به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «محمد شعیب» روز چهارشنبه در همایش بین المللی «شهید سلیمانی در چشم انداز بین المللی» که به صورت مجازی در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، افزود: این شهید بزرگوار در دامن مادری نجیب رشد کرد و پدرش هم نقش تعیین کنندهای در سرنوشتش داشت بطوریکه وقتی ۲۲ ساله بود انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و از آن پس در دفاع مقدس حضور یافت تا از نظام اسلامی دفاع کند.
وی با اشاره به اینکه حاج قاسم در ابتدا هیچگونه آمادگی نظامی نداشت و فقط آب آشامیدنی بین رزمندگان توزیع میکرد، گفت: بعد از گذراندن آموزشهای نظامی رشد کرد و به یکی از طراحان استراتژیک نظام تبدیل شد اما هر چه قدر که جایگاهش بالاتر میرفت بر فروتنی و تواضع حاج قاسم هم افزوده میشد.
شعیب توجه به والدین و اعضای خانواده را یکی از ویژگیهای برجسته شهید سلیمانی دانست و افزود: مسئولیتهای سنگین در کشور هم این شهید بزرگوار را از وظایف خانوادگی خود جدا نمیکرد و با تمام وجود به خانواده خود عشق میورزید.
رهبر شیعیان آفریقای جنوبی با اشاره به اینکه حاج قاسم به درخواست امام حسین (ع) لبیک گفت و در مسیر ایشان حرکت میکرد اظهار داشت: شهید سلیمانی از مکتب امام سوم پیروی میکرد و برای پیوستن به کاروان امام شهید هیچگونه شک و تردیدی نداشت به همین دلیل بود که مردم ایران و جهان مجذوب شخصیتش شدند.
وی نحوه شهادت حاج قاسم را بسیار شبیه شهادت امام حسین (ع) دانست و گفت : پیکر ایشان هم مانند امام سوم قطعه قطعه شد و استخوانهایش هم خُرد شد اما میراث شهید سلیمانی مانند میراث امام حسین (ع) پابرجاست.
شعیب با اشاره به اینکه حاج قاسم فقط روی شیعه و سنی تعصب نداشت و ایرانی و غیرایرانی برایش مهم نبود ادامه داد: از آنجاییکه فرقهگرایی جایی در شخصیت شهید سلیمانی نداشت، برای مبارزه با ظلم و ستم در هر کجای جهان حاضر بود جان خود را در این مسیر فدا کند.
رهبر شیعیان آفریقای جنوبی همچنین سردار سلیمانی را وفادار و پایبند به ولایتفقیه دانست و اظهار کرد: ایشان بارها بیعت خود را با امام راحل و مقام معظم رهبری بهعنوان نایب امامزمان علیهالسلام تجدید کردند.
وی با بیان اینکه سردار سلیمانی عزیزترین و بهترین داشتههای خود را برای پیشرفت و ارتقای اسلام تقدیم کرده، اظهار کرد: اگر فردی حاضر شد که جان خود را در این مسیر اهدا کند به این معنی است که به بالاترین سطح خودآگاهی دست یافتهاست.
برنامه های عصر چهارشنبه در همایش
همایش بینالمللی «شهید سلیمانی در چشمانداز بینالمللی» که ۲ روز به طول میانجامد، صبح چهارشنبه با حضور اساتید، اندیشمندان داخلی و خارجی در سرسرای اجتماعات دانشکده ادبیات دانشگاه رازی کرمانشاه آغاز به کار کرد و تا ساعت ۱۲ ظهر آیت الله «محمود رجبی» مدیر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در مورد سیره و سبک زندگی شهید سلیمانی، دکتر «حمیدوش» پژوهشگر از کشور سوریه در مورد جایگاه شهید سلیمانی در تقویت جبهه مقاومت، آقای «نورالدین شیرین» رییس تلویزیون قدس ترکیه در مورد شهید سلیمانی و محور مقاومت، السید «جلیل هاشم بکا» روزنامه نگار و تحلیلگر خاورمیانه در مورد بازتاب شهادت حاج قاسم در رسانه های جهان و «محمد شعیب» رهبر شیعیان آفریقای جنوبی در مورد شهید سلیمانی و فرهنگ مقاومت سخنرانی کردند.
این همایش بینالمللی در بعدازظهر چهارشنبه هم با سخنرانی «خالد سید شبا» رییس شاخه جوانان کنگره ملی آفریقا جنوبی و نماینده مجلس ملی آفریقای جنوبی در ساعت ۱۵ آغاز خواهد شد و در ادامه دکتر «صلاحی»، دکتر «دلال عباس» استاد و پژوهشگر لبنانی و در پایان برنامههای روز چهارشنبه سردار «حسین معروفی» فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان سخنرانی خواهند داشت.
برنامههای همایش بینالمللی «شهید سلیمانی در چشمانداز بینالمللی» در صبح پنجشنبه با سخنرانی خانم «مرضیه هاشمی» مجری شبکه پرس تیوی آغاز خواهد شد و در ادامه دکتر «علی زینیوند» استاندار کرمان، دکتر «تاجالدین صالحیان» پژوهشگر علوم سیاسی، دکتر «محمد حسینی تبار» عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع)، دکتر «جهاندار امیری» عضو هیات علمی دانشکده صدا و سیما سخنرانی میکنند و این همایش بینالمللی با سخنرانی سردار عظیمی به پایان خواهد رسید.
آنچنان که رییس دانشگاه رازی کرمانشاه گفته اندیشمندان جهان ۶۴ مقاله را به دبیرخانه این همایش ارسال کردند که از این تعداد ۲۰ مقاله توسط استادان و اندیشمندان خارجی به زبانهای انگلیسی و عربی بوده است.
صبحگاه جمعه ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ سردار قاسم سلیمانی در حمله هلیکوپتری آمریکاییها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. در این حمله همراه با سلیمانی، ابومهدی المهندس، فرمانده حزب الله عراق و قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و شمار دیگری از رزمندگان عراقی به شهادت رسیدند. حمله فوق به دستور مستقیم رییس جمهوری ایالات متحده صورت گرفت.
دانشگاه رازی اکنون دارای ۱۰ دانشکده و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بوده و با بهره گیری از دانش و تخصص ۱۰ استاد، ۴۹ دانشیار، ۲۵۰ استادیار، ۴۶ مربی و در مجموع ۳۵۵ عضو هیات علمی در ۳۹ گروه آموزشی و تعداد ۱۲ هزار و ۳۴۷ نفر دانشجو در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به فعالیت خود ادامه می دهد.
نظر شما