به گزارش ایرنا، فرشید ذبیحی روز دوشنبه در جلسه ای با مدیرعامل بانک کشاورزی استان تهران اظهار داشت: بانک کشاورزی همواره از جامعه تولید کننده عشایر و بخش کشاورزی حمایت خوبی کرده و امسال میزان تسهیلات بانکی به این جامعه تولید کننده نسبت به سال های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.
وی ادامه داد: عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک یکی از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز در استان محسوب می شوند که ضروری است به این جامعه تولید کننده حمایت و توجه بیشتری شود.
مدیر امور عشایر استان تهران خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عشایر در زمینه تامین وثیقه بانکی است که امیدواریم بانک ها در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.
ذبیحی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عشایر نداشتن وثیقه کافی بانکی است که در این خصوص مقرر شد بانک کشاورزی در حد امکان در این خصوص با جامعه تولید کننده عشایری همکاری لازم داشته باشد اما عشایر نیز بدانند ملاک واگذاری تسهیلات بانکی تکمیل فرآیند سامانه اعتبار سنجی بانکی است.
به گفته وی، هم اکنون میدان عرضه دام زنده در شهرستان پاکدشت و همچنین مجتمع دامپروری رازق آباد شهرستان ورامین در حال توسعه است که با تسهیلات بانکی تلاش داریم این ۲طرح بزرگ عشایری را به سرانجام برسانیم.
همچنین مدیرعامل بانک کشاورزی استان تهران نیز در این جلسه گفت: این بانک امسال اعتبارات مناسبی جذب کرده و در زمینه پرداخت تسهیلات به جامعه عشایر، دامدار، کشاورز و مرغدار مشکلی نداریم.
بهنام شهدی افزود: طبیعی است عشایر به لحاظ شغل و نحوه زندگی خود شاید ملکی در اختیار نداشته باشند اما به تشخیص مدیر شعب بانک پرونده مالی عشایر در سامانه اعتبار سنجی تشکیل و ثبت خواهد شد و عشایر می توانند دارایی و درآمدهای پایدار خود را به عنوان وثیقه در سامانه اعتبار سنجی لحاظ کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون تسهیلات بانکی در زمینه توسعه دامداری و تولید عشایر و بخش کشاورزی در سطح استان تهران واگذار شده است و امسال فرصت خوبی برای تولید کنندگان بخش کشاورزی است که از این اعتبارات استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوبشرقی استان و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.
نظر شما