مجید بیکی روز چهارشنبه در نشست بررسی و بازنگری سند توسعه نهبندان افزود: باید برای برنامهها هدف و افق چندساله تعیین کنیم پس قاعدتا دستگاههای اجرایی باید در این مسیر کمک کنند اطلاعات دقیقی در اختیار دانشگاه قرار گیرد تا با وضعیت موجود و واقعیتهای شهرستان مطابقت داشته باشد.
وی بیان کرد: باید نیمه پر لیوان هم دیده شود اما برخی جاها باید نیمه خالی لیوان، نواقص، کمبودها و نیازها را نیز بیان و بازگو کرد و برای آن برنامه داشته باشیم.
فرماندار نهبندان گفت: از طرفی نمیتوان همیشه از محرومیت منطقه سخن گفت اما انتظار توسعه داشت بلکه باید ظرفیتها، توانمندیها، فرصتها، نیازها و کمبودها در کنار هم دیده شود در این صورت میتوان به سمت توسعه متوازن و پایدار حرکت کرد و تنها با بیان محرومیتها و کاستیها به اهداف مدنظر نخواهیم رسید.
وی اظهار داشت: امیدواریم با فرصتی که برای بازنگری طرح توسعه نهبندان به وجود آمده و عنایت رییس جمهوری به مناطقی مانند نهبندان، مسوولان شهرستانی و استانی به این فرصت پی ببرند تا بتوانیم ره صد ساله را با این سند سریعتر طی کنیم.
بیکی افزود: وجود این اسناد و الزام به اجرای آن کمک میکند ما مسیر طولانی را با سرعت بیشتر طی کرده و به آن برسیم لذا نگاه و تاکید بر اجرای مصوبات از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی گفت: خیلی وقتها سند داریم اما توافقی برای اجرای آن وجود ندارد یا با سنگاندازیهای زیاد به اهداف خود نمیرسیم لذا باید همه دستگاهها پای کار باشند تا به اهداف سند برسیم.
فرماندار نهبندان افزود: از یک سال قبل تدوین سند راهبردی توسعه استان آغاز و قرار شد برای همه شهرستانهای استان سند جداگانه تهیه شود که بخشی از اسناد توسط دانشگاه بیرجند و بخشی توسط جهاد دانشگاهی استان در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: در سفر اخیر رییس جمهوری به استان خراسان جنوبی (۱۹ شهریور ماه) طرح توسعه نهبندان به عنوان یک مطالبه توسط نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که مورد موافقت آیت الله رییسی قرار گرفت.
بیکی افزود: در قالب طرح توسعه نهبندان جلساتی را با مسئولیت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و دبیری فرماندار نهبندان پیگیری میکنیم تا بازنگری طرح توسعه نهبندان که رهاورد سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۸ است، انجام شود و در فرایند اجرا قرار گیرد که برکات فراوانی برای این منطقه در بر خواهد داشت.
وی بیان کرد: سند توسعه نهبندان و طرح بازنگری سند توسعه این شهرستان به عنوان رهاورد سفر مقام معظم رهبری مقداری با هم تفاوت دارند به این معنا که بحث زیربنایی دنبال میشود اما طرح توسعه مقداری عملیاتیتر به موضوع نگاه خواهد کرد و ایجاد زیرساختها و پروژهها ملموستر خواهد بود.
فرماندار نهبندان اظهار داشت: تاکنون جلساتی درخصوص بازنگری طرح توسعه نهبندان برگزار شده و امیدواریم طرح پختهتری مانند آنچه اولین بار سال ۱۳۸۱ مصوب شد با توجه به وضعیت موجود و نیازهای منطقه تدوین شود و در مرحله اجرا نیز انسجام خوبی در سطح استان و بخشهای مختلف وجود داشته باشد.
وی گفت: اسناد توسعه به این معنا در بخشهای مختلف داریم و دستگاههای اجرایی، شهرستانها و استانها اسناد توسعه دارد که به نوعی این سند را در مسیر کاری خود قرار میدهند اما آنچه خیلی مهم است اجرای این اسناد است.
بیکی افزود: سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد نگاه جدیدی در مسیر بودجهریزی کشور خواهند داشت لذا باید اهداف و برنامهها تعریف شود و مسیر را برای رسیدن به این اهداف پیش ببریم.
وی گفت: نباید هدف صرفا تعیین چند پروژه باشد، گاهی پروژههای زیادی تعریف میشود اما همه ناقص میماند و هدف نهایی به دست نمیآید.
مجری طرح توسعه نهبندان هم گفت: هدف ما تهیه یک نقشه راه است تا این شهرستان از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برسد.
دکتر محمدعلی خطیب افزود: نهبندان را به شکل مقطعی یا محلی نباید دید چون پارهای از خاک ایران و روزنه امنیت کشور است.
وی بیان کرد: آنچه سال ۱۳۷۸ در سفر مقام معظم رهبری به این شهرستان یا اخیرا در سفر رییس جمهوری به خراسان جنوبی مبنی بر توجه خاص به سند توسعه نهبندان اتفاق افتاد، نشاندهنده دید کلان است و بخشی از کشور و نقش فراملی که این شهرستان میتواند داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند اظهار داشت: با این دیدگاه که شخص اول و دوم مملکت به این منطقه دارند و فراتر از مباحثی که در درون یک دستگاه اجرایی داریم باید به این شهرستان نگاه کنیم چراکه نهبندان بر امنیت و آبادانی کشور میتواند تاثیرگذار باشد.
وی گفت: از دیدگاه علمی نیز همین است و با افق فراملی و ملی به این منطقه نگاه میکنیم لذا بازنگری سند توسعه نهبندان به دانشگاه بیرجند سپرده شده است و در بررسی اسناد توسعه شهرستانها سعی کردهایم از نیروهایی آشنا به محل و منطقه استفاده کنیم.
نظر شما