طاعون نشخوارکنندگان برای انسان خطری ندارد

تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک برای انسان خطری ندارد، گفت: دستورالعمل های کنترل این بیماری تدوین و ابلاغ شده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، شهاب الدین منتظمی در پی انتشار اخباری درباره شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در برخی مناطق ضمن تکذیب ادعاها درباره واگیردار بودن این بیماری و خطر سرایت آن به انسان، افزود: دستورالعملی برای کنترل شیوع این بیماری تدوین و ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: به دنبال دریافت گزارش‌هایی مبنی بر تلفات جمعیت قوچ، میش و کل و بز در استان‌های مازندران، البرز و خراسان شمالی هماهنگی‌هایی انجام شد و از همکاران درخواست شد برای نمونه برداری و ارسال لاشه های درگیر با این بیماری به سازمان دامپزشکی و آزمایشگاه‌های مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: در گزارش های دریافتی از سوی دامپزشکی به بحث بیماری طاعون اشاره شده بود از این رو همکاران ما در سازمان حفاظت محیط زیست بلافاصله اقدامات اولیه جهت کنترل این بیماری را به عمل آوردند.

منتظمی ادامه داد: اجرای دستورالعمل های صادره از سوی سازمان دامپزشکی جهت کنترل و اقدامات اولیه به سرعت صورت گرفت همچنین این دستورالعمل برای اجرا به سایر ادارات کل استان های کشور ابلاغ شد.

وی درباره دیگر اقدامات فوری جهت کنترل این بیماری گفت: افزایش گشت زنی در مناطق اعلام شده برای کنترل و احیانا پیدا شدن لاشه ها با مشخصات گفته شده در دستور کار قرار گرفت، به همکاران اعلام شد که در صورت پیدا شدن هرگونه لاشه ضمن جمع آوری آن طبق اقدامات ابلاغی دستور العمل مراتب پیشگیری را مبذول دارند زیرا یکی از عوامل مهم انتشار این بیماری رها بودن لاشه ها در طبیعت است.

وی ضمن تأکید مجدد بر رعایت دستورالعمل‌ها درباره سایر اقدامات به عمل آمده در این زمینه گفت: از دیگر اقدامات به عمل آمده می توان به بحث ضد عفونی کردن آبشخورها و محل تلاقی عبور و مرور گله دام های اهلی اشاره کرد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش خاطرنشان کرد: اگر چه سازمان دامپزشکی همچون سال های گذشته واکسیناسیون دام های اهلی را در دستور کار خود قرار داده اما متاسفانه یکی از اصلی ترین دلایل درگیر شدن جمعیت حیات وحش، ورود دام و گله های اهلی به مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست و گذر از این مناطق بوده که با توجه به شرایط خشکسالی، کمبود آب و همچنین استفاده مشترک حیات وحش و دام اهلی از آبشخورهای مشترک و احتمال سرایت و گسترش این بیماری وجود دارد.

وی ضمن تاکید مجدد بر این که این بیماری واگیردار نیست و خطر ویژه ای برای انسان ندارد، گفت: رعایت دستورالعمل ‌ها، کنترل و مراقبت‌ها را حتما باید در دستور کار قرار داد، همچنین اگر تلفاتی مشاهده شد حتما به سازمان دامپزشکی استان مربوطه اطلاع رسانی شود. از مردم نیز درخواست می کنم در صورت مشاهده لاشه یا تلفات حیوانی حتما با ادارات محیط زیست مستقر در هر استان و یا پل ارتباطی سازمان حفاظت محیط زیست با شماره ۱۵۴۰ اطلاع رسانی کنند.

۱۳۵۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha