اداره کل استاندارد خراسان رضوی علیه ۹ واحد تولیدی اعلام جرم کرد

مشهد- ایرنا- سرپرست اداره کل استاندارد خراسان رضوی گفت: طی نیمه نخست امسال علیه ۹ واحد تولیدی این استان به خاطر تولید محصولات غیراستاندارد اعلام جرم شده است.

جواد کریم‌پور روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای این تعداد واحد تولیدی حکم قضایی صادر شده و متخلفان به پرداخت جزای نقدی از ۳۶۰ میلیون تا یک میلیارد ریال محکوم شده‌اند.
وی ادامه داد: در اجرای طرح طاها و رصد عرضه کالای استاندارد طی نیمه نخست امسال هفت هزار و ۳۷۴ فقره بازرسی از واحدهای توزیعی استان انجام شده که منجر به شناسایی ۳۰۰ قلم محصول غیراستاندارد شده است.   
سرپرست اداره کل استاندارد خراسان رضوی گفت: وجود کالای فاقد نشان استاندارد و کد ۱۰ رقمی در کالاهای مشمول استاندارد اجباری، جعل علامت و کد تولید کالای استاندارد و همچنین عدم انطباق کالای تولیدی با ضوابط اعلام شده استاندارد از جمله موارد تخلف واحدهای توزیعی بوده است.
وی افزود: الصاق علامت استاندارد برای کالاهایی که مشمول استاندارد اجباری نیستند لزومی ندارد اما کالاهایی مانند عسل، لواشک و نظایر آن که مشمول استاندارد تشویقی هستند به محض دریافت استاندارد همانند کالاهای دارای استاندارد اجباری باید علامت استاندارد و کد ۱۰ رقمی را برکالای خود درج کنند و کیفیت محصول نیز مطابق با ضوابط استاندارد تشویقی باشد.
کریم پور کمبود بودجه برای خرید نمونه از سطح بازار را چالش اصلی اداره کل استاندارد خراسان رضوی اعلام کرد و ادامه داد: از آنجایی که حدود ۶۰ درصد واحدهای توزیعی بازرسی شده در طرح طاها مربوط به صنایع غذایی هستند لذا میزان تخلفات در این بخش بیشتر از سایر صنوف است.

وی گفت: اما براساس فراوانی اقلام مصرفی در بازار واحدهای تولیدی سیم و کابل و عایق های رطوبتی نسبت به سایر اقلام بیشترین تخلف را داشته‌اند.
سرپرست اداره کل استاندارد خراسان رضوی تخلف در عرضه کالای استاندارد را به سه رده جزئی، عمده و بحرانی دسته بندی کرد و افزود: البته برخی تخلفات در این حوزه مانند سیبک فرمان خودرو نه تنها بحرانی بلکه فوق بحرانی هستند، چرا که عرضه کالای غیراستاندارد در این بخش به تصادف و وقوع حادثه همراه با مرگ مصرف کننده منجر می شود.
وی ادامه داد: تخلف در ضخامت سیم برق مسی نیز از تخلفات بحرانی محسوب می شود و بیشتر موارد غیراستاندارد در تولید عایق های رطوبتی شامل نشت عایق است که تخلف عمده محسوب می شود.
طی نیمه نخست امسال ۱۴۱ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری و تشویقی و تمدید ۲۶۳ پروانه استاندارد در خراسان رضوی صادر شده است.
هزار و ۹۵۰ واحد تولیدی در خراسان رضوی زیرپوشش استاندارد قرار دارند که نیمی از این تعداد مربوط به صنایع غذایی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha