به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از ساینس، برای انجام این تحقیقات از یک گروه داوطلب خواسته شد در ۲ وعده، دو نوع غذا را مصرف کنند. در یک وعده تنها عملکرد حس بویایی داوطلبان ارزیابی و در هنگام صرف وعده غذایی دیگر با استفاده از فناوری ام آر آی از مغز داوطلبان تصویربرداری شد.
بر اساس نتایج این تحقیقات، بلافاصله پس از صرف یک وعده غذایی، میزان حساسیت بویایی نسبت به رایحه مواد غذایی کاهش مییابد، در حالی که حساسیت آن نسبت به سایر رایحهها بدون تغییر باقی میماند. بدین ترتیب عملکرد حس بویایی به طور کلی تغییر نمیکند اما میزان اشتهای شخص برای صرف مواد غذایی بیشتر، کاهش مییابد.
محققان برای اطمینان از صحت این نتایج، اسکنهای مغزی را که نشاندهنده فعالیت بخشهای مختلف مغز هستند با دادههای حاصل از حس بویایی قبل و بعد از صرف یک وعده غذایی مقایسه کردند. در نتیجه این بررسی مشخص شد همانطور که حس بویایی در انتخاب یک وعده غذایی تاثیر دارد، خوردن مواد غذایی نیز بر حس بویایی اثرگذار است و ازاین طریق میتوان به رژیم غذایی متعادل دست یافت.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه PLOS Biology منتشر شده است.
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه نورث وسترن واقع در ایلینوی آمریکا دریافتند حس بویایی در رژیم غذایی، تعادل ایجاد میکند.
اخبار مرتبط
-
بو كردن غذا باعث چاقی میشود
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه بركلی كالیفرنیا دریافتند كه بوی مواد غذایی مصرفی، تاثیر مهمی…
-
پرده از راز مكانيسم بويايي انسان برداشته شد
تهران – ايرنا – محققان دانشگاه واشنگتن واقع در سنت لوئيس، با تحليل سيستم بويايي ملخ، از راز…
-
کاهش حس چشایی افراد نجات یافته از سرطان
تهران- ایرنا- محققان دریافتند حس چشایی افراد بهبود یافته از سرطان ممکن است برای سالها پس از…
-
توسط محققان داخلی؛
دستگاه تحریک بویایی تولید شد
تهران- ایرنا- مسئول تیم سازنده دستگاه تحریک بویایی گفت: دستگاه اولفکتومتر یا تحریک بویایی با…
نظر شما