به گزارش ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی روز پنجشنبه در گردهمایی روسای کمیسیون های کشاورزی اتاق های بازرگانی سراسر کشور به میزبانی اتاق کرمان افزود: نرخ ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی چیزی به جز رانت و فساد به همراه ندارد اما نزدیک به هشت میلیارد دلار در سال به آن اختصاص یافته و ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تفاوت آن با نرخ نیمایی است و سئوال اینجاست که چند درصد آن به دست مردم رسیده است؟
وی با بیان اینکه نرخ ارز ترجیحی نه تنها مصرف را دچار مشکل کرده بلکه تولید را هم نابود کرده است تصریح کرد: خرید گندم را با نرخ پنج تا ۶ هزار تومان تصویب می کنیم که قابل قیاس با نرخ واردات آن نیست و ارز ترجیحی ۸۰ درصد از تفاوت قیمت را پوشش داده اما روش های جبرانی باید برای دهک های کم درآمد باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۸۰ تا ۹۰ درصد مطالب ما با دولت با توافق همراه است، در حالی که با دولت قبل اینگونه نبود و در حوزه ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی به عنوان بزرگترین خطا و جفا در تاریخ کشور، نمی توانستیم با آن توافق کنیم.
وی ضمن قدردانی از فعالیت های اتاق بازرگانی استان کرمان یادآور شد: در این خصوص کشور را نمی توان با رویکرد غیرعلمی اداره کرد.
اکنون طلایی ترین زمان برای رفع مشکلات است
پورابراهیمی تصریح کرد: اکنون طلایی ترین زمان برای تشکیل جلسات و رفع مشکلات و موانع تولید و کشاورزی است زیرا در تاریخ انقلاب، هماهنگی فعلی بین ارکان وجود نداشته و اکنون اگر اتفاقی برای کشاورزی نیفتد بعید است که در آینده چنین تعاملی داشته باشیم.
وی افزود: بیشترین میزان تغییر، تفحص و استیضاح در دولت قبل رخ داد و اگر اراده ای بر انجام کار نباشد خروجی ندارد، بیشترین پرونده تخلفات دولت ها که به دستگاه قضا معرفی شده اند، در چند سال اخیر در کمیسیون اقتصادی داشتیم و در حوزه تخلفات وزارتخانه های اقتصاد، صمت، جهاد کشاورزی مواردی وجود داشت.
وی با تاکید بر اینکه در مقام قضاوت نیستیم اما اگر اراده ای بر انجام کار نباشد، اقدامی انجام نمی گیرد و اکنون موقعیت استثنایی است گفت: هیچ عذر و بهانه ای برای عدم همکاری در سال آینده از دولت پذیرفته نخواهد شد و در آغاز شرایط فعلی دولت، در این مدت کوتاه حتی ۲ هفته پس از تشکیل دولت سیزدهم در حوزه مباحث اقتصادی سران قوا شرکت و مباحث اقتصادی را آغاز کردیم.
توافق برای توزیع کارت اعتباری سرانه مصرف کالاهای اساسی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کارت اعتباری را طراحی کردیم که سرانه مصرف کالاهای اساسی از جمله گوشت، روغن، شکر و برنج را به مردم بدهیم که از سرانه خود استفاده کند و در این زمینه توافق شده و قرار است دولت سیزدهم به سرعت تصمیم گیری کند و توزیع این کارت بزودی اجرایی شود.
وی با بیان اینکه اقدامات جبرانی فضای جامعه را آماده می کند گفت: امکان واردات کالا برای صادرکننده، باید فراهم شود که امری امکانپذیر است و آن را عملیاتی کردیم که متاسفانه در این زمینه بانک مرکزی همراهی نکرد.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم اجازه بدعهدی به هیچ کسی نمی دهیم زیرا کشور شرایط خاصی دارد.
استفاده از منابع حاصل از صادرات برای واردات
پورابراهیمی عنوان کرد: در واردات حوزه لجستیک ۲ مشکل از جمله تخصیص ارز و تولید داخل کشور داریم و در شرایطی که تولید داخل کشور پاسخگو باشد، توجیهی برای واردات وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر تولید داخلی پاسخگو نباشد حمایت از حوزه لجستیک کشاورزی را نمیپذیریم لذا فعالان اقتصادی در این بخش بایستی از منابع حاصل از صادرات برای، واردات استفاده کنند و از آن حمایت می کنیم و حوزه پیمان سپاری را در این حالت به موضوعی جدی تبدیل می کنیم.
مانع قیمت گذاری دستوری می شویم
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: نکته بعدی نقش قیمت گذاری دستوری در اقتصاد کشور است که هرجا موجب توقف تولید در حوزه کشاورزی شود جلوی آن را میگیریم و با نگاه جدید کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پیگیری می شود.
وی با اشاره به ضرورت برندسازی گفت: بخش خصوصی و کمیسیون های کشاورزی در هر حوزه ای از برندسازی به توافق برسند، وزارت صمت و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در کنار شما است.
وی بیان داشت: نرخ های کشاورزی باید کاهش یابد و یارانه تامین مالی با رویکرد مشخص تعریف و منجر به بهره وری شود.
ایران در رتبه اول ضایعات کشاورزی دنیا قرار دارد
پورابراهیمی با تاکید بر اینکه ۳۵ درصد محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود افزود: این آمار نشان می دهد که در این حوزه رتبه نخست ضایعات جهان را داریم و در کنار آن اقدامات خوبی هم انجام شده است.
وی یادآور شد: آمادگی داریم حوزه های کشاورزی را با حضور وزیر صمت و کمیسیون کشاورزی این سرفصل ها را جمع بندی و چارجوبی اولیه برای کشاورزی تعریف کنیم که برای انجام آن در آن سه ضلعی بخش خصوصی، دولت و مجلس تعیین شود.
علم تولید پسته را از کرمان گسترش دهیم
وی افزود: متوسط برداشت پسته در هکتار ایران ۷۰۰ کیلو تا یک تن است، در حالی که رقبای ما سه و نیم تا چهار تن در هکتار تولید دارند اما در شهرستان انار از توابع استان کرمان ۱۲ تا ۱۴ تن در هکتار تولید می شود که آمار نشان می دهد بخش خصوصی با همین امکانات موجود می تواند تولید خود را چهار برابر بالاترین تولیدکنندگان دنیا برساند و رکورد بزند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید علم این مزارع را در کشور گسترش دهیم.
وی ابراز داشت: بایستی برنامه زمانبندی برای توسعه کشاورزی داشته باشیم و کشور ما باوجود ظرفیت ها، شایسته شاخص های فعلی بیکاری نیست لذا باید شاخص های اقتصادی را از نیمه دوم سال جاری بهبود بخشیم که با همکاری این مهم رقم خواهد خورد.
نظر شما