به گزارش روز یکشنبه ایرنا، پیش از این قرار بود مدارس مالزی در اول ماه سپتامبر بازگشایی شوند. این تعویق یک روز پس از درخواست دولت برای واکسیناسیون همه دانش آموزان مدرسه، به ویژه کودکان ۱۲ تا ۱۷ ساله، قبل از باز شدن مدارس طبق برنامه اولیه در ۱ سپتامبر انجام میشود. وزارت بهداشت گفته است که واکسیناسیون دانش آموزان مدرسه از ۱۵ سپتامبر آغاز میشود.
سال گذشته، مدارس در مالزی به دلیل همه گیری کرونا کمتر از نیمی از سال باز بودند و معلمان و دانش آموزان به آموزش آنلاین روی آوردند.
امسال، دانش آموزان دبستانی مالزی در ماه مارس به مدرسه بازگشتند و دانش آموزان دبیرستانی در ماه آوریل کلاسهای خود را از سر گرفتند. با این حال، افزایش موارد در ماه مه باعث شد مدارس بار دیگر بسته شوند.
مدارس موظف هستند تا الگویی را که وزارت آموزش و پرورش این کشور در دوران بازگشایی ارائه کرده، رعایت کنند.
طبق این معیارها دانش آموزان، معلمان و کارکنان باید ضوابط صادر شده توسط وزارت بهداشت را رعایت کنند، از جمله حفظ فاصله یک متر از یکدیگر و بررسی درجه حرارت روزانه برای همه دانش آموزان در بدو ورود به مدرسه.
بازگشایی امن مدارس در مالزی
مالزی بر واکسینه کردن سریع افراد متمرکز شده است. به گزارش "استریت تایمز" وزارت آموزش و پرورش مالزی قصد دارد کارمندان مدارس و معلمان را هرچه زودتر واکسینه کند.
وزیر آموزش و پرورش این کشور اعلام کرده است معلمانی که حاضر به دریافت واکسن نباشند، اجازه ارتباط مستقیم با دانش آموزان پس از بازگشایی مدارس را نخواهند داشت.
به گفته رازیجیدن، تاکنون بیش از ۹۶ درصد معلمان حداقل یک نوبت واکسن خود را دریافت کردهاند و ۸۲ درصد دیگر هر دو نوبت واکسن را تزریق کردهاند.
این درحالی است که بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ معلم در مالزی هیچ واکسنی دریافت نکردهاند.
برخی والدین در مالزی از واکسیناسیون فرزندان خود ابراز نگرانی کردهاند. آنها دلیل این نگرانی را نداشتن اطلاعات و دادهها در مورد عوارض جانبی ذکر کردهاند، در حالی که برخی معلمان دلایل عدم واکسیناسیون را شرایط پزشکی عنوان کردهاند.
با این حال تمهیدات درنظر گرفته شده برای بازگشایی مدارس شامل مورد زیر میشوند:
۱. بررسی سوابق دانش آموزان مبنی بر سفر به مناطق یا کشورهای پر خطر از نظر شیوع ویروس کرونا
۲. تب سنجی دانش آموزان در ورودی مدارس
۳. تعلیق تمامی فعالیتهای اجتماعی، ورزشی و اردو
۴. ارائه ویتامین ث و دیگر ویتامینهای مفید برای دانش آموزان در محیط مدرسه
۵. درخواست از والدین برای گزارش موارد مشکوک بیماری یا ابتلا به کرونا در میان نزدیکان و همسایه ها
۶. حضور والدین در مدارس و معاینه و تب سنجی آنها
۷. در صورت مشاهده موارد مشکوک، دانش آموز مورد نظر نباید تا ۱۴ روز به مدرسه بیاید.
۸. بررسی سرویسهای حمل و نقل دانش آموزان و تفکیک بهداشتی دانش آموزان
استقبال دانش آموزان مالزی از آموزش مجازی
بر اساس گزارش "نیو استریت تایمز" ذهنیت دانش آموزان در مالزی طی دو سال گذشته بسیار تغییر کرده است. یک تحقیق جدید توسط سازمان "چگ" (CHEGG. ORG) نشان داد که ۷۸ درصد از دانش آموزان در مالزی آموزش مجازی را به آموزش حضوری ترجیح میدهند، زیرا هزینههای آموزش مجازی پایینتر است.
شواهدی وجود دارد که یادگیری آنلاین میتواند موثرتر باشد. به طور متوسط در آموزش مجازی، دانش آموزان ۲۵ تا ۶۰ درصد مطالب آموزشی بیشتری در مقایسه با هشت تا ۱۰ درصد در کلاس حضوری به دست میآورند. به طور کلی، یادگیری مجازی در مقایسه با محیط کلاسی سنتی به ۴۰ تا ۶۰ درصد زمان کمتری نیاز دارد.
با این حال آموزش مجازی در مالزی با چالشهای زیادی مواجه است و دسترسی به اینترنت در بخشهای مختلف این کشور مهیا نیست.
یک تحقیق وزارت آموزش و پرورش مالزی در سال گذشته نشان داد که ۴۰ درصد از حدود ۹۰۰ هزار دانش آموز در مالزی نمیتوانند از خدمات آموزش مجازی استفاده کنند زیرا تلفن همراه و اینترنت خانگی با دادههای نامحدود ندارند.
از سوی دیگر، بسیاری از موسسات آموزشی در مالزی مجهز به امکانات فناوری اطلاعات کافی برای ارزیابی دانش آموزان نیستند. علاوه بر این، در بین مربیان و معلمان مالزی فقر دانش و آموزش فناوری وجود دارد.
نظر شما