۱۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۰:۱۸
کد خبرنگار: 3145
کد خبر: 84491588
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ابهام در واکسیناسیون دانش آموزان و بازگشایی مدارس پایه دوازدهم ساوه

ساوه - ایرنا - علوم پزشکی ساوه معتقد است که برگزاری حضوری کلاس های پایه دوازدهم و برخی دروس پودمانی و عملی پایه های دهم و یازدهم در شرایط فعلی، شتاب زده است اما آموزش و پرورش هم با استناد به آمار واکسیناسیون حدود ۷۰ درصدی دانش آموزان و ۱۰۰ درصدی معلمان و تمهید پروتکل ها، از اقدام خود دفاع می کند.

به گزارش ایرنا، سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به عنوان دومین سال تحصیلی پس از شیوع ویروس کرونا در حالی آغاز شد که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشکی موضوع مهم واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال اجرا شد.

با توجه به حساسیت گروه سنی دانش‌آموزان، مطالعات بسیاری در خصوص واکسن این گروه صورت گرفت که مسائلی همچون تزریق واکسن تک دُز یا واکسن‌های مخصوص این گروه سنی را در برداشت اما در نهایت واکسن سینوفارم برای دانش‌آموزان مهر تایید گرفت.

اواخر شهریور امسال روند اجرایی واکسیناسیون برای دانش‌آموزان ساوجی نیز همزمان با سراسر کشور آغاز شد تا پس از ۲ سال، دانش آموزان پایه دوازدهم و هنرستانی ها برای دروس پودمانی و عملی مهیای حضور در کلاس ها شوند اما تاکید وزارت بهداشت بر بازگشایی تدریجی مدارس از آبان است و با این حال در شهرستان ساوه که تا روز جمعه گذشته در شرایط قرمز کرونایی قرار داشت و اکنون به نارنجی تغییر وضعیت داده است، مدارس یاد شده به صورت حضوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت خود را آغاز کردند.

تنها 19 درصد دانش آموزان ساوه و زرندیه دُز نخست واکسن را دریافت کردند

بر اساس اعلام سخنگوی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه بیش از ۲۹ هزار دانش‌آموز ۱۲ تا ۱۸ سال در ساوه و زرندیه واجد شرایط دریافت واکسن کرونا هستند که در این خصوص نیاز به برنامه‌ریزی و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای انجام واکسیناسیون محسوس است.

دکتر «محمود کریمی» به ایرنا گفت: از مجموع دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در ساوه و زرندیه تنها ۱۹ درصد و به تعداد پنج هزار و ۴۰۱ نفر نوبت اول واکسن را دریافت کردند که آمار بسیار پایینی است.

وی ادامه داد: طبق آمار، در شهرستان های ساوه و زرندیه تعداد دانش آموزان پایه دهم تا دوازدهم (۱۵ تا ۱۸ سال)  بیش از ۱۴ هزار و ۲۰۰ نفر است که تاکنون حدود ۳۰ درصد از آنها واکسینه شده اند.

کریمی افزود: آمار ۳۰ درصدی واکسیناسیون دانش‌آموزان در حالی است که ۲۰ درصد از معلمان ساوجی نیز همچنان برای دریافت واکسن اقدامی نکردند و اعلام اختیاری بودن تزریق واکسن نیز سبب استقبال کم دانش‌آموزان شده است.

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه گفت: شرایط کلاس‌های درسی ریسک شیوع ویروس کرونا در بین دانش‌آموزان و معلمان را افزایش می‌دهد و چون این گروه سنی در معرض خطر ابتلا قرار دارند، بنابراین باید هر چه سریع تر نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

به گفته کریمی، چند روز پیش یک نوجوان ۱۳ ساله در ساوه به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد و اکنون نیز چند دانش آموز مبتلا که در مراکز درمانی بستری هستند یا به تهران برای مداوا اعزام شده اند وجود دارند که این مساله نشان می دهد آموزش و پرورش باید نسبت به موضوع واکسیناسیون دانش‌آموزان و معلمان اهتمام ویژه داشته باشد.

وی عنوان کرد: آموزش و پرورش بدون توجه لازم به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اقدام به بازگشایی پایه دوازدهم و برخی دروس پایه‌های دهم و یازدهم کرده است و دانش‌آموزان ناچار به شرکت در کلاس‌های هستند در حالی که مدارس باید از آبان ماه و پس از واکسینه شدن حداقل ۷۰ درصد دانش‌آموزان به تدریج بازگشایی شوند.

۷۰ درصد پایه دوازدهمی‌ها در ساوه واکسن زدند؛ آموزش و پرورش در فضایی مبهم قرار گرفته است

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه در خصوص علت برگزاری کلاس‌های حضوری برای پایه دوازهمی‌ها به ایرنا گفت: براساس آمارهای موجود،  اکثر دانش‌آموزان این پایه واکسن دریافت کردند اما در مورد واکسن این گروه سنی هنوز شیوه نامه و ابلاغ رسمی به آموزش و پرورش نرسیده است تا بدانیم واکسنی که باید تزریق شود آیا تک دُز است یا ۲ مرحله ای یا اینکه گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال چه نوع واکسنی ( ویژه کودک، نوجوان یا بزرگسال) را تزریق کنند.  

به گفته «ابراهیم فراشیانی»  از مجموع حدود پنج‌ هزار دانش‌آموز پایه دوازدهم، بیش از ۷۰ درصد واکسن دریافت ردند و به همین علت تصمیم به برپایی کلاس‌های درس برای این پایه گرفتیم.

وی اظهار کرد: نه از سوی وزارت بهداشت و نه وزارت آموزش و پرورش هنوز شیوه نامه رسمی برای واکسیناسیون دانش آموزان ابلاغ نشده است و از سوی معاونت بهداشتی نامه ای حاوی مطالب عنوان شده از سوی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا برای ما ارسال شده که این موارد قبل در فضای مجازی هم قابل دسترسی است اما راهکار اجرائی در آن وجود ندارد.

رئیس اداره آموزش و پرورش گفت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل واکسیناسیون بزرگسالان، اکنون همه معلمان شاغل در مدارس ساوه هر ۲ دُز را دریافت کرده اند ولی در مورد واکسیناسیون دانش آموزان همچنان منتظر برنامه ای شفاف و شیوه نامه از سوی مراجع ذیربط هستیم.

وی اظهار کرد: میان آموزش و پرورش و دانشکده علوم پزشکی ساوه با برگزاری جلساتی که تاکنون داشته ایم، هماهنگی مناسبی وجود دارد و شخصا در جلسات اولیا و مدارس بر ضرورت رویکرد مثبت نسبت به واکسیناسیون تاکید داشته ام و هیچ منفعتی در اینکه از سوی مدارس و همکاران ما به دانش آموزان تاکید شود که واکسن نزنند، وجود ندارد اما لازم است در مورد رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال طبق دستورالعملی شفاف و شیوه نامه رسمی و ابلاغی عمل شود.  

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه گفت: تا این لحظه ابلاغی از سوی وزارت آموزش و پرورش و یا وزارت بهداشت در مورد جزئیات واکسیناسیون دانش‌آموزان وصول نشده است و همین مساله ما را در نوعی ابهام قرار داده است.

فراشیانی گفت: در شورای آموزش و پرورش شهرستان ساوه قرار بر این شد که کلاس های درس برای ۲ یا سه درس تخصصی با حضور حداکثر ۱۰ نفر از دانش آموزان و با فضایی بیشتر از ۲ مترمربع فاصله برای پایه های دهم و یازدهم به صورت حضوری برگزار شود و برای تمهید زمینه های این مساله نیز در حال رایزنی با مدیران مدارس هستیم.

در شهرستان ساوه ۵۵ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha