به گزارش ایرنا، لاوروف روز پنجشنبه به رسانه ها گفت: همه شرکای روسیه در منطقه آسیای مرکزی تمایلی برای استقرار نیروهای آمریکایی در خاک کشور خود ندارند.
وی افزود: کشورهای همسایه ما در آسیای مرکزی و متحدان و شرکای راهبردی در تماس های با ما تاکید می کنند که چنین حضوری (حضورنظامی آمریکا) برای آنها غیرقابل قبول است.
لاوروف با بیان اینکه تاکنون موردی که کشورهای آسیای مرکزی چنین تمایلی اعلام کرده باشند بخاطر نمی اورم، خطاب به خبرنگاران افزود: بهتر است برای دریافت اطلاعات بیشتر به شرکای ما به عنوان مثال شرکای ازبکستانی مراجعه کنید.
منطقه آسیای مرکزی از کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شده است که در چارچوب جامعه همسود با روسیه همکاری نزدیک دارند.
روسیه همچنین با این کشورها به غیر از ترکمنستان که موقعیت بین المللی بیطرف دارد، در چارجوب سازمان پیمان امنیت جمعی همکاری نظامی و امنیتی می کند.
روسیه دو پایگاه نظامی در تاجیکستان و قرقیزستان دارد که پایگاه ۲۰۱ در دوشنبه شامل نیروهای زمینی و زرهی و پایگاه کانت در قرقیزستان پایگاه هوایی است که یک اسکادران جنگنده و بمب افکن در آن مستقر شده است.
آمریکا قبلا در پایگاه نظامی ترمز ازبکستان نیروی نظامی مستقر کرده بود اما حدود یک دهه پیش استفاده از این پایگاه را متوقف کرد.
مقامهای روس در یک ماه اخیر با روی کار آمدن دولت طالبان در افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از این کشور، مخالفت خود را با استقرار این نیروها در کشورهای آسیای مرکزی اعلام کرده اند.
فعالیت گروه نورماندی به اجرای توافقنامه مینسک بستگی دارد
لاوروف در ادامه سخنان خود گفت که ادامه فعالیت گروه نورماندی (برای حل بحران اوکراین) به اجرای موافقت نامه مینسک بستگی دارد.
وزیر خارجه روسیه با انتقاد از رویکرد دولت اوکراین که از اجرای توافقنامه مینسک خودداری می کند، اظهار کرد: رفتار شرکای غربی که با اصرار برای ازسرگیری فعالیت های گروه نورماندی تلاش می کنند و در عین حال شرابط برای اجرای توافقنامه مینسک را تامین می کنند، حیرت آور است.
توافقنامه مینسک در سال ۲۰۱۵ و برای پایان دادن به مناقشه مسلحانه در شرق اوکراین عقد شده است و دولت مرکزی در کی یف و دولت های محلی خودخوانده لوگانسک و دونتسک طرف های این قرارداد هستند که باید آن را اجرا کنند.
نظر شما