به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران در مجموع ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان در جوار استانهای هرات، فراه و نیمروز آن کشور با استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان دارد.
استان ۶.۹ میلیون نفری خراسان رضوی از سمت شرق و شهرستانهای صالح آباد، تربتجام، تایباد و خواف، ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.
براساس اعلام مسوولان استانداری خراسان رضوی، ۳۲۰ هزار مهاجر خارجی دارای گذرنامه و مدارک اقامتی معتبر در این استان زندگی می کنند که ۹۵ درصد آنان ساکن مشهد هستند، اما براساس برآوردهای رسمی حدود ۷۰ هزار مهاجر غیرقانونی نیز در این استان سکونت دارند.
مناطق مرزی مجاور شرق خراسان رضوی در خاک افغانستان و همچنین گذرگاه مهم و پرتردد اسلامقلعه – دوغارون در مرز افغانستان از تیرماه گذشته تاکنون در اختیار نیروهای طالبان قرار داشته است.
تشدید نظارتهای بهداشتی مرزی در کنار افزایش ورود اتباع خارجی به خراسان رضوی
تحولات چند ماه گذشته در کشور افغانستان، آمار حرکت پناهجویان و ورود قانونی و غیرقانونی به مرزهای خراسان رضوی را افزایش داده است که این موضوع از نظر جلوگیری از ورود سویه های جدید کرونا به استان و شرق کشور بسیار حائز اهمیت است.
براساس اعلام مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و هلال احمر خراسان رضوی، نظارت بر ورود مسافران و رانندگان از مرز زمینی دوغارون با حساسیت و قید دریافت آزمایش عدم ابتلا به ویروس کرونا صورت می گیرد با این حال نگرانی ها برای ورود اتباع غیرمجاز همچنان ادامه دارد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: ورود غیرمجاز متجاوزان مرزی به خاک ایران از طریق مرزهای شرق این استان در پی تسلط طالبان در افغانستان نسبت به قبل از آن تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
محمدتقی هاشمی افزود: روزانه ۵۰۰ تا ۸۰۰ متجاوز مرزی از افغانستان وارد خراسان رضوی میشوند که این افراد پس از ورود غیرمجاز به ایران توسط مرزبانان جمهوری اسلامی بازداشت شده و پس از گذراندن مراحل قانونی از طریق گذرگاه رسمی دوغارون به افغانستان بازگردانده میشوند.
هرچند مسوولان در استانداری خراسان رضوی آماری از اتباع افغانستانی که با عبور از موانع مرزی موفق به ورود به شهرهای استان شده اند ارائه نکرده اند، اما نمی توان باوجود فقدان اطلاع رسانی، نسبت به ورود غیرمجاز و پرشمار اتباع افغانستانی بی توجه بود، موضوعی که بر شیوع سویه های جدید این پاندمی تاثیر مستقیم دارد.
بر این اساس، مسوولان بهداشت و درمان و اداره کل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی، واکسیناسیون همگانی اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز استان را در دستور کار قرار داده اند.
کرونا مرز و ملیت نمی شناسد
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بیماری همه گیر کووید ۱۹ نه ملیت میشناسد و نه جغرافیا و مرزوبوم، لذا کنترل این همه گیری در منطقه مورد تاکید است و جمعیت هدف اتباع خارجی غیرمجاز ساکن در حاشیه شهر مشهد نیز همانند سایر شهروندان واکسن کرونا دریافت میکنند.
دکتر محمدجعفر صادقی افزود: از اتباع غیرمجاز میخواهیم واکسن کرونا را از دست ندهند و از سهمیه اختصاص داده شده برای این گروه استفاده کنند و اطمینان داشته باشند که همکاران ما در پایگاههای واکسیناسیون تنها هدفشان واکسینه کردن افراد و سلامت آنان، بدون در نظر داشتن قومیت و نژاد مراجعان، و مجاز یا غیرمجاز بودن آنها است.
وی با اشاره به اینکه ممکن است که مشخصات و شماره تلفن این افراد در سامانههای رسمی وجود نداشته و پرونده سلامت نیز نداشته باشند، خاطرنشان کرد: طی جلسه ای با ادارهکل اتباع خارجی استانداری، مقرر شده است از طریق فراخوانهای عمومی، در این خصوص اطلاعرسانی انجام شود.
دکتر صادقی افزود: براساس سند ملی واکسیناسیون و بر مبنای اصل عدالت و همچنین اصول پیشگیری از شیوع کووید ۱۹، باید همه افراد، چه تبعه مجاز و چه غیرمجاز، واکسن دریافت کنند تا بتوان موج پنجم این بیماری را پشت سر گذاشت.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مشهد، واکسیناسیون کرونای ۳۰۰ هزار تن از اتباع خارجی دارای پرونده سلامت زیر پوشش این دانشگاه از اردیبهشت ماه آغاز شده است و اکنون این روند بسیار توسعه یافته است.
ایمن سازی ۵۰ هزار افغانستانی مقیم مشهد علیه کرونا
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون ۶۲ هزار و ۳۸۹ دُز واکسن کرونا به اتباع افغانستانی مقیم مشهد تزریق شده است.
محمدتقی هاشمی افزود: به موازات واکسیناسیون شهروندان ایرانی علیه کرونا، تاکنون ۵۲ هزار و ۴۴۷ نفر از اتباع خارجی مقیم مشهد دُز نخست و ۹ هزار و ۹۴۲ نفر آنان نیز دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
وی ادامه داد: از مجموع بیش از ۶۲ هزار دُز واکسن تزریق شده، ۳۰ هزار و ۷۴۲ دُز به زنان و بقیه به مردان خارجی مقیم مشهد تزریق شده است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی گفت: تمامی مراکز واکسیناسیون در این استان ملزم به تزریق واکسن کرونا به اتباع خارجی نیز هستند اما ۲ مرکز بازار ملل در ابتدای بلوار شهید آوینی و مرکز بهداشت امیرالمومنین (ع) در خیابان شفیعی ۵۶ مشهد بیشترین مراجعه اتباع خارجی را داشتهاند.
ارائه خدمات به اتباع خارجی منوط به دریافت واکسن خواهد شد
وی به ارسال پیامک اطلاع رسانی به همه اتباع خارجی مقیم خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته ارائه خدمات به مهاجران مقیم استان از تاریخ اعلام شده، فقط به افرادی صورت می گیرد که واکسن کرونا دریافت کرده باشند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی ادامه داد: در مراکز واکسیناسیون کرونا، اتباع خارجی با ارائه شناسه کارت آمایش، گذرنامه و کد ام آی دی یا همان کد پرونده سلامت می توانند بدون هیچ محدودیتی، واکسن کرونا دریافت کنند.
هاشمی گفت: برای تزریق واکسن نیاز است هویت فرد به نوعی تایید و ثبت شود، لذا داشتن کد پرونده سلامت الزامی است اما برخی از مهاجران فاقد مجوز دارای هیچیک از شناسه های یاد شده نیستند.
وی افزود: با هدف واکسیناسیون همه اتباع خارجی مقیم استان، افراد فاقد پرونده بهداشتی می توانند به مرکز شماره ۲ بهداشت مشهد مراجعه کرده و پس از تکمیل پرونده، کد ام آی دی یا همان کد بهداشتی دریافت نموده و اقدام به تزریق واکسن کرونا کنند.
در حال حاضر ۲۰ شهرستان استان خراسان رضوی در وضعیت زرد، ۹ شهرستان نارنجی و چهار شهرستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و هم اکنون تعداد بیماران کرونایی در استان به کمتر از ۲۰۰ نفر در روز کاهش یافته است.
با این حال دبیر ستاد اجرایی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد: این دانشگاه برای پیشگیری از موج ششم شیوع کرونا در استان خراسان رضوی خود را آماده می کند.
دکتر علی اصغر انجیدنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افرود: گرچه شاهد روند کاهشی تعداد مبتلایان به کرونا در مشهد و بیشتر شهرستان های خراسان رضوی هستیم اما با توجه به برپایی آیین های عزاداری مناسبتی پیش رو و در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، احتمال ورود موج ششم شیوع کرونا در اواخر مهرماه جاری دور از انتظار نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۲۳۸ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور جان خود را بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند که بر این اساس شمار مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۱ هزار و ۳۴۷ نفر رسید.
در گزارش وزارت بهداشت آمده است: از دیروز (یکشنبه) تا امروز (دوشنبه) ۱۲ مهرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۴ هزار و ۶۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۱۶۳ نفر از آنها بستری شدند.
تاکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۶۳۸ هزار و ۷۳۵ نفر رسیده است.
تا کنون پنج میلیون ۱۱۵ هزار و ۷۹۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و پنج هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تا کنون ۴۱ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۸۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۶ میلیون و ۹۵۰ هزار و ۷۵۵ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵۸ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۸۴۰ دُز رسیده است.
در شبانه روز گذشته یک میلیون و ۸۲ هزار و ۸۲۶ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
در زمان حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۹۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۶ شهر در وضعیت زرد و ۵۸ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
نظر شما