سیدجواد قدس علوی روز شنبه در جلسه کارگروه فنی تکثیر و پرورش میگو استان اظهارداشت : در زمان حاضر بالغ بر ۸۲ درصد از مقدار پیش بینی شده محقق شده است اما پرورش دهندگان میگو باید با سرعت بیشتر صید، از ضرر و زیان احتمالی جلوگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: آخرین مهلت برداشت میگو تا ۱۵ مهرماه اعلام شده بود اما بنا به درخواست پرورش دهندگان، دامپزشکی این زمان را برای دومین بار تا ۲۸ مهر ماه تمدید کرد.
قدس علوی ادامه داد: تمامی عواقب احتمالی در مدت تمدید متوجه پرورش دهندگانی خواهد بود که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده اند.
به گزارش ایرنا، پرورش میگو از دهه ۷۰ در دهها هزار هکتار اراضی شور، کم بازده و غیرقابل کشت مناطق ساحلی و مرزی شمال گلستان آغاز شد و به ۲ هزار و ۵۸۵ تن تولید میگو با اشتغالزایی هزار و ۴۰۵ نفر در سال ۹۷ رسید ولی در سال ۹۸ به خاطر وجود بیماری لکه سفید در مزارع پرورش میگو در کشور و از جمله این استان، برداشت این محصول کاهش چشمگیر داشت و با اقدام کنترلی و پیشگیرانه دامپزشکی، امسال این بیماری از مزارع پرورشی منطقه پاک شده است.
گلستان در سالهای اخیر با روی آوردن به توسعه آبزی پروری، به یکی از استانهای برتر پرورش میگو در کشور تبدیل شده است و به گفته کارشناسان، میگوی تکثیری در مجتمع گمیشان از نوع وانامی است که این گونه به علت شوری کم آب و اقلیم و خاک مناسب طی ۱۲۰ روز پرورش یافته و به وزن ۱۵ گرم میرسد.
تا قبل از شیوع ویروس کووید ۱۹، کشورهای چین، ویتنام، امارات، هنگ کنگ، عمان و اسپانیا، عمده مقصد صادرات میگوی استان گلستان بودند.
گمیشان با ۸۰ هزار نفر جمعیت در شمال غربی گلستان واقع است .
نظر شما