به گزارش ایرنا، «کمال یدالهی» روز یکشنبه در جلسه هماهنگی خرید و صادرات محصول انار باغداران شهرستان ساوه، گفت: به منظور توسعه صادرات در محصول انار باید قیمت مناسب برای صادرکنندگان تعیین شود و از طریق تعاونیها بدون واسطه خریداری شود.
وی بیان کرد: واسطهها به تولیدکنندگان آسیب جدی وارد میکنند که در این زمینه تعاونیها باید نقش فعالی داشته باشند و اتحادیه باغداران نیز حامی همه جانبه کشاورزان خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری باغداران ایران، آموزش کشاورزان را امری حائز اهمیت دانست و گفت: این موضوع در ارتقای بهرهوری محصولات کشاورزی نقش بسزایی دارد و اتحادیه باغداران ایران با مشارکت تعاونیها آمادگی برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینه مبارزه با آفاتی چون کرم گلوگاه انار و مگس مدیترانهای را دارد.
یدالهی ادامه داد: طرح پایلوت تولید انار بر داربست در ساوه اجرا خواهد شد که حدود ۵۰ درصد از اعتبار این طرح از محل کمکهای بلاعوض و مابقی در قالب تسهیلات تامین خواهد شد.
وی عنوان کرد: با همت مسئولان بودجه خوبی به بخش کشاورزی اختصاص یافته است و کشاورزان باید نسبت به تولیدات بازار محور توجه داشته باشند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری باغداران ایران، ایجاد پایانه صادراتی انار در شهرستان ساوه را امری ضروری عنوان کرد و برای احیای مجدد این طرح اعلام آمادگی شد.
صنایع فرآوری انار در ساوه تقویت شود
مدیر تعاون روستایی استان مرکزی گفت: به منظور تقویت صرفه اقتصادی باغداران انار، صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول باید توسعه یابد.
«سید حسین هاشمی» روز یکشنبه در جلسه هماهنگی خرید و صادرات محصول انار باغداران که با حضور مدیرعامل اتحادیه باغداران ایران و جمعی از باغداران ساوجی گفت: ساوه قطب تولید انار است و در نظر داریم در سال جاری با مشارکت اتحادیه باغداران کشور و شهرستان ساوه خرید توافقی انار را انجام دهیم.
وی بیان کرد: برنامهریزی لازم برای صادرات این محصول به کشورهای آسیای میانی در دستور کار است که امیدواریم با انعقاد قرارداد در این زمینه سود بیشتری شامل حال باغداران شود.
مدیر تعاون روستایی استان مرکزی تصریح کرد: به منظور افزایش صرفه اقتصادی برای باغداران فرآوری محصولات درجه ۲ و ۳ در اولویت قرار دارد تا کشاورزان محصولات خود را مستقیم وارد صنعت فرآوری کنند.
۶۰ درصد انار ساوه ظرفیت صادرات دارد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه نیز در ادامه جلسه گفت: شهرستان ساوه قطب کشاورزی استان مرکزی است و بیش از ۷۰ نوع انواع محصولات در شهرستان تولید میشود.
«حسن شریفی» ادامه داد: فرهنگ تعاون در کشور ضعیف است و نتوانستیم فعالیتهای مطلوبی در این زمینه انجام دهیم در حالی که بحث بازاریابی برای محصولات باید در اولویت قرار گیرد.
وی عنوان کرد: برخی آفات از جمله مگس مدیترانهای در برخی استانها طغیان کرده در حالی که عدهای انار سایر مناطق کشور را به نام انار ساوه عرضه میکنند که این مهم احتمال خطر شیوع آفت را افزایش میدهد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه تصریح کرد: امسال برآورد برداشت انار از باغات انار ۱۵۰ هزار تن است که ۶۰ درصد آن جنبه صادراتی دارد که باید در این زمینه برنامهریزی شود.
ضرورت شناخت برند انار ساوه
مدیرعامل تعاونی باغداران شهرستان ساوه گفت: هدف از این جلسه این مهم بوده که شهرستان ساوه به قطب انار کشور تبدیل شود و همه مسئولان و باغداران باید برای تحقق این هدف تلاش شود.
«راضیه کریمی» ادامه داد: ۱۲ رقم انار در باغات ساوه کشت میشود که این تنوع ارقام ظرفیت صادراتی این محصول را افزایش میدهد و صادرکنندگان باید برای معرفی برند ساوه تلاش کنند.
در این نشست کشاورزان و اعضای اتحادیه باغداران مسائل و دغدغههای خود در زمینه تولید و عرضه انار مطرح کردند.
نظر شما