه کند.

بانکی پور با اشاره به سایر مسائل برنامه وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: عدم توجه به مسائل زیست محیطی، عدم مشارکت ذینفعان در اصلاحات ساختاری و نسبت دادن مشکلات به خشکسالی (در حالی که در استان‌ها بارندگی به اندازه کافی بوده اما دچار کم آبی هستند و این نشانه سوءمدیریت است) مسائلی است که در برنامه محرابیان به آنها اشاره نشده است.

وی با اشاره به رویکرد اصل ۴۴، گفت: در حال حاضر ۵۰ هزار میلیارد به نیروگاه‌های خصوصی بدهکار هستیم که محرابیان توضیحی نداده اند که این بدهی را چگونه می‌خواهند پرداخت و انگیزه ایجاد کنند تا در بخش نیروگاهی فعالیت کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: ۳۰هزار مگابایت برق نیاز داریم و نمی‌توانیم به مردم وعده بدهیم که امسال قطعی نخواهیم داشت در حالی که امسال قطعی برق خواهیم داشت و این ۳۰ هزار مگابایت را محرابیان ۲۰ هزار مگابایت در نیروگاه‌های حرارتی و ۱۰ هزار مگابایت آن را در نیروگاه‌های تجدیدپذیر دیده اند که این موضوع خوب است اما برنامه‌ای نداده‌اند. در حالی که تاکنون دولت ۸۰۰ مگابایت از نیروهای تجدید پذیر استفاده کرد. او  چگونه می‌خواهد این کار را انجام دهد که باید توضیح دهد که در ۲۴ هزار مگابایت نیروهای حرارتی نیاز ۲۰ میلیارد سرمایه نیاز دارد که مشخص نشده سرمایه‌گذاری از کجا تامین می شود.

وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی به عنوان مصرف کننده ۹۰ درصد آب، محرابیان راهکار تعاملی با وزارت کشاورزی را مشخص نکرده‌ است. ما در حکمرانی آب مشکل داریم که زمانی که با محرابیان صحبت کردم گفتند که قانون آب داریم اما اجرا نشده است.

بانکی پور،  آب را مساله کل کشور عنوان و تاکید کرد: ما باید در حکمرانی آب دقت کنیم تا آب منشاء اختلاف و همبستگی بین مردم و نمایندگان نشود.  مدیران قبلی باعث شدند که مردم و نمایندگان روبروی هم بایستند بنابراین باید توزیع عادلانه آب صورت بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha