صفدر سلطانی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته تربیت بدنی و سلامت در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به بازگشایی تدریجی مدارس برای آموزش حضوری، روند انجام واکسیناسیون نیز سرعت خوبی را به خود گرفته است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۸۴ هزار و ۲۹۴ نفر از فرهنگیان استان، معادل ۹۱ درصد دُز اول و ۵۴ هزار و ۳۳ نفر، معادل ۵۸ درصد دُز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کردهاند.
معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در بخش واکسیناسیون دانشآموزان نیز که از مهرماه آغاز شد و از هفته گذشته سرعت بیشتری به خود گرفته، و شامل افراد ۱۲ تا ۱۸ سال میشود، از مجموع ۵۵۳ هزار و ۴۷۰ هزار دانش آموز متوسطه اول و دوم استان، تا کنون ۴۰۸ هزار و ۹۵۵ نفر واکسن دُز نخست را تزریق کردهاند.
سلطانی افزود: به این ترتیب حدود ۷۵ درصد دانش آموزان استان واکسن زده اند و به فاصله کمتر از یک ماه دُز دوم آن را نیز دریافت خواهند کرد.
وی در خصوص اجبار فرهنگیان و دانش آموزان به واکسیناسیون گفت: پوشش ۹۱ درصدی فرهنگیان نشان از استقبال آنان دارد و سایر افراد باقیمانده نیز احتمالا تاکنون یا درگیر بیماری بوده اند و یا هنوز برای دریافت واکسن مراجعه نکردهاند اما آنچه روشن است تا کنون دستورالعملی برای منع حضور افرادی که واکسن دریافت نکردهاند در کلاس درس، اعلام نشده است.
وی افزود: برای دانش آموزان نیز شیوه نامه ای داده نشده است اما پیش بینی می شود تا پایان آبانماه بخش زیادی از دانش آموزان دز دوم واکسن خود را نیز دریافت کرده باشند.
معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به پیامدها و عوارض ناشی از قرنطینه و دوری حدود ۲ ساله دانش آموزان از کلاس حضوری، اظهار کرد: کار با گوشی تلفن همراه، تبلت و ابزار نوین آموزشی برای دانش آموزان و معلمان عوارضی همچون سر به جلو را به همراه داشته است که البته تلاش می شود با ارائه آموزشهای مجازی و انجام تمرینهای اصلاحی این مشکل برطرف شود، اما به طور جد اعتقاد داریم که آموزش مجازی به هیچ وجه نمی تواند جایگزین کافی برای آموزش حضوری باشد.
وی تاکید کرد: از زمان پیدایش بحران کرونا و تعطیلی مدارس، بروز عوارض روحی، روانی و افسردگی، اضافه وزن، مشکلات تغذیهای و کاهش شدید تحرک و فعالیت در بین دانش آموزان شیوع فراوانی یافته است.
سلطانی با بیان اینکه در سال گذشته طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان استان همزمان با سراسر کشور اجرا شد، ادامه داد: بررسی نتایج اجرای این طرح نشان داد حدود ۲۷ درصد دانش آموزان استان دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
وی ادامه داد: در پی کسب این نتیجه، با ارائه آموزش ها و تمرینات لازم به دانش آموزان و آگاه سازی والدین، توانستیم این آمار را بیش از سه درصد کاهش دهیم.
معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اهمیت تحرک و فعالیت بدنی در سلامت جسمی و ذهنی دانش آموزان اظهار داشت: امسال طرح ارتقای سواد حرکتی دانش آموزان با هدف افزایش تحرک و فعالیت آنان و نیز افزایش اعتماد به نفس آنان در دستور کار قرار دارد و آموزش ها و تمرینات لازم در این قالب ارائه خواهد شد.
سلطانی گفت: در قالب اجرای این طرح در ابتدا سنجش سواد حرکتی دانش آموزان انجام و کارنامه آن تهیه و سپس مداخلات اصلاحی آغاز می شود که در نهایت در پایان سال تحصیلی سنجش مجدد انجام شده و کارنامه نهایی برای فرد صادر خواهد شد.
خراسان رضوی بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی دارد که زیر نظر ۹۰ هزار نیروی فرهنگی تحصیل می کنند.
این استان ۹ درصد جمعیت دانش آموزی و هشت درصد جمعیت فرهنگیان کشور را دارد.
نظر شما