مینا شهابی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ششمین دوره این رویداد ملی با هدف کشف استعدادها و نخبههای علمی به صورت آنلاین باتوجه به شرایط کرونایی به مدت یک روز در سالن والیبال تهران( حجاب) برگزار شد و ۳۲۳ نابغه دختر و پسر استانهای کشور ازجمله رده نابینا و کم بینا شرکت داشتند.
وی ادامه داد: این مسابقات تحت نظر فدراسیون جهانی پاما برگزار شد که در مرحله ملی ۳۲۳ کودک در رده سنی ۵ تا ۱۳ سال از ۲۳ استان و ۴۷ شهرستان شرکت کردند.
رئیس بهزیستی گناوه اظهارداشت: دانش آموزان در این مسابقه به ۲۰۰ سئوال ریاضی در مدت هشت دقیقه جواب دادند که ۲۰۰ برگزیده داشت و قرار است نفرات اول هر تیم به مسابقات محاسبات ذهنی با چرتکه جهان که آذر امسال در مالزی برگزار میشود، اعزام شوند.
مدیر مرکز آموزش وتوانبخشی خانواده و کودک کم بینا و نابینا روشنا بندر گناوه گفت: مهرنوش راستگو از دانش آموزان مستعد و باهوش این شهرستان مشکل کم بینایی دارد و با ۱۳ سال سن حدود چهار سال است که در این مرکز عضویت دارد و توانست با عزم و ارداهای قوی در این رویداد کشوری به مقام برتر نایل شود.
صدیقه خدری افزود: این مرکز که تنها مرکز در استان بوشهر است، باتوجه به نیاز خانوادههای کم بینا و نابینا منطقه با هدف آموزش و توانبخشی و در بخشهای فیزیوتراپی، بینایی سنجی، روانشناسی، گفتاردرمانی، هنر و موسیقی درمانی، تحرک و جهت یابی، تقویت حواس، بالابردن اعتماد و افزایش مهارتهای ارتباطی در سال ۱۳۹۶ راهاندازی شده است.
وی بیان کرد: این مرکز ویژه سنین از بدو تولد تا ۱۵ سالگی است که به آنها آموزشهای تخصصی خط بریل، تدریس ریاضی و چرتکه، زبان انگلیسی، استفاده از ابزار ارتباطی، لمسی، شنوایی برای روشندلان، بینایی سنجی، آموزش موسیقی، شطرنج و گلبال ارایه میشود.
وی یادآورشد: این مرکز ۵۰ نفر را تحت پوشش دارد.
مسابقات محاسبات ذهنی با چرتکه در دنیا قدمت ۲۵ ساله دارد و دانش آموزان ایرانی تاکنون شش بار به مسابقات جهانی محاسبات ذهنی اعزام شدند و دو بار مقام اول را به دست آوردهاند.
چرتکه وسیله ای قدیمی است که برای انجام محاسبات به کار میرود و از آن میتوان برای انجام چهار عمل اصلی ریاضی استفاده کرد و برای محاسبه ریشه دوم و سوم اعداد نیز کاربرد دارد.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است.
نظر شما