۱۲ شهریور ۱۴۰۰، ۷:۵۱
کد خبرنگار: 2426
کد خبر: 84458384
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اولویت‌های ملی و عزم ویژه دولت برای محرومیت‌زدایی

تهران-ایرنا- سامان بخشی به واکسیناسیون کرونا، گره‌گشایی از معیشت مردم و مبارزه با فساد بر اساس تاکیدات رییس جمهوری سه اولویت ملی دولت دست‌کم تا پایان امسال است. در این میان آغاز سفرهای سرزده رییس جمهوری از استان‌های محروم کشور هم حکایت از عزم ویژه دولت در رفع این محرومیت‌ها دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، به فاصله یک هفته از نخستین سفر آیت الله «سیدابراهیم رییسی» به استان خوزستان، رییس جمهوری مانند سفر نخست، سرزده و به یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور؛ سیستان و بلوچستان رفت تا ضمن بازدید از روند اجرای برنامه‌ها از نزدیک با چالش‌ها و گرفتاری‌های مردم در این منطقه آشنا شود. وی که روز پنجشنبه از طریق فرودگاه کُنارک وارد شهرستان چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان شده بود، بلافاصله بازدیدهای خود را از مناطق مختلف چابهار آغاز کرد. در این سفر وزرای کشور، نیرو، راه و شهرسازی، اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس دفتر رییس‌جمهوری وی را همراهی کردند. این در حالی است که رییس جمهوری پیش از سفر هم در جلسات مختلف اقتصادی و نیز ستاد کرونا بار دیگر بر سه موضوع مهم و وعده اصلی دولت یعنی واکسیناسیون، تامین معیشت و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و نیز مبارزه با فساد و مظاهر آن تاکید کرد.

سفر به سیستان محروم

نخسین سفر رییس جمهوری و اعضای هیات دولت به خوزستان در نخستین روز آغاز به کار رسمی دولت، با توجه به شرایط بسیار دشوار مردم آن منطقه قابل انتظار بود. دومین سفر به استان بسیار محروم دیگر کشور یعنی استان سیستان و بلوچستان و بازدید از گوهر آن منطقه یعنی چابهار نشان از عزم جزم دولت ابتدا برای آشنایی نزدیک و ملموس از درد و رنج مردمان آن دیار و از در مرحله بعد مبارزه با ریشه فقر و نابرابری در استان است که ریشه اعتماد و امید را نابود می کند.

رییس جمهوری دومین سفر استانی خود را به حوزه سواحل مکُران در چابهار اختصاص داد و از طریق فرودگاه کنارک با استقبال نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ، استاندار و جمعی از مسوولان وارد این شهرستان راهبردی شد. شهرستان کنارک یکی از قطب‌های صیادی در سیستان و بلوچستان است و حدود چهار هزار و ۵۰۰ صیاد بر روی شناورهای این اسکله مشغول به فعالیت هستند. آیت الله رییسی در بدو ورود از اسکه صیادی کنارک بازدید و با صیادان حاضر در آن منطقه دیدار و گفت و گو کرد.

مقصد دوم رییس جمهوری منطقه بسیار محروم و کپرنشین مرادآباد بود. آیت الله رییسی در این بازدید سرزده به مشکلات مطرح شده از سوی ساکنان این بخش گوش داد و سپس در سخنان کوتاهی تصریح کرد: «کپرنشینی به هیچ وجه شکل مطلوبی برای زندگی و وضعیت مطلوبی برای مردم نیست و سامان دادن وضعیت این بخش از هموطنان‌مان بسیار اقدام پسندیده‌ای است که برای مجریان و بانیان آن برکات دنیوی و اخروی فراوانی دارد.» رییس جمهوری پس از مشاهده مستقیم مشکلات موجود مقرر کرد در خصوص چگونگی تسریع در ساماندهی وضعیت این منطقه محروم در جلسه شورای اداری استان تصمیم گیری شود. رییس جمهوری همچنین در مزار شهدای مدافع امنیت چابهار حضور یافت و به مقام شامخ آنان ادای احترام کرد.

رییس جمهوری در آخرین برنامه روز پنجشنبه خود که حضور در نشست اداری استان بود،‌تاکید کرد: برای رونق تولید و به حرکت درآوردن آن باید سازوکار خوبی داشته باشیم و موضوع عمران و آبادانی سواحل مکُران باید به طور ویژه دیده و پیگیری شود. وی سواحل مکران را یک ثروت ملی دانست و گفت: باید به این خطه توجه شود.

اهمیت سواحل مکران و بندر چابهار به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد و اتصال از طریق بنادر شهید کلانتری و شهید بهشتی به دریای عمان و اقیانوس هند، مهم ترین دلیل آغاز دومین سفر استانی رییس جمهوری از چابهار است. در صورت بهادادن، منطقه مکران و چابهار ظرفیت توسعه اقتصادی استان را به تنها بالا برده و فقر ریشه کرده در سیستان و بلوچستان را ریشه کن خواهد کرد.

توسعه این منطقه می تواند ضمن ایجاد توازن توسعه ای در شمال و جنوب کشور، فرصت‌ های شغلی و اقتصادی برای مردم و خدمات برابر به رفع تبعیض و احساس تبعیض در مناطق قومی و مذهبی که شماری از دشمنان ایران بر روی این احساس تبعیض ها حساب ویژه گشوده اند، کمک بسیاری کند. درک این مهم از سوی دولت و اولویت قرار دادن آشنایی و لمس مستقیم چالش‌های پیش روی این توسعه از سوی رییس جمهوری نویدبخش تداوم پروسه محرومیت زدایی با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و منابع ملی و خدادادی کشور است.

آنچه برای دولت اولویت است

در کنار توجه به موضوع محرومیت زدایی از استان‌های محروم دولت و رییس جمهوری در سطح ملی و کلان هم تاکنون سه اولویت اساسی را به عنوان مهم ترین دغدغه خود مطرح کرده که نخستین آن موضوع نحوه مقابله با بیماری کرونا و واکسیناسیون ملی است. رییس جمهوری روز پنجشنبه و پیش از عزیمت به استان سیستان و بلوچستان در جلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا بر لزوم تسریع در تامین واکسن از طریق واردات و تولیدات داخلی تاکید کرد و گفت: یکی از مسائل ضروری در روند واکسیناسیون، توزیع عادلانه واکسن بر اساس اولویت‌ها است و باید پیش‌بینی‌های لازم برای توزیع عادلانه آن در استان‌ها انجام شود.

انضباط در اطلاع‌رسانی هم از نکات جالب توجهی بود که آیت الله رییسی در این دیدار به آن تاکید کردند و به نظر می‌رسد با توجه به اظهارات متنوع و ناهماهنگ موجود توجه به آن اهمیت ویژه دارد. رییس جمهوری تصریح کرد: «اطلاع‌رسانی درباره وجوه مختلف بیماری و مسائل مرتبط با آن باید با هدف ایجاد امیدواری حداکثری و پرهیز از ایجاد نگرانی و ترس در مردم سامان یابد. به هیچ وجه نباید مانع سخن گفتن متخصصان شویم که درباره کرونا اظهارنظر می‌کنند، اما باید توجه داشته باشیم که جای طرح مباحث کارشناسی، نه در فضای عمومی جامعه، بلکه مجامع و محافل تخصصی است.»

موضوع اساسی دیگر تامین معیشت و کالاهای ضروری مردم در روزهای سخت کرونا و رکود و تورم است. در همین زمینه آیت الله رییسی روز پنجشنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، گفت: «با هماهنگی‌ها و اقدامات انجام شده، تامین و ذخیره کالاهای اساسی از روند قابل قبولی برخوردار شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.» رییس جمهوری پیش از این هم تاکید کرده بود که دغدغه‌هایی درباره ذخایر کالاهای اساسی وجود داشت که با پیگیری‌های انجام شده مرتفع شده است. همچنین در این جلسه سازمان برنامه و بودجه گزارشی را از وضعیت ذخایر کالاهای اساسی و تامین ارز مورد نیاز برای تکمیل ذخایر مکفی از این کالاها ارائه کرد و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مرتبط به ارائه ‌نظرات خود در این رابطه پرداختند.

سومین و البته از بنیادی‌ترین موضوعی که برای دولت اولویت یافته، مبارزه جدی و عملی به پدیده فساد است. رییس جمهوری در جلسه مشترک هیات رییسه و کمیسیون‌های مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مبارزه با فساد و توزیع عادلانه امکانات که از شعارهای دولت ما بوده و در دستور کار جدی کابینه است؛ از برخورد با مظاهر فساد و رفع زمینه‌های بروز آن به عنوان اولویت دولت خود یاد کرد و گفت: دولت با زمان بندی و تدبیر جلوی ویژه خواری‌ها را خواهد گرفت. واقعیت آن است که ویژه خواری و فساد، رانت و تبعیض حتی از تحریم و کرونا هم بیشتر روان و زندگی مردم را تحت فشار قرار داده است و آیت الله رییسی به سبب تجربه قابل قبول در مبارزه با فساد اقتصادی در دوره ریاست بر قوه قضائیه، می تواند با تداوم این مبارزه در دستگاه اجرایی، نقش این ویروس را در زندگی مردم گرنه ریشه کن، دستکم کاهش داده و شرایط را بهبود بخشیده و سامان دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha