بحران در اسپانیا؛ کسری انرژی به بالاترین میزان در ۷ سال گذشته رسید

تهران - ایرنا - همزمان با بحران کمبود برق و گاز، واردات انرژی اسپانیا (از خرید نفت خام تا برق تولیدی) در ماه اوت (مرداد- شهریور) در حالی به بیش از چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو رسید که افزایش بهای این منابع، کسری انرژی در اسپانیا را به رقمی بی سابقه از سال ۲۰۱۴ رساند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال کنفیدنسیال اسپانیا، افزایش سرسام‌آور بهای نفت و گاز در حالی کشورهای اروپا را به دردسر انداخته است که اقتصاد اسپانیا یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر این افزایش قیمت انرژی به شمار می‌رود.

واردات انرژی اسپانیا (از خرید نفت خام تا برق تولیدی) در ماه اوت (مرداد- شهریور) بالغ بر چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو بوده که این بالاترین میزان هزینه در ماه اوت از سال ۲۰۱۴ است. این به این معنا است که ما برای یافتن تابستانی پر هزینه در واردات انرژی به این کشور باید هفت سال به عقب برگردیم.

همچنین بر اساس داده‌های ارائه شده، مجموع کسری انرژی در ماه اوت ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو برآورد شده است که بیشتر این کمبود ناشی از هزینه واردات نفت بوده و این رقم به تراز منفی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو رسید.

این نشریه اسپانیولی در تشریح این امر به دو دلیل پرداخته است: نخست اینکه اسپانیا از منابع انرژی برخوردار نبوده و واردکننده این منابع است. دوم اینکه سیستم برق در این کشور بسیار ناکارآمد و در دو دهه اخیر، هزینه‌های بسیار بالایی برای خانوارها و شرکت‌ها به موجب سیاست‌های انرژی تحمیل می‌کند. نتیجه اینکه به محض افزایش دوباره قیمت سوخت، کسری انرژی سر به فلک کشیده است.  

از طرفی عرضه گاز به دلیل رویارویی ژئوپولیتیک میان مراکش و الجزایر اگرچه کمتر از حد معمول بود اما هزینه واردات گاز افزایش یافت. خرید گاز توسط اسپانیا به بیش از ۷۰۰ میلیون یورو در روز رسید که ۱۵۳ درصد بیشتر از سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) بود.    

همچنین باید یادآور شد اگرچه داده‌های تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ هنوز مشخص نیست اما آنچه روشن است اینکه فعالیت‌های اقتصادی در تابستان امسال هنوز با سطح پیش از شیوع بیماری همه‌گیر فاصله داشته و ممکن است حدود پنج درصد پایینتر از دوران پیش از شیوع ویروس کرونا گزارش شود.  

به نوشته ال کنفیدنسیال، واردات انرژی به اسپانیا در مقایسه با تابستان پیش از همه‌گیری کرونا، ۸۰۰ میلیون دلار بیشتر هزینه داشته است.

با این حال بیشترین رشد واردات مربوط به انرژی الکتریکی و عمدتا از فرانسه بوده است. هزینه خرید برق اسپانیا در این بازه زمانی (اوت ۲۰۲۱) درحالی به ۲۵۱ میلیون یورو رسید که این میزان چهار و نیم برابر بیشتر از سال گذشته (۲۰۲۰) و چهار برابر بیشتر از دوران پیش از شیوع ویروس کرونا برآورد شده است.

همزمان با افزایش واردات، صادرات برق از اسپانیا نیز با روندی افزایشی به ۱۸۰ میلیون یورو رسید که این رقم ۲۰۰ درصد بیشتر از سال قبل است اما تراز تجاری، کسری ۷۰ میلیون یورویی را نشان می‌دهد.

در پایان این گزارش آمده است: افزایش وابستگی در تامین انرژی به خارج از کشور، کسری انرژی اسپانیا را بار دیگر به سطوح حساس نزدیک به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو در ماه رسانده است. به طوری که شش مورد از هر ۱۰ یورو کسری تجاری نتیجه کسری انرژی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha