حمید رمضانی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای مهار طاعون نشخوار کنندگان کوچک در حیات وحش استان توصیه های لازم به اداره کل حفاظت محیط زیست داده شده و در زمینه نیاز است تا نسبت به ضدعفونی کردن اطراف آبشخورها و نیز دفع بهداشتی لاشه ها اقدام محل دفن لاشه هم ضدعفونی شود.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی و کاهش علوفه در طبیعت سبب ضعف جسمانی وحوش شده است گفت: توصیه ما این است که برای بهبود وضعیت وحوش، تغذیه دستی هم در برنامه قرار گیرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: استفاده از ویتامین ها و مکمل ها در آبشخورها برای تقویت ایمنی جسمانی حیوان از دیگر موارد برای مهار بیماری است.
وی خاطرنشان کرد: منطقه ای که لاشه وحوش در آن پیدا شده باید قرنطینه شده و تردد وسایل نقلیه کنترل و از شکار و زنده گیری وحوش جلوگیری شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: واکسیناسیون دام های اطراف زیستگاه های وحوش در استان به طور ۱۰۰ درصد انجام شده است و در این زمینه نگرانی وجود ندارد.
بر اساس این گزارش چند روز اخیر لاشه ۱۲ راس بره میش و کل و بز توسط محیطبانان در سالوک شهرستان اسفراین کشف شد.
پارک ملی سالوک با گستره ۲۰ هزار هکتار در شمال غربی شهرستان اسفراین، به دلیل شرایط توپوگرافی دشتی و کوهستانی، به عنوان یکی از متنوع ترین زیستگاه های استان شناخته می شود.
بخش شمالی این پارک دارای جاذبه های طبیعی گردشگری، کوهستانی و زیستگاه حیوانات کوه زی و قسمت جنوبی زیستگاه حیوانات دشت زی است.
قوچ و میش اوریال، بز، پلنگ، گربه پالاس و گراز از جانوران شاخص پارک ملی سالوک اسفراین هستند.
شهرستان اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی با داشتن ۲ پارک ملی سالوک و ساریگل، ۲ منطقه حفاظت شده و سه منطقه شکار ممنوع با تنوع گیاهی و جانوری ارزشمند، از مهمترین ذخیره گاه های ژنتیکی غنی کشور محسوب می شود.
نظر شما