۱۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۴:۱۶
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84492254
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شبکه فن بازارهای منطقه ای تکمیل می شود

۱۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۴:۱۶
کد خبر: 84492254
شبکه فن بازارهای منطقه ای تکمیل می شود

تهران- ایرنا- دبیر شبکه فن بازار ملی ایران گفت: با ساز و کارهای به وجود آمده بین بخش دولتی و خصوصی تا پایان امسال شبکه فن بازارهای منطقه ای کشور تکمیل می شود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پارک فناوری پردیس، محمدصالح خالقی درخصوص فعالیت های فن بازار در پارک فناوری پردیس افزود : بر اساس رسالتی که پارک فناوری پردیس بر دوش ما گذاشته موظف به توسعه فن بازارها در همه نقاط کشور هستیم و با ساز و کارهای به وجود آمده و همکاری های مناسب بین بخش دولتی و خصوصی؛ تا پایان سال جاری، شبکه فن بازارهای منطقه ای کشور تکمیل می شود و به هدف توسعه ای خود که ایجاد فن بازارهای منطقه‌ای در سراسر کشور است، می رسیم.

وی ادامه داد: همچنین کارگزاران تجارت فناوری که مهمترین عوامل ایجاد این بازارها هستند نیز در سراسر کشور فعال خواهند شد. تا کنون ۵۰ شرکت کارگزاری با ما همکاری می‌کنند و تلاش ما این است که تا پایان امسال این عدد به ۷۰ کارگزار برسد.

 دبیر شبکه فن بازار ملی ایران خاطرنشان کرد: شبکه ملی فن‌بازار بستری برای تعامل میان طرف‌های متقاضی و عرضه‌کننده فناوری است،  در نظر داریم برای رشد زیست بوم فناوری کشور به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس پارک فناوری پردیس با برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان سال، شبکه ملی فن بازار را کامل کنیم.

خالقی یادآور شد: مطالعات ایجاد شبکه فن بازار ملی ایران همزمان با تاسیس پارک فناوری پردیس پردیس آغاز شد و این شبکه از ابتدای دهه ۸۰ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. بر اساس ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت علمی ریاست جمهوری و با توجه به آیین نامه مصوب هیات امنای پارک فناوری پردیس، شبکه فن بازار ایران متولی ایجاد فن بازار های تخصصی و منطقه‌ای در کشور شد.

 دبیر شبکه فن بازار ملی ایران اظهارداشت: ما در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور مقوله مهمی داریم که کمتر به آن توجه شده است و آن ایجاد بازار فناوری است. خوشبختانه در کشور ما به توسعه فناوری توجه زیادی شده اما برای مبادلات فناوری، برنامه ریزی خاصی صورت انجام نشده است. کار فن بازار تسهیل این مبادلات فناورانه است.

خالقی ادامه داد: در اکوسیستم نوآوری و فناوری، مبادلات فناوری از چند حالت خارج نیست،  یا یک محصول خرید و فروش می‌شود، یا یک سرمایه جابجا می‌شود،

وی تاکید کرد: یا انتقال دانش فنی انجام می شود. در این مبادلات هر جایی که دو طرف مبادله وجود داشته باشند از قبیل یک فروشنده یا یک خریدار یا یک استارتاپ و سرمایه گذار، فن بازار ها با ساز و کارهای خودشان فرایند ارتباط بین این دو طرف را تسهیل می کنند. به طور کلی کار فن بازار ها تسهیل مبادلات بین دو طرف تولید کنندگان و تقاضا کنندگان محصولات فناورانه است.

وی گفت: این شبکه برای توسعه بازار فناوری بستری مناسب ایجاد کرده است و با اقدامات و برنامه‌ریزی‌های راهبردی، تبادل‌های فناورانه در سراسر کشور را به سوی پیشرفت می‌برد.

برنامه ریزی برای توسعه فن بازار ها در سراسر کشور

دبیر شبکه فن بازار ملی ایران یادآور شد: اگرچه در طول ۲۰سال فعالیت پارک فناوری پردیس، ایده و جریان های فکری شبکه ملی فن بازار وجود داشت اما از ابتدای دهه ۹۰ و در سال ۹۱، ایجاد دفاتر فن بازارهای منطقه ای در استان‌های کشور آغاز شد. از همان روز برنامه ریزی ها برای ایجاد یک فن بازار منطقه ای در هر استان کشور صورت گرفت و تاکنون موفق به ایجاد ۲۸ فن بازار منطقه‌ای در سرتاسر کشور شده‌ایم.

وی ادامه داد: همچنین شبکه ملی فن بازار ایران در هشت حوزه الف نقشه جامع علمی کشور موظف به ایجاد یک فن بازار تخصصی شد که تاکنون در این زمینه موفق به ایجاد ۴ فن بازار تخصصی در سراسر کشور شده ایم.

گردش مالی هزار میلیارد تومانی فن بازارها در کشور

خالقی گفت: به طور کلی گردش مالی فن بازار ها در دو بازه طولانی مدت و کوتاه مدت بررسی شده است. در یک سال گذشته با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته گردش مالی ۵۰۰ میلیارد تومانی در فن بازارها به وقوع پیوسته است و از ابتدای شکل‌گیری فن بازارهای تخصصی و منطقه‌ای نیز بیش از هزار میلیارد تومان گردش مالی در این شبکه انجام شده است.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که تسهیل فعالیت فن بازارها، کار بروکرها یا کارگزارهای فناوران است که توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و شبکه ملی فن بازار ایران نقش هدایت کننده این کار را بر عهده دارد. همچنین نظارت و اقدامات راهبران این شبکه توسط شبکه ملی فرهنگ بازار ایران انجام می‌شود.

دبیر شبکه فن بازار ملی ایران در خصوص برنامه های کلی بلند مدت و آینده شبکه فن بازار ملی ایران گفت: در نظر داریم تعداد بسیار زیادی از کارگزاران تجارت فناوری که حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کارگزار است را در سراسر کشور داشته باشیم که به صورت حرفه‌ای کارشان را انجام دهند.

خالقی ادامه داد: بهبود بسترها و ساز و کارهای تبادل فناوری، مثل ایجاد سامانه فن بازار و بهبود آن در دستور کار ما قرار گرفته است. البته ایجاد سامانه انجام شده است و باید در راستای بهبود آن قدم برداریم تا مبادلات تجارت فناوری در سراسر کشور بیش از پیش تسهیل و تسریع شود.

وی افزود: از جمله برنامه های بلند مدت دیگر ما حوزه های تحریمی کشور است، ما می خواهیم با استفاده از شبکه ای که داریم از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم تا اقلام تحریمی را جایگزین کرده و نیازهای کشور را برطرف سازیم.

دبیر شبکه فن بازار ملی ایران گفت: برنامه دیگر ما تهیه مواد اولیه صنعت و شرکت های دانش بنیان با شناسایی ظرفیت های داخلی توسط دفاترمان در سراسر کشور است. ما می خواهیم اگر صنعتی در هر نقطه از کشور ماده اولیه نیاز دارد ابتدا مطمئن شود که این نیاز در داخل کشور قابلیت رفع  دارد یا خیر،  اگر قابلیت تولید آن در کشور بود نیازش را از داخل تامین کند در غیر این صورت به واردات روی بیاورد.

خالقی به چشم انداز بلندمدت شبکه فن بازار اشاره کرد و گفت: در نظر داریم که موضوع صادرات و تسهیل صادرات توسط فن بازارها را ایجاد و توسعه دهیم، می خواهیم با کشورهای همسایه ارتباط بگیریم و موضوع صادرات محصولات فناورانه به کشورهای دیگر را مورد توجه قرار دهیم،  همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در داخل کشور را به سرمایه گذاران کشورها ارائه دهیم و شاهد جذب سرمایه از دیگر کشورها در داخل کشور باشیم تا موجب رشد استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha