به گزارش ایرنا، ناظم زهاوی معاون وزیر بهداشت انگلیس امروز (سهشنبه) اظهار داشت که اگر آمار مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی افزایش یابد این احتمال وجود دارد که ماه آینده میلادی (اکتبر) ترمز آزادیهای کرونایی کشیده شود. او گفت که تصمیم دولت در این زمینه به موفقیت تزریق دُز سوم واکسن ضد کرونا به افراد مسن و آسیب پذیر بستگی دارد.
این مقام انگلیسی در گفتوگو با شبکه خبری اسکای، تزریق دُز سوم را برای تبدیل از وضعیت پاندمی (همهگیری) به اندمیک (همهگیری محدود) حائز اهمیت خواند. گفتنی است پاندمی (Pandemic) به بیماری اشاره میکند که میان کشورها و یا قارهها گسترش پیدا کرده است. پاندمی در واقع یک اپیدمی گسترده است. اما اندمیک(Endemic) به بیماری اشاره میکند که مختص یک کشور یا مردم است.
پیشتر نشریه آی گزارش داده بود که دولت قصد دارد تا از ماه آینده میلادی محدودیتهای کرونایی را دوباره اعمال کند. یک مشاور دولت انگلیس در امور پزشکی که خواست نامش فاش نشود به این نشریه گفته بود که موج اخیر کرونا در کشور طولانیتر از حد انتظار شده و اگر آمار فزاینده مراجعه به بیمارستانها ادامه پیدا کند ممکن است در ایام تعطیلات پایان ترم مدارس (اکتبر) برخی محدودیتها دوباره اعمال شود.
وی افزود که هرچند اعمال قرنطینه کامل بعید به نظر میرسد و به عنوان آخرین راه حل نگاه میشود اما احتمال وضع محدودیتها برای کاهش فشار روی مراکز بهداشتی دور از انتظار نیست.
ناظم زهاوی از پاسخ به سوالی درباره صحت این خبر طفره رفت و گفت که اجرای طرح واکسیناسیون در کشور سبب شده است تا از مرگ نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر و ابتلای میلیونها نفر به کرونا در کشور جلوگیری شود.
وی با اشاره به توصیه سازمان تنظیم مقررات داروها و محصولات بهداشتی انگلیس درباره تزریق دُز سوم واکسن ضد کرونا تصریح کرد که این مساله در اولویت برنامه دولت قرار دارد. این مقام انگلیسی افزود که اگر اوضاع خوب پیشبرود میتوان به ادامه این مسیر خوش بین بود و سال آینده اوضاع را به اندمیک تبدیل کرد.
با این حال آمارها نشان میدهد که شمار مبتلایان به سویههای جدید کرونا در انگلیس به سرعت در حال افزایش است. آمارها نشان میدهد که در اولین هفته بازگشایی مدارس انگلیس بالغ بر ۳۲ هزار دانشآموز به دلیل ابتلا به کرونا یا تماس با فرد مبتلا غیبت داشتهاند.
در طول شبانه روز گذشته بالغ بر ۴۱ هزار و ۱۹۲ نفر به کرونا مبتلا شده و مقامات این کشور شناسایی ۵۵ مورد ابتلا به سویه «مو» را که گفته میشود در برابر واکسن کرونا مقاومتر است تائید کردهاند.
بر اساس آمار رسمی منتشر شده تاکنون بالغ بر ۴۸ میلیون بزرگسال در انگلیس دُز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده و از این تعداد ۴۳ میلیون نفر هر دو دُز را دریافت کردهاند. نتایج تحقیقات نشان میدهد که دریافت واکسن از عوارض سخت ابتلا به کرونا جلوگیری و باعث کاهش آمار مراجعه به بیمارستان میشود. ادعا میشود که واکسنها به طور میانگین تا ۶ ماه در بدن ایمنی ایجاد میکند.
ساجد جاوید وزیر بهداشت انگلیس گفته است که دولت قصد دارد تا از ماه جاری واکسیناسیون دز سوم را آغاز کند. او همچنین از برنامه دولت برای واکسیناسیون نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال کشور خبر داده است.
این درحالیست که سازمان بهداشت جهانی از کشورهای ثروتمند درخواست کرده که به جای تزریق دز سوم، واکسن ها را در اختیار طرح «کوواکس» که بر توزیع عادلانه واکسن نظارت دارد، قرار دهند.
نظر شما