فرشید فلاح روز چهارشنبه در خصوص آتش سوزی نیزارهای انزلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به این که ماموریت بالگرد جمعیت هلال احمر ساری در عملیات اطفاء حریق به پایان رسید ، برای کاهش ریسک آتش سوزی هواپیمای آتش نشان حدود یکساعت آینده به محل آتش سوزی می رسد .
وی افزود: نیروهای آتش نشانی شهرداری ، و بنادر و دریانوردی ، منطقه آزاد انزلی ، سپاه، محیط بانی در منطقه حضور دارند تا در صورت ضرورت عملیات اطفاء انجام گیرد .
رییس اداره محیط زیست شهرستان بندرانزلی پهنه آتش سوزی را هفت هکتار اعلام و اضافه کرد: با بررسی نقاط و نیزارهای سالم حدود ۶.۷ هکتار کاملا در آتش سوخته است.
آتش سوزی در نیزارهای منطقه چراغ پشتان انزلی از هشتم شهریور آغاز شد و پس از سه روز هفت هکتار از این اراضی در شعله های آتش سوخت و دستگاههای خدمات رسان در حال مهار آتش هستند . این آتش سوزی عمدی بود و دو نفر به جرم ایجاد حریق با هدف تصرف زمین دستگیر شدند.
سوم شهریور نیز پنج هکتار از نیزارهای روستای شانگهای پرده انزلی طعمه حریق شد که شواهد حاکی از عمدی بودن این آتش سوزی با هدف زمین خواری بود.
در سال ۹۸ نیز حدود ۱۰ هکتار از نیزار های تالاب بین المللی انزلی توسط سودجویان به آتش کشیده شد .
تالاب بین المللی انزلی با مساحتی حدود ۲۰ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعهسرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است.
این تالاب سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بینالمللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید همچنین سازمان بینالمللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده و جزو تالابهای طبیعی و آب شیرین کشور و از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.
تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، این تالاب که با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کمنظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالابهای بینالمللی تحت حفاظت شناخته شد و مهمترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر و سالانه پذیرای مسافران بیشمار داخلی و جهانگردان خارجی است.
نظر شما