علی بهرامیزاده روز سه شنبه در حاشیه بازدید از شهرک صنعتی چناران در جمع خبرنگاران افزود: این اقدام در راستای عمل به سیاستهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و نیز تاکید استاندار مبنی بر تامین زمین مورد نظر برای طرحهای تحقیق و توسعه و هایتک، از تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در این راستا اولویت واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی بهویژه پیرامون مشهد به شرکتهای دانش بنیان اختصاص یافت که تاکنون ۲۰ شرکت دانش بنیان مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی درخواست زمین برای استقرار واحد خود کرده اند که پنج هکتار زمین در این شهرکها به آنها واگذار شده است.
وی با اشاره به اهمیت حمایت از صنایع دانش بنیان و استقرار آنها در شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: تا پایان امسال زمین مورد نیاز ۴۰ شرکت دانش بنیان دیگر در سطح شهرکهای صنعتی خراسان رضوی تامین می شود و ۱۰ هکتار زمین به این منظور اختصاص می یابد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های شهرک صنعتی چناران اظهار داشت: این شهرک صنعتی در ۴۵ کیلومتری مسیر مشهد - قوچان با گستره کلی حدود هزار و ۱۰۰ هکتار، از بزرگترین شهرکهای صنعتی شرق کشور است که در حال حاضر ۱۷۰ واحد صنعتی در این شهرک فعال است.
بهرامی زاده افزود: تاکنون واگذاری زمین برای واحدهای تولیدی و کارگاهی با اولویت دانش بنیانی ها در شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق آغاز شده است که افزون بر این شهرک، زون اختصاصی ویژه استقرار شرکتهای دانش بنیان و فناور و هایتک در پهنه وسیعی از شهرک صنعتی چناران نیز راه اندازی می شود.
به گزارش ایرنا، ۲۶۰ واحد دانش بنیان و ۶۵۰ واحد فناور در خراسان رضوی وجود دارد که این شرکتها از ۷۳۰ محصول برخوردار هستند.
شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی از سال ۱۳۶۴ در این استان راه اندازی شد و در سال ۱۳۸۴ در پی ادغام سازمان صنایع کوچک با شرکت شهرک های صنعتی، معاونت صنایع کوچک نیز به آن ملحق شد.
در سال ۱۳۶۷، سه شهرک و ناحیه صنعتی در خراسان وجود داشت که این تعداد امروز به ۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی رسیده که در ۴۰ مورد آنها زمین برای راه اندازی واحد صنعتی در حال واگذاری است.
زمین های در اختیار شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است که عملیات اجرایی در پنج هزار و ۴۰۰ هکتار آن انجام گرفته و از این میزان ۶۰۰ هکتار به واحدهای صنعتی تعلق دارد.
۲ هزار و ۵۶۹ واحد صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی خراسان رضوی مستقر هستند که در مجموع ۴۳ درصد از واحدهای صنعتی، ۲۳ درصد از سرمایه گذاری صنعتی و ۳۹ درصد از اشتغال صنعتی استان را در اختیار دارند.
نظر شما