به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، آمریکا از استرداد «الکس ساب» تاجر کلمبیایی و از نزدیکان نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا از کشور کیپ ورد (دماغه سبز) به آمریکا خبر داد.
«نیکول ناواس» سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا به افه گفت ساب از این کشور آفریقای جنوبی به آمریکا مسترد شده است تا اتهاماتی که در ژوئیه ۲۰۱۹ (تیر ۱۳۹۸) مبنی بر پولشویی علیه وی در دادگاه فدرال فلوریدای جنوبی مطرح شده است، بررسی شود. واشنگتن الکس ساب را به پولشویی ۳۵۰ میلیون دلاری از طریق سیستم مالی آمریکا متهم کرده است.
به این ترتیب الکس ساب برای نخستین بار روز دوشنبه در برابر قاضی دادگاه میامی حاضر خواهد شد.
دولت ونزوئلا در واکنش شدید نسبت به «ربودن» الکس ساب که در ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) در کیپورد بازداشت شده بود و ساعاتی پیش به آمریکا تحویل داده شد، با صدور بیانیه ای اعلام کرد «این نقض جدی حقوق بشر علیه یک شهروند ونزوئلایی است».
در متن این بیانیه آمده است: ونزوئلا ربودن الکس ساب دیپلمات ونزوئلایی توسط دولت آمریکا با همدستی مقامات کیپورد که وی را شکنجه کرده و بدون حکم بازداشت و یا طی مراحل قانونی برای ۴۹۱ روز بازداشت کردند، محکوم میکند.
در مقابل اما استرداد ساب به آمریکا با استقبال مخالفان همراه شد.
ایوان دوکه رئیسجمهوری کلمبیا نیز با توصیف تحویل ساب به آمریکا به عنوان «پیروزی»، این اقدام را گامی در جهت مبارزه با فساد خواند.
مذاکرات مخالفان و دولت؛ نخستین قربانی استرداد الکس ساب
مذاکرات دولت ونزوئلا و مخالفان پس از چندین تلاش ناموفق در سالهای اخیر در حالی روند پیشرفت و تعاملی میان دو جناح را از ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) فراهم کرده بود که استرداد الکس ساب به منزله سنگاندازی دوباره در مسیر این گفتوگوها تلقی میشود.
ساب اخیرا به عنوان یکی از اعضای هیئت دولت در مذاکرات با مخالفان در مکزیک معرفی شده بود اما کاراکاس در اعتراض به تحویل داده شدن وی به آمریکا از توقف دور چهارم مذاکرات که قرار بود امروز (۱۷ اکتبر) برگزار شود، خبر داد.
خورخه رودریگس رئیس پارلمان ونزوئلا اعلام کرد: تصمیم برای تعلیق مذاکرات نشانه اعتراض عمیق ونزوئلا به رفتار خشونت آمیزی است که علیه یکی از اعضای تیم کاراکاس صورت گرفته است.
خوان گوایدو رهبر مخالفان و رئیسجمهوری خودخوانده ونزوئلا در واکنش، این تصمیم دولت را «غیر مسئولانه» توصیف کرد.
ساب که گفته می شود نماینده ویژه مادورو بود، در ژوئن ۲۰۲۰ و هنگامی که هواپیمایش برای سوختگیری مجدد در فرودگاهی در جمهوری کیپ ورد توقف کرده بود، بازداشت شد.
وزارت دادگستری ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ ساب را به ارتباط داشتن با نقشه یک رشوه خواری با هدف بهره برداری از نرخ ارز تحت کنترل دولت ونزوئلا متهم کرد. آمریکا همچنین این بازرگان کلمبیایی را به اتهام هدایت یک شبکه فساد که ادعا می شود به الکس ساب و نیکلاس مادورو امکان سوء استفاده از برنامه دولتی یارانه غذایی را می داد، تحریم کرد.
نظر شما