به گزارش ایرنا از شبکه تله سور، دادستانی آمریکا هفت مورد از هشت اتهام ادعا شده علیه بازرگان کلمبیایی را رد و اعلام کرد تنها یک اتهام باقی مانده است که در ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان) در دادگاهی جداگانه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
«الکس ساب (صعب) تاجر لبنانی الاصل و متحد دولت ونزوئلاست که اخیرا به عنوان یکی از اعضای کمیسیون مذاکرات دولت ونزوئلا با مخالفان در مکزیک انتخاب شده بود. وی مسئول تجارت با ونزوئلا و حامی مردم این کشور در برابر تحریم های ظالمانه واشنگتن علیه کاراکاس بود که با وجود اعتبار بین المللی و نمایندگی دولت ونزوئلا، با ادعای پولشویی از سوی واشنگتن دستگیر و در دماغه سبز آفریقا زندانی شد. ساب که در ۱۲ ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد۱۳۹۹) از طرف آمریکا در کیپ ورد زندانی شده بود، روز شنبه (۲۴ مهر) به ایالات متحده تحویل داده شد.
قاضی «رابرت اسکولار جی آر.» ۷ اتهام مالی علیه ساب را به دلیل اینکه هیچ مدرکی دال بر ارتکاب این جرائم از سوی ساب یافت نشده، لغو کرد.
اگرچه جلسه دادگاه بعدی ساب ۱۵ نوامبر خواهد بود، اما به گفته «هنری بل» وکیل مدافع وی، این تاجر کلمبیایی متهم به «توطئه پولشویی» است که بخاطر آن به ۲۰ سال زندان محکوم خواهد شد. وکیل ساب این اتهامات آمریکا را با انگیزههای سیاسی مرتبط دانسته است.
با این وجود، بل خاطرنشان کرد که موکل وی به دلیل اقدامات قانونی منطبق با حقوق بین المللی درخصوص اتهامات دیگر تبرئه شد.
حدود سه هفته گذشته، استرداد «الکس ساب» تاجر کلمبیایی و از نزدیکان دولت نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا به آمریکا نه تنها روابط واشنگتن- کاراکاس را پیچیده تر کرده بود، بلکه دولت ونزوئلا به نشانه اعتراض به این اقدام ادامه مذاکرات با مخالفان را متوقف کرد.
ساب اخیرا به عنوان یکی از اعضای هیئت دولت در مذاکرات با مخالفان در مکزیک معرفی شده بود اما کاراکاس در اعتراض به تحویل داده شدن وی به آمریکا از توقف دور چهارم مذاکرات که قرار بود ۱۷ اکتبر برگزار شود، خبر داد.
رئیس جمهوری ونزوئلا، که پیش تر بازداشت الکس ساب در کیپ ورده را نیز شدیدا محکوم کرده بود، درخصوص رفتار با این تاجر لبنانی الاصل با لحنی انتقاد آمیز گفته بود: به او اجازه ملاقات با اعضای خانواده و وکلایش را نمی دادند. «تنها جرم او این بود که در زمان تحریم ها، برای مردم ونزوئلا غذا و دارو تهیه کرد.»
مادورو که بازداشت ساب را به منزله گروگان گیری و نقض صریح قانون خوانده بود، اعلام کرد که پیش از این نیز دیوان مشترک جامعه اقتصادی دولت آفریقای غربی دو بار با اعلام بی گناهی دیپلمات ونزوئلایی، خواستار آزادی فوری وی شده بود.
رئیس دولت کاراکاس همچنین پیش تر خاطرنشان کرده بود که واکنش به این اقدام بسیار شدیداللحن خواهد بود. زیرا این اقدام تنها به منزله گروگان گیری ساب محسوب نمی شود، بلکه اقدامی علیه حقوق بین المللی او در برخورداری از مصونیت دیپلماتیک است.
به گزارش ایرنا، مادورو با بیان اینکه استرداد صعب، یکی از «بیرحمانهترین و مبتذلترین بیعدالتیهایی است که در دهه های اخیر در جهان به وقوع پیوسته است» اعلام کرد که مقامات ونزوئلا در محاکم قضایی به دنبال شکایت از این بی عدالتی و دفاع از حقوق تاجر کلمبیایی برآمده اند.
نظر شما