فاز نخست کارخانه کمپوست نور تا پایان ماه آبان بهره‌برداری می‌شود

نوشهر - ایرنا - شمارش معکوس راه‌اندازی فاز نخست کارخانه کمپوست زباله نور به گفته فرماندار این شهرستان شروع شده است تا به سه دهه معضل دپوی زباله و ترشح شیرابه در سایت زباله جنگلی الیمالات پایان دهد.

به گزارش ایرنا ، حدود سه دهه از دپو و دفع سنتی زباله ها در منطقه جنگلی الیمالات شهرستان‌ نور می گذرد. بر اساس گزارش های رسمی به طور میانگین روزانه ۱۱۰ تن زباله چهار شهر نور، رویان، ایزدشهر و چمستان به همراه ۲۵ روستا در این محل دپو می شود. در ایام گردشگری و تعطیل ورودی زباله به این منطقه به بیش از ۲۰۰ تن در روز نیز  افزایش می یابد.

شیرابه سایت زباله جنگلی الیمالات شهرستان نور با بیش از ۲ هزار متر مربع وسعت زباله به ارتفاع میانگین ۱۵ متر موجب آلودگی آب های سطحی، زمین های اطراف و سفره های آب های زیر زمینی نیز می شود. ادامه این وضعیت موجب بروز بحران زیست محیطی و اجتماعی در منطقه شده و علاوه بر ایجاد نارضایتی مردم، تهدید جدی را برای مناطق طبیعی و جنگلی و جذب گردشگر در این منطقه گردشگری به همراه داشته است.

یکی از راهکارهای مناسب مدیریت ،ساماندهی و جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی و منابع زیر زمینی، تفکیک زباله و تبدیل آن به کود کمپوست و دانه ای کردن کمپوست (گرانول سازی) در کارخانه کمپوست است ، روشی که  در شهرستان نو ر مورد توجه قرار گرفته و سرانجام ساخت کارخانه  به ظرفیت ۲۵۰ تن در دستور کار قرار گرفت و در فروردین ماه کلنگ آن به زمین زده شد.

فرماندار نور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این که فاز نخست ساخت کارخانه به سرانجام نزدیک شده است ، گفت  : ساخت کارخانه کمپوست و کنترل شیرابه زباله شهرستان با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی در حال احداث است که با توجه به تغییرات قیمت باید ۶۰ میلیارد تومان هزینه کند.

علی شادمان افزود : با بهره برداری از این کارخانه معضل سه دهه ای زباله و شیرابه‌های برای مردم و محیط زیست رفع خواهد شد.

وی از نصب سه دستگاه سرند دوار در  فاز نخست این کارخانه خبر داد و گفت که فاز نخست این پروژه که شامل خط پردازش تفکیک زباله و آماده ‌سازی برای تبدیل شدن به کود است ، در ماه آبان جاری به بهره برداری می رسد.

شادمان بر لزوم اجرای زمانبندی برای نصب و عملیاتی ‌شدن این پروژه تاکید کرد و افزود : تا پایان امسال نیز فاز های بعدی که شامل دانه ای کردن کمپوست (گرانول سازی) و تصفیه شیرابه برای مصرف کشاورزی است ، عملیاتی خواهد شد.

وی همچنین از تامین آب و برق کارخانه کمپوست در چند روز آینده خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر بقیه دستگاه های کارخانه کمپوست نیز خریداری شده تا روند اجرای پروژه با شتاب بیشتری ادامه یابد .

شادمان با اشاره به اختصاص ۹ میلیارد تومان اعتبار ملی برای احداث تصفیه خانه شیرابه ، گفت : با توجه به وضعیت تورم پی گیری های لازم برای جذب ۲۰ میلیارد تومان اعتبار ملی دیگر را برای اجرای آن در دستور کار داریم.

سرپرست شهرداری نو رهم  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ساخت کارخانه کمپوست در هفت فاز با ظرفیت ۲۵۰ تن در زمینی به مساحت هشت هکتار در محل سایت زباله الیمالات با بیش از ۵ هزار متر مربع ابنیه درحال احداث است.

سیدمجید موسوی با اشاره به تکمیل فاز نخست که شامل خط پردازش در ۲ هزار متر مربع سوله اظهار داشت: در حال حاضر فاز تبدیل پسماندهای قابل تبدیل به کمپوست در سوله ای با وسعت ۲ هزار مترمربع با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی و فاز کنترل و تصفیه شیرابه نیز با یکهزار متر مربع وسعت بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است.

وی پروژه مشارکتی کارخانه کود کمپوست نور را یکی از مهم ترین دستاوردهای شهرداری در سال‌های اخیر بر شمرد و تصریح کرد: با راه اندازی خط پردازش و تولید کود کمپوست ضمن درآمد زایی میزان حمل و امحا پسماندهای شهری نیز به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

این مسئول گفت : اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند(طرح تیام) با مشارکت بخش خصوصی شامل آموزش چهره به چهره، نرم افزار ، نصب چهار کانکس در سطح شهر و چهار خودرو برای جمع آوری و بسته های تشویقی نیز در شهر در راستای صیانت از محیط زیست و کاهش هزینه پسماند تولیدی و استفاده از مواد با ارزش موجود در پسماند بیش از یک سال است که در حال اجرا می باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha