به گزارش ایرنا، سید محمدرضا هاشمی از ساعتهای اولیه صبح امروز سفر خود را از جنوب دامغان آغاز کرد.
بازدید از روند ساخت جاده دامغان به معلمان
بازدید از کارگاه احداث قطعه ۲ باند دوم محور دامغان به معلمان و دیدار با کارکنان کارگاه، نخستین برنامه امروز استاندار بود.
در حال حاضر، سه طرح راهداری در این حوزه فعالیت دارد که شامل احدات جاده دامغان- یزدان آباد به طول ۵۵ کیلومتر، جاده یزدان آباد- رشم به طول ۴۹ کیلومتر و احدات جاده رشم به معلمان به طول ۱۳ کیلومتر است، که توسط سه پیمانکار مجزا در حال انجام است.
قطعه دوم این محور که توسط استاندار مورد بازدید قرار گرفت، به طول ۵۵ کیلومتر از یزدان آباد تا رشم با مبلغ قرارداد یکهزار و ۱۴۰ میلیارد ریال است که در سال ۹۸ کار خود را آغاز کرد.
طبق اعلام پلیس راه استان سمنان، محور دامغان به جندق، درصد بالایی از میزان فوتی تصادفهای استان را دارد و امید است با همکاری پیمانکاران و تخصیص اعتبار لازم بتوان هر چه زودتر از باند دوم این محور بهرهبرداری کرد.
استاندار سمنان در این بازدید بیان کرد: این محور در مسیر ترانزیت امیرآباد به بندرعباس قرار دارد و یک جاده حیاتی برای استان سمنان است.
هاشمی تصریح کرد: این طرح از برنامه زمانبندی شده خود، جلوتر است که از این بابت از تمامی دست اندرکاران و کارکنان این مجموعه قدرشناسی می کنم.
پس از بازدید از این کارگاه، استاندار به روستاهای جنوبی دامغان واقع در منطقه سرکویر رفت و روستای رشم اولین مقصد وی بود.
این روستا در دیواره ورودی به کویر مرکزی ایران از طرف دامغان به جندق و در ۱۲۰ کیلومتری دامغان قرار دارد که بیش از ۳۰۰ نفر جمعیت دارد.
هاشمی پس از روستای رشم به روستای حسینان رفت که در بدو ورود خود با حجت الاسلام والمسلمین قدرتی، معاون رئیس قوه قضائیه دیدار کرد.
روستای حسینیان در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شهر دامغان و ۱۰ کیلومتری روستای رشم قرار دارد و دارای بیش از ۱۲۰ نفر جمعیت است.
یکی از حاشیههای این سفر، حضور استاندار سمنان در منزل مسکونی یکی از اهالی روستای حسینان و پیگیری مشکلات این خانواده بود.
جاری شدن سیل در سال گذشته منجر به ایجاد مشکلاتی در کارگاه کوچک تولیدی این خانواده گردید که با مساعدت استاندار سمنان ، دستور پیگیری و ارایه تسهیلات کم بهره به منظور خرید دستگاه جدید سنگ شکن برای امرار معاش این خانواده صادر شد.
استاندار پس از حسینیان به معلمان رفت و با اهالی روستا دیدار کرد و از نزدیک پای درد دل مردم نشست.
سفر به مناطق محروم جنوب شاهرود
بعد از حضور در روستاهای منطقه سرکویر دامغان، استاندار با طی کردن ۱۵ کیلومتر مسیر به روستای سطوه واقع در دهستان طرود شهرستان شاهرود رفت و در اولین اقدام خود ضمن ادای احترام به ساحت شهدای والامقام این روستا با جمعی از اهالی روستای مهدی آباد در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) دیدار کرد.
دهستان طرود شامل روستاهای بیدستان ، مهدیآباد ، سرتخت ، سطوه و طرود است.
سرمایهگذاری معدنی دهستان طرود، عاملی برای خروج منطقه از محرومیت است
بخشدار مرکزی شاهرود در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) دهستان طرود افزود: از ۷۴ ماده معدنی شناسایی شده در سطح کشور ، بیش از ۱۸ ماده معدنی در دهستان طرود وجود دارد که سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه معدن، دهستان طرود را از محرومیت خارج میکند.
حامد غیاث الدین بیان کرد: با اقدامهای انجام شده در بخش معدن ، برای ۸۰۰ نفر بصورت مستقیم اشتغال آفرینی شده است و با فعالیتهای معدنی این منطقه، شاهد مهاجرت معکوس روستاییان و افزایش بیش از یک هزار نفر به جمعیت روستا هستیم.
وی تصریح کرد: در بخش مرکزی شاهرود تعداد پنج هزار و ۸۸ خانوار با ۱۶ هزار و ۸۳۴ نفر سکونت دارند.
در دهستان طرود با ۲۰ هزار کیلومتر وسعت تعداد ۹۴۱ خانوار با جمعیت سه هزار و ۳۸۱ نفر بر اساس سرشماری سال ۹۵ سکونت دارند.
با نگاه توسعه متوازن در استان به مناطق کمتر توسعه یافته توجه بیشتری میشود
استاندار سمنان نیز در این نشست گفت: نگاه توسعه متوازن در استان مورد توجه ویژه قرار داد و بهبود وضعیت روستاها و امور مربوط به توسعه روستایی انجام میشود.
هاشمی تامین آب را یک اولویت برای استان دانست و گفت: طبق بررسیهای انجام شده، اقدامهای لازم در خصوص لایروبی قنات روستای مهدی آباد، ارتقای دهیاری این روستا و بررسی طرح هادی روستا در دستور کار قرار میگیرد.
وی افزود: مردم با صفای اینمنطقه ، افرادی نجیب ، پرتلاش و قدرشناس هستند که اینجانب خاطرات خوبی از آنها دارم و هدف من از این سفر، بازدید از محورهای مواصلاتی جنوب استان و دیدار با مردم روستاهای مسیر است.
در ادامه سفر، استاندار سمنان با اهالی روستای طرود در مسجد جامع این روستا دیدار کرد
گاز رسانی به روستای طرود مهمترین خواسته مردم منطقه
رییس شورای اسلامی روستای طرود در دیدار استاندار با مسوولان و مردم محلی روستا که در مسجد جامع این روستا برگزار شد، افزود: گاز رسانی به روستای طرود، بهسازی محورهای مواصلاتی، تامین امکانات ورزشی، تفریحی و رفع کمبود نهاده های دامی از مهمترین انتظارات مردم طرود است.
هوشنگ عامری خاطرنشان کرد: از انتصاب هاشمی، بعنوان استاندار سمنان بسیار خوشحالیم و از آیت الله رییسی و دولت محترم بخاطر این انتصاب سپاسگزاریم.
وی افزود: هاشمی حتی پس از عزیمت از شاهرود و در زمان تصدی مسئولیتهای مختلف در استان قم و خراسان رضوی، هیچگاه ارتباط خود را با مردم طرود قطع نکرد و همواره جویای احوال مردم این دهستان بود.
عامری ادامه داد: در گذشته ، روستای طرود با مشکلات اساسی همچون کمبود پزشک و امکانات درمانی مواجه بود که در زمان تصدی فرمانداری ویژه شهرستان شاهرود توسط هاشمی، این مشکل رفع گردید.
با ظرفیت های فراوان طرود، باید توان اقتصادی دهستان افزایش یابد
استاندار سمنان در این نشست بیان داشت: همه باید به فکر تولید ثروت باشیم و در این راستا جوانان، نقش تعیین کننده ای خواهند داشت و دهیاران نیز باید مبدا باشند و جوانان را به انجامفعالیت های اقتصادی ثروت آفرین ، تشویق کنند.
هاشمی با بیان اینکه بنیاد مسکن همچون گذشته، نسبت به رفع مشکلات روستائیان پیگیر و کوشا باشد ، اضافه کرد: اعتباری جهت بازنگری طرح هادی روستا در اختیار بنیاد مسکن شهرستان شاهرود قرار خواهد گرفت و کارگروهی به منظور پیگیری امور مربوط به گاز رسانی به مناطق سرکویر ایجاد میشود.
وی ادامه داد: رفع مشکلات محور مواصلاتی این روستا جزو دغدغه های ما است و در سفر ریاست جمهوری به استان سمنان نیز پیشنهاد خواهد شد.
هاشمی گفت: دهیار طرود زمینی را جهت انجام فعالیتهای ورزشی و تفریحی مهیا کند تا پس از ارائه مساعدتهای لازم نسبت به ایجاد پارک و مجموعه ورزشی نیز اقدام شود.
استاندار سمنان پس از اتمام سفر خود در دهستان طرود از طرح در حال ساخت محور چاه جام - بیارجمند بازدید کرد و پس از آن به شهر بیارجمند رفت که در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شاهرود قرار دارد و طبق سرشماری سال ۹۵، دارای ۲ هزار و ۵۲۸ نفر جمعیت است.
دیدار و گفتگوی هاشمی، استاندار سمنان با جمعی از اهالی شهر بیارجمند و دیدار با حجتالاسلام احمدی ، امام جمعه این شهر در دفتر امام جمعه از دیگر برنامههای استاندار بود.
نظر شما