به گزارش ایرنا، حجتالسلام والمسلمین مرتضی مطیعی روز سه شنبه در دیدار با مدیرکل و مسوولان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان در دفتر امام جمعه این شهر، با تاکید بر اهمیت توسعه و گسترش آموزشهای مهارتی در جامعه افزود: اگر جایگاه فنی و حرفهای به درستی تبیین شود، دغدغه اشتغال و تامین نیروی کار ماهر تا حد زیادی برطرف و کل جامعه برطرف میشود.
وی با اشاره به اهمیت آموزشهای فنی و حرفهای گفت: نتیجه بی توجهی به این حوزه را به وضوح میتوان در سطح جامعه مشاهده کرد.
وی از نیروی کار و سرمایه انسانی به عنوان اصلیترین سرمایه در کشورهای پیشرفته نام برد و تصریح کرد: اصل تاثیرگذاری آموزشهای فنی و حرفهای در جوامع پیشرفته بسیار معروف و اثرات آن مشهود است.
امام جمعه سمنان با اشاره به اجرای طرح کار و دانش یا طرح کاد در نظام آموزشی قدیم ایران که از ابتکارات دولت شهیدرجایی بود، فراگیری آموزشهای مهارتی برای دانشآموزان و دانشجویان را بسیار ضروری دانست و افزود: دانشجویان در کنار آموزشهای دانشگاهی لازم است آموزشهای مهارتی مرتبط را نیز فراگیرند و مسئولان و نهادهای ذیربط نیز باید در راستای ترویج این فرهنگ در جامعه نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
مطیعی خاطرنشان کرد: در سالی که با تدبیر مقام معظم رهبری سال "تولید پشتیبانیها و مانع زداییها" نامگذاری شده است، باید تلاش کرد زمینههای تحقق شعار سال را فراهم کرد، یکی از موانع سر راه تولید کمبود نیروی کار ماهر است و سازمان فنی و حرفهای میتواند با ارائه آموزشهای منطبق با نیاز بازارکار و بر اساس نیازسنجیهای علمی و اصولی، از تولید در کشور پشتیبانی کند.
۴۸ درصد از مهارتآموزان سمنان جذب بازار کار شدند
مدیرکل آموزش فنی وحرفهای استان سمنان در این دیدار اظهار داشت: در استان ۱۸ مرکز آموزش فنی و حرفهای وجود دارد که ۱۲ مرکز مستقل و ۶ مرکز دیگر، اقماری سایر مراکز هستند.
سیدحسین شاهچراغ با بیان اینکه راه برونرفت از آسیبهای اجتماعی و مشکلات مربوط به اشتغال مهارت است، گفت که باید ذائقه جامعه را از مدرکگرایی به مهارتگرایی تغییر دهیم و این رویکرد اصلی در برنامهریزیهای ترویجی و آموزشی خواهد بود.
مدیرکل آموزش فنی وحرفهای استان سمنان ارائه آموزشهای مهارتی مرتبط به دانشجویان پیش از دانشآموختگی و نیز آموزش به شاغلان در صنایع و صنوف را از اولویتهای آموزشی این اداره کل عنوان کرد و افزود: در همین راستا تاکنون ۱۱ مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی (TMC) در دانشگاههای استان و ۱۷ مرکز جوارکارگاهی و بین کارگاهی در صنایع استان راهاندازی شده است.
شاهچراغ رهگیری اشتغال مهارتآموختگان را از جمله برنامههای ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان مطرح کرد و گفت: بر اساس رهگیری انجام شده در سال ۹۹ حدود ۴۸ درصد از کارجویان تحت پوشش آموزشهای فنی و حرفهای استان سمنان جذب بازار کار شده اند.
مدیرکل آموزش فنی وحرفهای استان سمنان با طرح پیشنهاد برگزاری نماز جمعه در مراکز آموزش فنی و حرفهای استان سمنان به منظور آگاهسازی جامعه از ظرفیتهای این حوزه، خواستار همکاری دفتر نماینده ولی فقیه در زمینه ترویج فرهنگ مهارتآموزی در استان سمنان با استفاده از ظرفیتهای این دفتر شد.
نظر شما