۲۲۰ هزار اصله نهال جنگلی در کهگیلویه و بویراحمد تولید شد

گچساران- ایرنا - رئیس جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال ۲۲۰ هزار اصله نهال از گونه های مختلف جنگلی در سه نهالستان این استان تولید شده است.

جواد رحیمیان روز یکشنبه در گفت و گو  با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد نهال شامل گونه های بلوط، صنوبر، زبان گنجشک، کهور و اکالیپتوس می باشد که در نهالستان های کهگیلویه و بویراحمد برای غرس در جنگل ها و زراعت چوب تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از جنگل های استان هرساله به دلایلی مانند آتش سوزی دچار آسیب می شود ،گفت: هرساله بخشی از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد با غرس نهال ترمیم می شود.

رحیمیان تصریح کرد: امسال عملیات جنگل کاری با نهال و بذر در یکهزار و ۳۵۰ هکتار از جنگل های استان پیش بینی شده است.

وی ابراز کرد: نقشه عملیات  پیشنهادی جنگل کاری امسال در یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی این استان تهیه شده است.

 رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون ۳۵ هزار هکتار جنگل به صورت دست کاشت در استان ایجاد شده است.

رحیمیان اظهار داشت: جنگل های دست کاشت به صورت نهالکاری و بذرپاشی است که در مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد از گونه های کنار، کهور و اکالیپتوس و بادام و در مناطق سردسیری  استان بیشتر از گونه های بلوط، بنه وزبان گنجشک ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: عدم  پراکنش بارندگی به طور مناسب بویژه در فصل رویش، وضعیت توپوگرافی کوهستانی استان، نداشتن نیروی انسانی کافی ، معارضات و عدم استقبال مردم در سامان های عرفی ، کوتاه بودن فصل اجرای عملیات جنگل کاری و ابلاغ دیر هنگام اعتبارات لازم از مهمترین مشکلات بخش جنگل کاری استان است.

رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۲۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط این استان بر اثر تغییرات اقلیمی، خشکسالی های پی در پی و نفوذ ریزگردها و شیوع آفت دچار خشکیدگی شده است.

وی ادامه داد: در راستای صیانت از جنگل های این استان انجام عملیات اصلاحی در ۵۰۰ هکتار از جنگل های این استان سال گذشته انجام شد.

رحیمی افزود: ۳۶۰ هزار اصله  نهال در سه شهرستان کهگیلویه، بویراحمد و گچساران از نوع کنار، کهور، اکالیپتوس و تعدادی از گونه های زاگرسی اعم از بلوط، بنه، زالزالک و گلابی وحشی سال گذشته تولید شد.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و ۸۸۰ هزار هکتار جنگل است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha