به گزارش روز یکشنبه ایرنا از اتاق بازرگانی ایران، «علیرضا پیمان پاک» در هفدهمین نشست هیات نمایندگان این اتاق با اشاره به تمرکز برای فعال شدن مسیر تجارت با ارمنستان، تصریح کرد: تفاهاماتی برای ایجاد ۶ خط کشتیرانی در دریای خزر انجام شده است.
وی با اشاره به اصلاح ساختار انتخاب رایزنهای بازرگانی با همکاری بخش خصوصی، تاکید کرد: اصلاح ساختار صندوق توسعه ملی، تغییر رویکرد در زنجیرههای تأمین و استفاده از ظرفیت اتاقهای مشترک برای حضور موفق در بازارهای صادراتی از دیگر برنامه سازمان توسعه تجارت محسوب می شود.
رییس سازمان توسعه تجارت درباره پیمانها و موافقتنامههای تجاری بهویژه در ارتباط با اوراسیا نیز گفت: در مسیر تجارت باید تعامل با بخش خصوصی بهصورت دوطرفه انجام شود به این معنا که فعالان اقتصادی میتوانند با همکاری کارساز به بهبود زیرساختهای تجاری کمک کنند و با ورود بخش خصوصی سرمایهگذاری لازم در حوزههایی مانند حملونقل را مورد توجه قرار دهد.
وی با اشاره به رایزنی با نمایندگان مجلس درباره طرح جدید ارزی خاطرنشان کرد: مذاکرات نتیجه دلخواه اقتصادی را در برداشت و توانستیم دیدگاههای موجود در مجلس شورای اسلامی نسبت به ارز را تغییر دهیم.
به گزارش ایرنا، ایران به عنوان کشوری واقع در قاره آسیا و منطقه خاورمیانه با کشورهای پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق مرزهای زمینی و با جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، روسیه قزاقستان، امارات، قطر، بحرین، عمان، عربستان و کویت مرز دریایی دارد که می تواند با افزایش تجارت، از مزایای همسایگی بهره مند شود.
بر اساس آخرین اعلام گمرک، تجارت خارجی ایران در نیمه نخست سال جاری به ۷۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۵ میلیارد دلار رسید که سهم صادرات ۶۰ میلیون تن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ارزش ۲۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود.
نظر شما