به گزارش روز شنبه ایرنا، مدیرکل دامپزشکی کردستان اظهار داشت: در ۷۲ ساعت گذشته هشت خودروی حامل مرغ زنده فاقد مجوز بهداشتی قرنطینه ای در محور مواصلاتی استان توسط اکیپ های اداره کل دامپزشکی استان توقیف شده است.
مجتبی ورمقانی گفت: اکیپ های ستادی و شبکه های دامپزشکی استان کردستان در ساعات مختلفی از شبانه روز به ویژه شب و نیمه شب موفق به کشف و توقیف این خودروهای حامل مرغ زنده فاقد گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای در مسیر خروج از استان شدند که با هماهنگی نیروی انتظامی نسبت به توقیف محموله ها اقدام شد.
وی افزود: با توجه به شرایط موجود و اراده حاکم برای اجرای دقیقتر شیوهنامه نظارت بر تولید و عرضه گوشت مرغ و از آنجایی که این اقدام های غیر قانونی برای سواستفاده و به منظور سوددهی بالاتر روی داده بود با انعکاس گزارش به مراجع قضایی، دستور داده شد تا محمولهها برای عرضه در بازار مصرف به قیمت مصوب دولتی به کشتارگاه ارسال شده و خودرو ها نیز تا اطلاع ثانوی و تا صدور حکم قضایی، توقیف شوند.
جریمه حمل جوجه یک روزه غیر مجاز و قطعه بندی غیرمجاز مرغ
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سقز اظهار داشت: فردی که بصورت غیر مجاز و بدون داشتن گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای اقدام به حمل جوجه یک روزه کرده بود، محکوم شد.
علی باباییان گفت: یک محموله ۳۲ هزار و ۵۰۰ قطعه ای جوجه یک روزه توسط نیروهای انتظامی شهرستان سقز توقیف و پس از بررسی های انجام شده توسط کارشناسان، این محموله فاقد مشخصات بهداشتی و نیز گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای دامپزشکی بود از طرفی مبدا و مقصد آن نیز نامشخص بود که برای تعیین تکلیف قانونی با تشکیل پرونده به مراجع قضایی ارجاع شد.
وی ادامه داد: مقام قضایی این موضوع را به عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی ارزیابی کرده وحمل کننده محموله را به پرداخت ۳۰ میلیون ریال جزای نقدی جایگزین ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
رییس شبکه دامپزشکی سقز همچنین از محکومیت یک واحد عرضه گوشت مرغ خبرداد که اقدام به عرضه غیر بهداشتی مرغ قطعه بندی شده کرده بود.
باباییان اظهار داشت: در جریان بازرسی از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی در سطح شهرستان یک واحد عرضه گوشت مرغ در حالی بصورت غیر مجاز و غیر بهداشتی نسبت به قطعه بندی مرغ اقدام نموده بود شناسایی و با تشکیل پرونده تخلف به مراجع قضایی معرفی شد.
وی افزود: فرد متخلف به علت اقدام علیه بهداشت عمومی از طریق توزیع مرغ قطعه بندی غیر بهداشتی به پرداخت ۲۱ میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
کشف و ضبط ۲۳۰ کیلو گرم فرآورده های خام دامی فاسد
رئیس شبکه دامپزشکی بیجار اظهار داشت: ۲۳۰ کیلو گرم انواع فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در این شهرستان کشف و ضبط شده است.
هادی اسکندری افزود: در راستای تامین فرآورده های خام دامی سالم و بهداشتی برای شهروندان، بازرسان بهداشت عمومی شبکه دامپزشکی بیجار در بازدیدهای سر زده و منظم از مراکز عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی در سطح شهرستان بیجار این میزان مواد غذایی غیرقابل مصرف را کشف و ضبط کردند.
وی ادامه داد: پس از تنظیم صورتجلسه ضبط فرآورده و ارجاع آن به مراجع قضایی، محموله یاد شده معدوم سازی شد.
جریمه متخلف بهداشتی به آموزش ذبح اسلامی و قانونی
سرپرست شبکه دامپزشکی کامیاران اظهار داشت: فردی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام در این شهرستان کرده بود، در دستگاه قضایی محکوم شد.
عباس گلی افزود: بازرسان بهداشت عمومی این شبکه در بازدیدهای مستمر و سرزده از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، فردی را شناسایی کردند که به شکل غیر قانونی، اقدام به عرضه گوشت قرمز حاصل از کشتار غیر مجاز دام کرده بود که بلافاصله فرد یاد شده با تشکیل پرونده به قمراجع قضایی معرفی شد.
وی افزود: مقام قضایی پس از مطالعه پرونده، فرد یاد شده را به قرار تعلیق تعقیب به مدت ۶ ماه و مکلف به آموزش دادن ذبح اسلامی و قانونی به پنج نفر با تنظیم صورتجلسه محکوم کرد.
جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است. هم اکنون در این استان ۷۶۸ واحد پروش طیور شامل مرغداری گوشتی، تخم گذار و جوجه ریزی، پرورش بوقلمون، شترمرغ و سایر با ظرفیت سالانه ۱۷ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۴۹ قطعه فعال است.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب میشود که تولید سالانه آن حدود ۲۴ هزار تُن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر است.
نظر شما