به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: گوترش بعد از نشست رهبران ملی برای مذاکره درباره سیاست آب و هوایی در مصاحبه با خبرنگاران در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک خاطرنشان کرد تعهدات هریک از کشورها کمتر از آنچه که در مذاکرات آب و هوایی توافق پاریس در سال ۲۰۱۵ مورد بحث قرار گرفت، بلندپروازنه است.
اجلاس آب و هوایی گلاسکو نوامبر امسال (۱۰ تا ۲۱ آبان) با حضور شماری از رهبران جهان، کارشناسان امور زیست محیطی و فعالان حامی مقابله با چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی برگزار می شود.
گوترش افزود: بر اساس تعهدات کنونی کشورها، جهان در مسیر فاجعه بار افزایش دمای ۲.۷ سانتیگرادی حرکت می کند و این بر خلاف افزایش دمای ۱.۵ درجه سانتیگرادی است که ما درباره حداکثر افزایش دما درباره آن مذاکره کردیم. برای این که محدودیت افزایش دمای ۱.۵ درجه سانتیگرادی را حفظ کنیم باید تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۴۵ درصد انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهیم تا اواسط قرن بتوانیم به هدف به صفر رساندن کربن دست یابیم. برعکس تعهدات کشورها انتشار گازهای گلخانه ای به جای کاهش ۴۵ درصدی، افزایشی ۱۶ درصدی خواهد داشت و این به معنای افزایش ۱۶ درصدی در انتشار گازهای گلخانه ای در سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطوح سال ۲۰۱۰ میلادی است.
دبیر کل سازمان ملل متحد اظهار داشت: این شکاف و کاستی ها در اهداف آب هوایی به این معنا است که نتیجه اجلاس گلاسکو می تواند بسیار کمتر از توافق بر سر قرار دادن جهان در مسیر جلوگیری از تاثیرات مخرب تغییرات اب و هوایی باشد.
بعد از نشست پاریس این امید وجود داشت که کشورها به تعهدات خود عمل کرده و حتی آنها را افزایش دهند و در اجلاس بعدی با طرح های جسورانه تری شرکت کنند؛ اتفاقی که هنوز رخ نداده است و دبیر کل سازمان ملل تلاش می کند کشورها را نسبت به تعهداتشان برای کاهش بیشتر در انتشار گازهای آلاینده و کمک مالی به کشورهای در حال توسعه برای استفاده از انرژی های پاک تشویق کند.
گوترش تاکید کرد که کشورهای توسعه یافته باید به وعده خود برای جمع آوری ۱۰۰ میلیارد دلار در سال برای اقدامات آب وهوایی در کشورهای در حال توسعه بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ عمل کنند.
وی گفت، ما نتوانستیم به این وعده در سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ عمل کنیم. شکست در عمل به تعهدات منبع اصلی کاهش اعتماد بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است.
دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: ما به اقدامات قاطعانه ای برای جلوگیری از فاجعه آب و هوایی نیاز داریم.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز هشدار داده است که اجلاس آب و هوایی موسوم به COP۲۶ در گلاسکو شانس چندانی برای حصول توافق لازم به منظور جلوگیری از افزایش فاجعهبار گرمایش زمین و مقابله با تغییرات آب و هوایی ندارد.
میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز به تازگی اظهار داشت: محیط زیست بزرگترین چالش پیش روی حقوق بشر است.
نظر شما