کارآزمایی اورژانس فارس در کارزار کرونا

شیراز - ایرنا- شماره سه رقمی ۱۱۵ نخستین پناهگاه مبتلایان به کروناست که معمولا توسط افراد نزدیک به بیمار کرونایی گرفته می‌شود ، این هنر کاربر اورژانس است که می بایست کار هنرمندانه و علمی از ایجاد حس خونسردی تا راهنمایی و مشاوره و ایجاد مقدمات انتقال بیمار را فراهم کند.

کارزار کرونا آزمایشی برای بخش های مختلف بیمارستانی و پیش بیمارستانی رقم زد تا همه داشته های تجهیزاتی ، نیروی انسانی ، دانس و فناوری حوزه سلامت به کار گرفته شود و در کارزار کرونا دوباره آزموده شود ، از جمله این حوزه های فعال در کارزار مبارزه با کرونا اورژانس است که در استان فارس و شیراز کارکردهای فراوانی داشته است و در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارد.

آمبولانس های اورژانس  باید کاملاٌ مجهز بوده و تجهیزات فردی به تعداد کافی در آمبولانس و پایگاه وجود داشته باشد.تکنسین فوریتهای پزشکی می بایستی آموزش لازم را در این خصوص دیده باشد ،این آموزش ها شامل  شناخت موارد مشکوک، نحوه برخورد و ویزیت، انتقال بیمار، حفاظت شخصی، تحویل بیمار، احتیاطات بیماری، گند زدایی آمبولانس و تجهیزات است.

برای یادگیری و تسلط بیشتر، آموزش های ارائه شده بصورت مستمر می بایست توسط تکنسین ها تمرین شود ،اینکه اورژانس فارس در این زمینه چقدر توان و مهارت دارد از سوی  شهروندان و متقاضیان خدمت مورد قضاوت قرار می گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی  شیراز در نشست شنبه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹، به مناسبت چهل و ششمین سالروز تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی، از نیروهای اورژانس فارس تقدیر کرد و اظهار داشت : از خودگذشتگی و ایثار نیروهای اورژانس فارس در امدادرسانی به بیماران و مصدومان به ویژه در بحران کرونا ستودنی است.

مهرزاد لطفی با تقدیر از نیروهای فعال این حوزه، اورژانس فارس را از افتخارات عنوان کرد که همواره پیشتاز خدمت بوده اند و گفت: کارکنان خدوم اورژانس با استفاده از تمام ظرفیت های موجود  توانسته اند در ارایه خدمات امدادی به بیماران در کوتاهترین زمان ممکن، اعتماد قابل توجهی در جامعه به دست بیاورند. 

وی با اشاره به فعالیت اورژانس فارس در بحران کرونا اظهار کرد: نیروهای اورژانس فارس با تلاش شبانه روزی خود در بحران ها به ویژه کرونا، ثابت کردند همگام با دیگر مدافعان سلامت در خط مقدم جبهه سلامت، در این مبارزه برای حفظ سلامتی همنوع، از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.

مدیر حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز  گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون، در کنار ارائه بیش از ۱۱ هزار مشاوره تلفنی کرونا به همت امدادگران اورژانس فارس، بیش از دو هزار و ۱۰۰ نفر از مبتلایان، همچنین ۶۴ مورد از جانباختگان کرونا به کمک همکاران این مرکز به بیمارستان انتقال یافته اند.

محمد جواد مرادیان با تقدیر از همکاران اورژانس فارس که با وجود تهدیدهایی که در زمینه سلامت آنان وجود دارد، در این ایام بحرانی نیز همچون همیشه در کنار مردم هستند، گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از ۳۹۸ نیروی اورژانس فارس به کرونا مبتلا شده اند.

وی همچنین در آستانه آغاز فصل پاییز و سرد شدن هوا از احتمال افزایش موارد مسمومیت با گاز مونوکسید سخن گفت و افزود: از ابتدای امسال تا نیمه شهریور، علاوه بر ۳۸ مورد مداوای سرپایی موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، ۴۰ مورد نیز به کمک نیروهای اورژانس، به بیمارستان انتقال یافته و متاسفانه یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.

رئیس اورژانس فارس با اشاره به قرار گرفتن در هفته پیشگیری از خودکشی، ماموریت های مربوط به آسیب به خود را نیز از دیگر حیطه های خدمات اورژانس برشمرد و گفت: در این زمینه نیز با سازمان های مرتبط به ویژه بهزیستی، تفاهم نامه همکاری منعقد شده و با مشارکت اورژانس اجتماعی و روانشناسان توانمند، رسیدگی به ماموریت های خودکشی نیز به صورت جدی پیگیری می شود.

مرادیان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به چالش های امدادگران این مرکز، از موارد کتک خوردن نیروهای اورژانس به عنوان یکی از این موارد یاد کرد و ادامه داد: خدمات اورژانس رایگان و رسیدگی و ارایه خدمات سلامت به مصدومان در کمترین زمان ممکن، از مهمترین وظایف اورژانس است؛ اما کارکنان اورژانس اجازه درمان و تجویز دارو و ارایه خدمات غیرضروری در منزل ندارند و فرد بیمار باید به بیمارستان منتقل شود.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون، ۱۰ مورد درگیری همراه با کتک کارکنان اورژانس به ثبت رسیده که دو مورد آن با همکاری امور حقوقی دانشگاه، دستور حکم جلب، شلاق و زندان افراد خاطی گرفته شده و در حال پیگیری و اجراست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha