حجتالاسلام علیاکبر احمدپور فدکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان همکاری های شانگهای، سازمان مهمی در جهان است و کشورهای مهم قاره آسیا عضو آن بوده و نیمی از جمعیت جهان به نحوی با این سازمان مرتبط هستند.
وی اظهار کرد: عضویت در پیمان شانگهای زمینه ساز گسترش روابط اقتصادی ایران با بازاری با سه میلیارد نفر جمعیت، با توانمندیها و نیازهای فراوان است و این می تواند موفقیت دولت سیزدهم را در گره گشایی از مشکلات و مسائل اقتصادی تضمین کند.
این نماینده مجلس ادامه داد: مردم ایران تا کنون از کشورهای غربی به جز خیانت و عهدشکنی چیزی ندیده اند و حتی در سال های اخیر غربی ها تلاش کردند که کشور ما را در تنگنای اقتصادی قرار دهند و تحریم هایی که علیه ما برقرار کردند گواهی بر غیرقابل اعتماد بودن آنان است.
احمدپور فدکی گفت: در گذشته نگاه دولتمردان ما به غرب بود و فکر می کردند که غرب موجب نجات کشور می شود و هشت سال این نگاه بر سیاست کشور حاکم بود در حالی که پس از این هشت سال مشخص شد که این رویکرد غربگرایانه برای ما سودی ندارد.
وی اظهار کرد: پیمان شانگهای منطبق بر نگاه اساسی نظام ما، یعنی ارتباط با شرق است و یقینا همکاری و تبادلات تجاری و اقتصادی با کشورهای شرقی، زمینه ساز رفع تحریم های ظالمانه غرب علیه ما نیز خواهد شد.
نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ایران از سال های پیش متقاضی عضویت در پیمان شانگهای بود اما کشورهای چین و روسیه چون تمایل دولت وقت و نگاهشان را معطوف به غرب می دیدند تمایلی به عضویت ایران در این پیمان نشان نمی دادند اما روی کار آمدن دولت سیزدهم و اطمینان یافتن آنان از گردش نگاه ایران به تعامل با شرق، زمینه ساز موفقیت ما و عضویت در پیمان شانگهای شد.
احمدپور فدکی گفت: همه خبرگزاری های غربی و شخصیت های آمریکایی اعترف کردند که عضویت ایران در پیمان شانگهای یک سیلی بزرگ به آمریکا و غرب و زمینه ساز خنثی سازی تحریم های یکسویه غربی ها است.
سازمان همکاریهای شانگهای (Shanghai Cooperation Organization) یک نهاد بینالمللی همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی است که سال ۱۹۹۶ میلادی با هدف برقراری موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در شرق قاره آسیا پایهگذاری و تاسیس شد.
هم اکنون ۹ کشور چین، روسیه، ایران، هند، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان اعضای اصلی و همچنین سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان "اعضای ناظر" این سازمان هستند.
جمهوری اسلامی ایران ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۰ برابر با ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی در چارچوب بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان به طور رسمی به عضویت کامل این نهاد بینالمللی درآمد.
نظر شما