مدیرکل منابع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر روز یکشنبه در آیین بهره برداری از سایت پردازش پسمانده در منطقه جنگل کلاکولی گفت: زباله به ویژه شیرابه حاصل از آن خسارت های سنگینی به منابع طبیعی وارد می کند و یکی از دغدغه های همیشگی ما مدیریت پسماند در این مناطق است.
عبدالرضا سنگاری افزود : زباله نقش زیادی در تولید انواع آفات و امراض برای جنگل ها دارد ضمن اینکه آبهای زیرزمینی و منابع آبی پایین دست را نیز به شدن تحت تاثیر قرار می دهد.
وی راه اندازی دستگاه پردازش زباله در این منطقه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این تجهیزات به میزان ۳۰ درصد حجم زباله در این منطقه را کاهش می دهد، بنابراین برای تکمیل این طرح و تاثیر گذاری بیشتر نیازمند اعتبار ویژه است تا نگرانی ها پیرامون اثرات زیست محیطی این طرح به کلی برطرف شود.
این مقام مسئول توضیح داد: دستگاه پردازش پسماند به عنوان زیربنای طرح های مدیریت زباله به شمار می رود، و این درحالیست که برای مدیریت مطلوب می بایست بحث بیو گاز، زباله سوز و همچنین مدیریت شیرابه نیز در این منطقه را به طور اساسی برطرف کنند.
سنگاری همچنین با توضیح اینکه این منطقه به طور موقت در اختیار شهرداری رامسر قرار دارد تاکید کرد: این نهاد می بایست تعهدات خود نسبت به این فضا و هچنین روند قانونی واگذاری قطعی عرصه را پیگیری کند، تا وضعیت موقتی که در اختیار دارند خارج شود.
روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ تن زباله به منطقه کلاکولی شهرستان رامسر انتقال داده می شود که این میزان در زمان پیک مسافر افزایش می یابد.
همزمان با طرح پردازش پسماند سایت زباله جنگل کلاکولی ، بهره برداری از پیاده رو سازی خیابان شهید بهشتی با اعتبار ۲ میلیارد تومان، احداث فاز ۲ دیواره سازی رودخانه صفارود با اعتبار و ۹ و نیم میلیارد تومان و پیاده رو سازی بخش مرکزی بلوار معلم با اعتبار ۳ میلیارد تومان در این شهرستان هم آغاز شد.
سرپرست شهرداری رامسر نیز در آیین افتتاح این پروژه در تشریح مشخصات این طرح گفت: دستگاه پردازش زباله در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر ایجاد شده است، که راه اندازی آن موجب کاهش ۳۰ درصدی حجم زباله و و کاهش ۱۰ درصدی وزنی حجم پسماند در این منطقه می شود.
مصطفی گلجاری با اشاره به اینکه این طرح از سوی بخش خصوص انجام شده است افزود: این پروژه بخش قابل توجهی از مشکلات پسماند شهرستان رامسر را پوشش می دهد.
به گفته وی تکمیل طرح مدیریت پسماند از طرح های اولویت دار شهرداری رامسر به شمار می رود، اما به دلیل بحث های هزینه ای، تامین منابع مالی و همچنین بررسی های علمی و کارشناسی دقیق، اجرای آن قدری زمان بر خواهد بود.
گلجاری دیواره سازی فاز دو رودخانه صفارود را دیگر پروژه شاخص این شهرستان معرفی کرد و افزود: این پروژه نیز با اعتیار ۹ و نیم میلیارد تومان که ۵۰ درصد از آن اعتبار های دولتی بوده فراهم شده است.
وی پیاده رو سازی بخش مرکزی بلوار معلم و خیابان شهید بهشتی را پروژه های شاخص این نهاد معرفی کرد.
.
نظر شما