کهگیلویه و بویراحمد صاحب کارخانه تولید آنتی بیوتیک های دامی می‌شود

یاسوج - ایرنا - رییس جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارخانه تولید آنتی بیوتیک های دامی، گیاه پایه و آفت کُش های گیاهی در شهرک صنعتی چهاربیشه گچساران ساخته می‌شود. 

محمدقائم کاظمی بیدک شامگاه سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تلاش شده که جهاد دانشگاهی استان بر اساس ظرفیت های موجود گام بردارد زیرا این نهاد درصدد انجام کارهای معطل مانده و رفع خلاءهای موجود است. 

کاظمی بیدک عنوان کرد: جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد هیچگونه موازی کاری با دیگر دستگاه های اجرایی استان ندارد و به دنبال آن است که در شرایط تحریم و مواقعی که کشور نیاز به حوزه های فناورانه و دانش بنیان دارد، فعالیت کند. 

وی ابراز داشت: کهگیلویه و بویراحمد در زمینه های مختلف از جمله گیاهان دارویی و صنایع دستی ظرفیت های مطلوبی دارد اما تاکنون کار شاخص، فناورانه و دانش بنیانی در این زمینه ها انجام نشده بود. 

رییس جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس بررسی های انجام شده تصمیم بر این شد که در زمینه گیاهان دارویی طرح  هایی در استان اجرا شود. 

کاظمی بیدک اظهار داشت: یک سری لوایح بودجه ای تدوین، تنظیم و به سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد و دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی کشور ارسال شد و در دیدار اعضای جهاد دانشگاهی کشور با مقام معظم رهبری نیز حدود ۳۰۰ طرح ارائه شد که از این تعداد ۳۱ طرح فناورانه و دانش بنیان که می تواند در شرایط تحریم خدمات ارائه دهد به تأیید رسید.  

وی افزود: ۲ طرح برای جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد منظور شد و عنوان آن نیز ساخت کارخانه تولید آنتی بیوتیک های دامی، گیاه  پایه و آفت کُش های گیاهی بود که همگی منشأ گیاهی دارند. 

رییس جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: مهمترین اهداف اجرای این طرح در استان جایگزینی برای آنتی بیوتیک های شیمیایی  با استفاده از گیاهان دارویی در صنعت طیور و تأمین بخشی از نیازهای دارویی کشور، جلوگیری از خروج ارز و کاهش وابستگی به واردات  داروهای شیمیایی برای کنترل عفونت ها در صنعت طیور است. 

کاظمی بیدک عنوان کرد: تولید محصولات سالم اُرگانیک و جلوگیری از ورود باقیمانده آنتی بیوتیک های شیمیایی به مصرف کنندگان یا همان تولید گوشت سفید سالم از دیگر اهداف اجرای این طرح در کهگیلویه و بویراحمد است. 

وی ابراز داشت: دستیابی به دانش فنی فرمولاسیون، تولید حداقل پنج داروی جایگزین آنتی بیوتیک های مصرفی در صنعت طیور و پنج آفت کُش گیاهی برای مصرف در گلخانه های صیفی جات و سبزیجات را می توان از دیگر اهداف اجرای این طرح در کهگیلویه و بویراحمد برشمرد. 

رییس جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون آفت کُش هایی که در کشور برای صیفی جات و سبزیجات استفاده می شود شیمیایی هستند و تمام تلاش این است تا با استفاده از گیاهان دارویی یک سری آفت کُش هایی تولید شود که شیمیایی نبوده و از خود  گیاه فرآوری می شوند و عوارضی را متوجه مصرف کنندگان نمی کنند. 

کاظمی بیدک اظهار داشت: در آنتی بیوتیک های دامی نیز چنین حالتی وجود دارد و تلاش خواهد شد آنتی بیوتیک ها و داروهایی که برای  این مهم تولید می شود پایه گیاهی داشته باشند تا گوشت سالم تولید شود. 

وی افزود: اقدام های انجام شده از سوی جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد برای اجرای این طرح در استان شامل دریافت مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت، خرید برخی تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز، راه اندازی آزمایشگاه مقدماتی در یاسوج، خرید پنج هزار و ۳۵۰ مترمربع زمین در شهرک صنعتی چهاربیشه گچساران، انجام مطالعات امکان سنجی با همکاری واحد صنعتی اصفهان، طراحی نقشه  ساختمان، خرید خط تولید به ارزش ۴۳ میلیارد ریال، انتخاب مشاور، ناظر فنی و پیمانکار فونداسیون است. 

رییس جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: پیشرفت فیزیکی این طرح هم اکنون ۶۵ درصد بوده و تعداد اشتغال مستقیم آن نیز ۳۰ نفر در ۲ شیفت کاری خواهد بود. 

کاظمی بیدک عنوان کرد: با توجه به نیاز روزانه به تولید ۱۰۰ کیلوگرم عصاره خشک گیاهی و ۱۰ کیلوگرم اسانس در خط تولید حداقل به ۲۰۰ هکتار زمین برای کشت گیاهان دارویی نیاز است و افزون بر ۴۰۰ نفر برای این طرح اشتغالزایی غیرمستقیم پیش بینی می شود. 

وی ابراز داشت: اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح حدود ۱۲۰ میلیارد ریال است که تاکنون حدود ۶۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته  است. 

کاظمی بیدک گفت: امید است با حمایت مسئولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد از جمله استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه و هر سه  نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی این طرح تا پایان امسال به بهره برداری برسد. 

وی اظهار داشت: برداشتن گام های بعدی در این طرح و تکمیل و افتتاح سریعتر آن نیازمند حمایت های جدی مسئولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد است. 

کاظمی بیدک افزود: دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی کشور انتظارهای بالایی از کهگیلویه و بویراحمد در زمینه اجرای این طرح دارند زیرا منابع  مالی لازم را در اختیار استان قرار داد و می طلبد که در استان نیز مبلغی برای تأمین اعتبار تخصیص داده شود تا هر چه سریعتر به فاز تولید برسد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha