تربتحیدریه از دیرباز محلی برای رشد و شکوفایی استعدادهای ورزشی بوده است به طوری که "حسن تفتیان" تنها راه یافته به ۲ دوره المپیک و قهرمان آسیا از این شهرستان به چنین جایگاهی رسیده است.
مهران و امیر بابایی در کشتی، رضا وثوقی در گلبال، مجتبی زاهدی در دو و میدانی، محمد وزیری در بسکتبال ناشنوایان، جواد خرمی در هندبال، ارشاد یوسفی و مجید غلامی در فوتبال، ابراهیم عمرانی در پاراشنا، حسن پیشقدم در ورزش زورخانهای، جعفر توکلیان، مجید هاشمزاده، مژگان غلامی و زینب یعقوبی در کوهنوردی، فاطمه سیدالحسینی در دو و میدانی پیشکسوتان، رضا فردین، عباس روحانی و مرحومان حسین زارعیپور و اسماعیل قرایی در بدنسازی و پرورش اندام و احمد رمضانزاده مربی اختصاصی حسن تفتیان که همه همچون نگینی در ورزش کشور، آسیا و حتی جهان میدرخشند بخشی از سرمایههای انسانی ورزش تربتحیدریه هستند.
همچنین در سالهای اخیر حامیان مالی این خطه نیز نگاه مهربانتری نسبت به ورزش همگانی و حرفهای زادگاه خود پیدا کردهاند.
به گفته رییس اداره ورزش و جوانان تربتحیدریه اغلب اماکن ورزشی این خطه فرسوده یا نیازمند بازسازی است که برای بهینه سازی آنها دست کم ۱۸۰ میلیارد ریال نیاز است.
مجید رضایی افزود: در این میان تنها تکمیل استخر نیمه تمام شهرک ولیعصر (عج) این شهرستان ۱۰۰ میلیارد ریال نیاز دارد.
وی ادامه داد: این استخر ۱۶ سال است که با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی معطل مانده که این میزان به دلیل فرسودگی به ۳۰ درصد تقلیل یافته است.
رییس اداره ورزش و جوانان تربتحیدریه گفت: از ابتدای امسال فقط ۲۰ میلیارد ریال دریافت کردهایم که با این مبلغ نمیتوانیم کار چندانی انجام دهیم.
با این شرایط کمکهای حامیان مالی در پیشرفت امور و تکمیل پروژههای عمرانی ورزش تربتحیدریه کارساز است که یکی از این چهرههای شاخص "مهدی مروج تربتی" است.
مسوول روابط عمومی بنیاد خیران حامی دانشگاه تربتحیدریه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مروج تربتی ضمن حمایت مالی از باشگاه عالی حرفهای بابک در مشهد به عنوان مرکز آموزش عالی حرفه ای فوتبال، به منظور پرورش استعدادها هر سال حدود ۱۲۰ نونهال و نوجوان را در رشته فوتبال حمایت کرده و به جامعه ورزشی استان خراسان رضوی تقدیم میکند.
آرزو علومی بایگی افزود: علاوه بر این وی با ساخت هشت سالن ورزشی استاندارد به احترام امام هشتم (ع) در مشهد و تربتحیدریه زمینه افزایش ۶ درصدی سرانه فضای ورزشی را در استان خراسان رضوی فراهم آورده است.
وی با بیان اینکه زیربنای هر یک از این سالنها هزار و ۷۰۰ مترمربع است ادامه داد: از مجموع این هشت سالن، ۶ سالن در نواحی مختلف مشهد ساخته شده و در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته و ۲ سالن دیگر برای دانشگاه تربتحیدریه و آموزش و پرورش این شهرستان ساخته شده است.
دبیر بنیاد خیران حامی دانشگاه تربتحیدریه گفت: هزینه ساخت هر سالن حدود ۵۰ میلیارد ریال است.
علومی افزود: پرداخت پاداش و حمایت از بانوان قهرمان آسیا در رشتههای فوتسال، دو و میدانی و کشتی آلیش با کمربند در سال گذشته که سهمیه حضور در المپیک ژاپن را دریافت کردند از دیگر اقدامات خداپسندانه "مهدی مروج تربتی" در حوزه ورزش این خطه است.
یکی دیگر از سرمایههای انسانی و حامیان مالی ورزش تربتحیدریه که در سالهای متمادی به ورزش این خطه کمک مالی میکند حسن فولادی رییس هیات پهلوانی و زورخانهای این شهرستان است.
رضا چلویی مدیر روابط عمومی این هیات در این خصوص گفت: پرداخت بسیاری از هزینههای اعزام ورزشکاران را فولادی متقبل میشود. وی در سالهای قبل نیز ۸۰۰ میلیون ریال برای امور عمرانی ساختمان اداره ورزش و جوانان و ۸۰۰ میلیون ریال برای ساخت سالن ورزشی شهید برونسی پرداخته است.
از دیگر سرمایههای انسانی ورزش این خطه ابوالقاسم عظیمی، رییس هیات تنیس خاکی است که با مساعدت شهرداری اقدام به ساخت زمین تنیس در قالب سه قطعه مجزا با رعایت استانداردهای لازم و هزینه ۲ میلیارد ریال در ورزشگاه قدیمی شهرک ولیعصر(عج) تربتحیدریه کرده است.
اسماعیل حسنزاده، رییس هیات کشتی تربتحیدریه نیز از دیگر حامیان مالی ورزش این شهرستان است که اعلام داشته آماده است به ازای هر موفقیت کشوری و کسب مدال، ۱۰۰ میلیون ریال پاداش نقدی به ورزشکار مربوطه پرداخت کند.
وی همچنین قول داده است برای آن که مشکلات معیشتی ناشی از بیکاری، مانع موفقیت قهرمانان کشتی این خطه نشود فراهم آوردن شغل در بخش خصوصی همراه با بیمه را برای آنان تضمین کند.
مرحوم هادی محقق بانی باشگاه فرهنگی ورزشی مسعود محقق از دیگر حامیان ورزش این خطه بود که اکنون داماد وی احمد احمدیان پرداخت هزینه ورزشکاران ردههای مختلف همین باشگاه را متقبل شده است.
امسال نیز با مساعدت محسن زنگنه نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی ۲۴ میلیارد ریال برای انجام امور عمرانی ورزش تربتحیدریه اختصاص یافته است.
هم اکنون ۳۰ هزار ورزشکار در این شهرستان شناسایی و از این تعداد ۱۰ هزار نفر توسط ۴۷ هیات ورزشی سازماندهی شدهاند.
فعالیت اهالی ورزش این خطه در قالب ۵۶ باشگاه فعال و دارای مجوز انجام میشود و پنج هزار و ۳۳۵ ورزشکار نیز بیمه ورزشی دارند که از این تعداد ۲۳۸ نفر در حوزه روستایی مشغول هستند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما