اربعین دارای هویت فرهنگ ساز است

تهران-ایرنا- عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: اربعین علاوه بر معنای لفظی، دارای هویت فرهنگ ساز و آیینی در جهت قیام محمدی در عرصه تاریخ است.

به گزارش ایرنا از نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، جلسه هم اندیشی اربعین و قابلیت های تحول در جامعه توسط مرکز هم اندیشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری بسیج اساتید برگزار شد.
اربعین دارای هویت فرهنگ ساز است

در این جلسه، حسام الدین خلعتبری، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه تاکید کرد: اربعین علاوه بر معنای لفظی آن دارای هویت فرهنگ ساز است که رمز پویایی حقیقت و اسلام ناب محمدی(ص) است تا راه گم نشود. اربعین آیینی در جهت قیام محمدی در عرصه تاریخ است.

وی با تاکید بر نقش زیارت جمعی در تحول، بیان کرد: اربعین به عنوان یک زیارت دسته جمعی مورد منع سمتگران است. نقش انقلاب اسلامی در گسترش زیارت اربعین در عمق جامعه تشنه عدالت بود که به عنوان رمز واره ای در جهت آینده‌ روشن در بین مردم محروم و ستمدیده جهان هویت یافته است.

نگرانی دشمن از گردهمایی اربعین

در ادامه این نشست، حجت الاسلام اکبری اقدم، مسوول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه علامه، ضمن تشکر از اساتید با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت اربعین حسینی(علیه السلام)، در جهت تحول در جامعه به بیان نظرات خود پرداخت و ظرفیت اربعین حسینی را سرمایه ای برای کل جهان دانست.

وی نگرانی غرب از گردهمایی بزرگ اربعین را تاثیر این حرکت عظیم بر مردم و مخابره آن در دنیا دانست و گفت: اگر جریان تبیینی و جریان تبلیغیِ پیام رسانی در کنار قیام عاشورا نبود، کربلا در کربلا می‌ماند.

اکبری اقدم با اشاره به سختی ها و موانعی که حکومت های جور در جهت جلوگیری از این حرکت عظیم داشتند، اظهار داشت: این حرکت با هدایت گری ائمه اطهار در طول تاریخ متوقف نشد و محبت، رابطه عاطفی و عقلانی مردم با امام حسین علیه السلام ادامه داشت.

وی با بیان اینکه منظور از تحول، صرف تغییر در زیست بشری نیست، افزود: این تحول با چتر وسیع تری می‌تواند آن را شامل شود و تحولی که ساخت ها و انگاره های ذهنی بشر را نسبت به آنچه میتوانست باشد، تغییر دهد.

دانش اربعین، امام حسین را حبیب خدا کرد

عباسعلی رهبر، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان بحث هستی شناسی و نسبت آن با تحول، بر ضرورت تغییر بر اساس دانش اربعینی تاکید کرد و گفت: دانش اربعینی، امام حسین علیه السلام‌ را ولی، حبیب و نجیب خدا کرد که در مقام عمل اسیر الکربات و شهید مجاهد است.

وی به بیان ویژگی یک کارگزار اربعینی پرداخت و افزود: برای اینکه یک کارگزار بتواند تحول را در جامعه و جهان ایجاد کند، باید قائد باشد نه قائم؛ به این معنا که اول خود به جلو می رود و در مرحله بعد به دیگران می گوید بیایید.

رهبر تاکید کرد: دانش اربعینیِ خیرخواه مردم، همراه با افشاگری و فریب است.

جنبه های اقتصادی زیارت اربعین

محمد جواد نور احمدی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه با توضیح سه فرم از اداره جامعه، بیان کرد: ما این فرم ها را در اربعین حسینی فارغ از هر گونه حکمرانی، تبعیض و مردمی بودن می بینیم؛ این حرکت به نوعی فراحکمرانیِ حکمرانی مردم بر مردم بر مبنای ولایت امام است.

وی با بیان اینکه جنبه های اقتصادی نسبت به جنبه های فرهنگی کم تر است، به توضیح جنبه های اقتصادی زیارت اربعین در جامعه پرداخت و گفت: اگر از منظر تعابیر اقتصادی به حرکت نگاه شود شاید تعبیر سرمایه گذاری مذهبی، معنوی و اجتماعی است که در روح و جان زائران اندوخته می‌شود. این اندوخته‌ها می تواند در تصمیم‌گیری های فردی و اجتماعی موثر باشد.

به گفته نور احمدی، این سرمایه گذاری در مرحله بینش و معرفت اخلاقی، افراد را ارتقا می دهد؛ در مرحله دوم، ارزش های اسلامی اهل بیت را در افراد نهادینه می کند. در مرحله سوم انگیزه‌ فعالیت های انسان دوستانه، خیر خواهانه، معنوی و ارزشی را تقویت می کند که منجر به اقدام مومنانه معنوی می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha