«فاطمه یادگاری» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تامین نیاز خونی استان در اولویت است افزود: تاکنون علاوه بر ذخیره خون مورد نیاز استان محموله هایی به خارج از همدان از جمله زاهدان، کرمانشاه و دیگر استان ها ارسال شده است.
وی اضافه کرد: به دنبال فراخوان عمومی سازمان انتقال خون کشور مبنی بر نیاز مبرم برخی از استان ها به خون، استان همدان نیز فراخوان های پیامکی و تلفنی خود را افزایش داد.
مسئول واحد جذب اداره کل انتقال خون استان همدان ادامه داد: تامین خون مورد نیاز بیماران محدود به جغرافیای استان نمی شود و در صورت نیاز و وجود ذخیره خونی مازاد برای استان هایی که با کمبود مواجه هستند محموله هایی ارسال می شود.
یادگاری، با بیان اینکه به تازگی محموله ای شامل ۲۳۵ واحد خون از همدان به زاهدان ارسال شد از شهروندان خواست در این کار خداپسندانه مشارکت داشته باشند تا دیگر هموطنان نیازمند به خون با مشکل مواجه نشوند.
وی گفت: ۱۹ هزار و ۶۱۰ واحد خونگیری از ابتدای سالجاری تا پایان مهر ماه در این استان صورت گرفته است که از این تعداد ۴۹۸ واحد متعلق به بانوان و مابقی مربوط به آقایان است.
مسئول واحد جذب اداره کل انتقال خون استان همدان اضافه کرد: همچنین ۱۱ هزار و ۱۹ واحد خون اهدایی در این مدت زمان مربوط به اهدا کنندگان مستمر و مابقی متعلق به اهدا کنندگان بار اولی و باسابقه است.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر به دلیل گسترش روز افزون اعمال جراحی تخصصی و فوق تخصصی و پیوند اعضا و گسترش مراکز خون و انکولوژی در سراسر کشور، باعث افزایش روز افزون مصرف خون و فرآورده های آن شده است و در هر عمل جراحی بزرگ نظیر پیوند کبد نزدیک به ۶۰ واحد خون و فرآورده های آن نظیر گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسما نیاز است.
به علت کوتاه بودن طول عمر عناصر خون همچون پلاکت که در خارج از بدن انسان و در محیط فقط تا سه روز قابل نگهداری هستند، اهمیت نیاز به اهدای خون و فرآورده های آن به صورت روزانه و مستمر توسط مردم را پر رنگ تر می کند.
همراه داشتن کارت ملی، وزن باید بالای ۵۰ کیلو گرم، سن اهدای خون در کشور ۱۸ تا ۶۰ سال از شرایط اهدای خون است ولی اهداکنندگان مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) تا ۶۵ سالگی قادر به اهدای خون هستند، آقایان در سال چهار بار و خانم ها سه بار می توانند خون اهدا کنند.
نظر شما