به گزارش ایرنا مسعود منصور روز شنبه در نشست مدیریت بحران استانداری گلستان اظهار داشت: آتش این منطقه در سه بخش سطحی، تنه ای و تاجی بود که موجب وارد شدن خسارت زیاد به بخش های از این منطقه شد.
وی بیان کرد: یکی از راهکارهای موثر برای خاموش کردن آتش جنگل ها به خصوص در مناطق سخت گذر، استفاده از بالگرد است اما به دلیل وزش باد، امکان پرواز بالگرد بر فراز این منطقه وجود ندارد.
وی افزود: تغییر جهت وزش باد و گسترش بیشتر پوشش ابر در منطقه از صبح امروز تاکنون، عملیات خاموش کردن آتش را اندکی آسان کرده که امیدواریم با تلاش بیشتر نیروهای امدادی و مردمی، آتش را در زمان کوتاه خاموش کنیم.
منصور اظهار امیدواری کرد که در صورت تامین آب و نیروی انسانی تازه نفس کافی تا عصر امروز شنبه آتش جنگل کردکوی به طور کامل مهار شود.
وی خواستار افزایش تعداد تانکر آبرسان و بازسازی تجهیزات اطفای حریق در این منطقه شد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در خصوص علت وقوع آتش سوزی در این منطقه افزود: با توجه به دستگیری باند قاچاق چوب در منطقه به احتمال زیاد عامل انسانی بروز این حادثه است.
وی ادامه داد: منطقه از طریق دوربین های نظارتی در حال پایش است تا عوامل بروز آتش سوزی شناسایی و معرفی شوند.
به گفته منصور سال قبل ۲ هزار و ۶۶۲ مورد با سطح ۳۹ هزار و ۵۰۰ هکتار آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی کشور ثبت شد که امسال از لحاظ تعداد و سطح با ۴۵ درصد کاهش به هزار و ۴۶۰ مورد با سطح ۲۳ هزار هکتار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: استان فارس با ۵۲۹ مورد و سطح ۱۴ هزار و ۸۰۰ هکتار شاهد بیشترین آتشسوزی بود و گلستان با ۱۹۹ مورد و ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز در این جلسه با قدردانی از مشارکت مردم و دستگاه ها در اطفای حریق در عرصه های منابع طبیعی استان، گفت: با توجه به تعدد وقوع آتش در این عر صه ها ، وسایل اطفای مستهلک شده و نیاز مبرم به جایگزینی و بهسازی دارند.
عبدالرحیم لطفی همچنین از صفر شدن امکانات اطفای حریق در انبارهای این اداره کل خبر داد.
به گفته وی ، روز گذشته (جمعه) در هشت نقطه از عرصه های منابع طبیعی گلستان آتش سوزی ثبت شده است.
نظر شما