به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، شهریار زرشناس روز دوشنبه در نشست تخصصی "فصل تحول" با عنوان " گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت" که به صورت مجازی برگزار شد، افزود: دولت سیزدهم با رویکرد انقلابی در شرایطی وارد شده است که کشور از نظر فرهنگ و اقتصاد نیازمند تحول است.
وی با تاکید بر اینکه مسئله حاد کشور اقتصاد است، ادامه داد: جامعه ایران امروز در نقطه ای قرار دارد که هر نوع توانمندسازی یک پیش شرط دارد، اگر بازتولیدات صورت نگیرد، توانمندسازی اقتصادی امکان پذیر نیست.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی یادآور شد: کشور به برقراری عدالت اقتصادی و اجتماعی نیازمند است، بنابراین باید در گام اول نسخه جدیدی در این خصوص طراحی شود، سپس در حوزه اجرایی باید ریل گذاری تغییر ساختاری صورت گیرد و بدون این عوامل به کارآمدی نمی رسیم.
زرشناس خاطرنشان کرد: ساخت اقتصادی باید متحول شود. دولت سیزدهم گامی بزرگ برداشته که ترکیب نیروی انسانی را سرکار آورده که تحول خواه هستند، اما هنوز نسخه ای ایجاد نشده است.
وی عنوان کرد: مردم در تامین معیشت خود دچار مشکل شده اند و اقشار وسیعی از طبقات جامعه به نحوی تحت فشار اقتصادی هستند. ساخت اقتصادی کشور دچار مشکل شده است و این ساخت باید تغییر کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: برای تحول تغییر نسخه پیش نیاز است و این کاری سخت نیست، نمونه های بسیاری از نسخه های عملیاتی در سایر کشورها را می توان الهام گرفت و با منابع خود تطبیق داد.
زرشناس افزود: اگر به افق های تمدنی فکر می کنیم، تغییر این ساختار کلان اهمیت دارد.
دولت سیزدهم عدالت عقلانی می آورد
مهدی حسین زاده عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست تخصصی گفت: دولت سیزدهم عدالت عقلانی می آورد که به مثابه ارزش ذاتی محسوب می شود و راه رسیدن عقلانیت است.
حسین زاده افزود: دولت سیزدهم سنت حسنه ای را پایه گذاری کرده که پس از انتخابات هم به سراغ دانشگاه آمده و مباحث خود را در دانشگاه ها مطرح می کند.
وی ادامه داد: در دولت های پیشین عدالت را به شرط توسعه اقتصادی، سیاسی صرف و مذاکرات می دانستند و عدالت به کارهای دلخواهی، سرسری و نمایشی ختم می شد، اما دولت سیزدهم عدالت عقلانی ذاتی می آورد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران یادآورشد: تمام کنش ها، تصمیمات، مصوبات و لایحه ها باید پیوست عدالت داشته باشد و در این صورت است که دانشگاه مهم می شود؛ چون دانشگاه معیار عمل می دهد.
حسین زاده خاطرنشان کرد: مباحث در دانشگاه ها مطرح می شود و معیار عادلانه بودن یا نبودن آن مشخص می شود.
وی افزود: بهره مندی رییس جمهوری از نخبگان و دانشگاهیان نکته ای قابل توجه است که مباحث را در دانشگاه پیگیری می کند و نه نزد سیاستمداران.
به گزارش ایرنا، دومین نشست از مجموعه نشست های تخصصی فصل-تحول با عنوان «گفتمان دولت سیزدهم: عدالت و عقلانیت» به همت دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
این نشست دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۰، از ساعت ۱۰ تا ۱۳ با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.
نظر شما