به گزارش ایرنا، عفت همدم در آیین تجلیل از آتش نشانان گلستانی در سالن رجایی استانداری اظهارداشت: ایمنی در استان با آمادگی های لازم برای مقابله با بحران ها، ایمنی و تکمیل تجهیزات و ارتقای آگاهی نیروهای آتش نشانی امکان پذیر می شود.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته گلستان شرایط خوبی از نظر ایستگاه های آتش نشانی نداشت ولی اکنون ۲۵ ایستگاه آتش نشانی شهری فعال در استان وجود دارد و با توجه به رفع نیاز خدمات ایمنی لازم و موردنیاز در نواحی شهری، ۱۷ ایستگاه در حال احداث در نواحی مختلف در مرحله نهایی قرار دارد و با بهره برداری از آنها، تعداد ایستگاههای شهری به ۴۲ ایستگاه آتش نشانی افزایش می یابد.
بیشتر تجهیزات آتش نشانی گلستان فرسوده هستند
وی افزود: آتش نشانی گلستان در زمان حاضر ۱۲۹ دستگاه ماشینآلات سنگین، سبک و موتورسیکلت دارد که ۹۵ دستگاه در ایستگاه های شهری و ۳۴ دستگاه در ایستگاه های روستایی برای امدادرسانی هستند که بیشتر این دستگاه ها فرسوده بوده و نیازمند توجه ویژه هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان با تاکید بر افزایش آگاهی و دانش عمومی مردم گفت: با آموزش های همگانی موردنیاز از حوادث پیشگیری و مشکلات استان کمتر خواهد شد.
مدیرکل امور شهری و شوراها در این آیین گفت: آتشنشانان این استان در ۶ ماهه نخست سال جاری با انجام بیش از سه هزار و ۶۶۶ ماموریت امدادی داشتند که با کل ماموریت های سال گذشته برابری می کند.
طیبه خلیلی اظهارداشت: در زمان حاضر ۳۷۰ آتش نشان در کل ۳۴ شهرداری استان مشغول فعالیت هستند که ۱۹۹ نفر آنها قرار دادی هستند یعنی از کل نیروهای انسانی شهرداری ۱۸ درصد در حوزه آتش نشانی فعالیت می کنند.
وی تصریح کرد: برای مدیریت بحران همچنین ۸۹۳ نیروی داوطلب آتش نشان با گذراندن دوره های آموزشی لازم در استان مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان در این آیین گفت: از زمان راه اندازی نهاد دهیاری ها در روستاها تا شهریور امسال ۳۴ پایگاه آتش نشانی در روستاهای استان راه اندازی شده است.
علی نصیبی اظهارداشت: با توجه به کمبود نیروهای آتش نشانی روستایی مجوز بهره گیری از ظرفیت نیروهای وظیفه برای کمک به تامین نیروی انسانی مورد نیاز پایگاه های آتش نشانی روستایی گرفته شد و ۱۷ نیرو از امریه بکار گرفته شدند.
وی تصریح کرد: با افزایش و توسعه روستاها برای سرعت بخشیدن به امدادرسانی در هنگام بروز حوادث آتش سوزی و امداد و نجات، سامانه خطوط 125 در روستاها فعال سازی شود.
ابراهیم زنگانه آتش نشان نمونه علی آباد کتول با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در آتش نشانی گفت: شهرداری ها با نظارت بیشتر از ساخت و سازهای غیر استاندارد، عدم رعایت نکات ایمنی در ساخت و سازها، عدم پیشبینی ابزار و امکانات ایمنی در اماکن، عدم آشنایی با نحوه استفاده از ابزار و تجهیزات، سهلانگاری و رعایت نکردن نکات ایمنی در ساختمان سازی جلوگیری کند.
استاندار گلستان در این آیین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دانشآموز شهید علی لندی گفت: این بزرگ مرد کوچک، نوجوان ۱۵ ساله در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد و بعد حادثه پلاسما در سطح ملی اثرگذار بود و نشان داد که روحیه ایثار و همدلی در بین مردم ایران نهادینه شده است.
هادی حق شناس اظهارداشت:با توجه به اینکه استان گلستان هشت اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان را در خود دارد در کنار فرصت های بی نظیری از نظر اقتصادی و گردشگری نوعی تهدید هم حساب می شود که تمام بلایای طبیعی از سیل، زلزله،رانش زمین، برف شدید، ریز گردها و آتش سوزی را یکجا در این استان ما با آنها روبرو هستیم که باید متناسب با این بحران ها امکانات و تجهیزات لازم برای مقابله و روبرویی با آنها را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: پارک ملی گلستان ۵۰ درصد گونه های گیاهی ایران را در خود جای داده که بی نظیر است و خیلی راحت بخاطر نداشتن امکانات و تجهیزات از جمله نبود بالگرد در ساعت طلایی مقابله با آتش سوزی در سال های اخیر از دست دادیم. گلستان بعد از استان فارس دومین استان از نظر شمار آتش سوزی است.
وی افزود: در طول ۱۰ سال گذشته روستاهایی که مکرر دچار بحران های مختلف شده شناسایی و مراکز آتش نشانی در این مکان ها مستقر خواهند شد.
استاندار گلستان گفت: شهرداری ها بسیاری از تجهیزات و امکانات را با اختیاراتی که در دست دارند می توانند تهیه کنند.
در این آیین آتش نشانان گلستانی حسن بیانی، ابراهیم جهانی، ابراهیم زنگانه، رجبعلی بالارستاقی،سید حیدر حسینی و رضا مومن تجلیل شدند.
هفتم مهر ماه سال ۱۳۵۹ به سبب رشادتهای آتش نشانان در خاموش کردن آتش پالایشگاه آبادان پس از حمله هوایی ارتش بعثی عراق، به عنوان روز آتش نشان نامگذاری شد.
در این حادثه که آتش نشانان در حال خاموش کردن آتش بودند، حمله هوایی دیگری از سوی دشمن انجام شد که بر اثر آن تعدادی از آتش نشانان قهرمان به شهادت رسیدند.
گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.
نظر شما