محمدعلی شریکیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال گذشته سرمای دیررس بهاره خسارت زیادی به باغ های استان بویژه گردو وارد کرد که کشاورزان تنها تا حدود هزار تن محصول برداشت کردند.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری تا حدودی درختان گردو از ناحیه سرما خسارت دیدند افزود: از مجموع باغهای گردوی استان، ۲ هزار و ۶۹۰ هکتار بارور و ۲۸۳ هکتار دیگر غیربارور است.
شریکیان افزود: بیشترین باغ گردوی استان در شهرستان های شیروان، فاروج و بجنورد است و ارقام گردوی تولیدی استان محلی و «ژنوتیپ برتر» است و تنها ۴۰ هکتار از باغ های استان دارای ارقام پیوندی «چندلر»، «فرانکت روند» و «فرانت» است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه باغ های پیوندی در پنج سال گذشته در این استان ایجاد شده است گفت: گردو های بومی استان دارای جثه ای بزرگ هستند اما، بعد از ۱۷ تا ۱۸ سال اقتصادی می شوند در حالیکه گردو های پیوندی دارای جثه کوچک و زودبازده هستند.
شریکیان اظهار داشت: با وجود این، گردو های بومی استان مقاوم به آفات و بیماری ها هستند.
به گزارش ایرنا در سال گذشته به دلیل وضعیت ناشی از سرمازدگی برای نخستین بار گردوی تولیدی استانهای دیگر نظیر همدان، کرمان، تهران و البرز برای عرضه وارد خراسان شمالی شده بود این در حالی است که هرساله گردوی مازاد بر نیاز استان توسط واسطه ها و دلالان به سایر استان ها حمل و حتی در قالب محصولات خشکبار صادر می شد.
از ۷۶ نوع محصول تولیدی بخش کشاورزی این استان ۲۹ گونه آن باغی است که حجم سالانه تولید آن به تا حدود ۳۰۰ هزار تن می رسد که امسال تولیدات محصول باغی استان با ۵۰ هزار تن کاهش مواجه است.
خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
نظر شما