قهرمان بمانا افزود:دستگاه برونکوسکوپی در بیمارستان پیمانیه جهرم راهاندازی شده و تاکنون سه بیمار با حضور متخصص ریه تحت عمل برونکوسکوپی ریه قرار گرفته اند.
وی گفت: قبل از راه اندازی دستگاه برونکوسکوپی ریه در بیمارستان پیمانیه جهرم، بیماران برای برونکوسکوپی به شیراز ارجاع داده می شدند که با خریداری این دستگاه و راه اندازی آن، نیاز بیماران در جهرم بر طرف شد.
بمانا گفت: هزینه خرید این دستگاه، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است که ۲۰۰ میلیون تومان آن را خیر سلامت حاج سعید نیک حالت به دانشگاه علوم پزشکی جهرم اهدا و بقیه را وزارت بهداشت تامین کرد.
فوق تخصص ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم درباره عمل برونکوسکوپی و روش انجام آن گفت: برونکوسکوپی روشی است که به پزشک متخصص ریه اجازه می دهد تا ریه و مجرای هوای بیمار را بررسی کند. در این روش یک لوله نازک برونکوسکوپ از راه مجرای دهان یا بینی وارد ریه ها می شود.در انتهای این لوله های نازک یک دوربین و منبع نور تعبیه شده تا پزشک محیط داخل ریه را بهتر ببیند و یافته های خود را مستند کند.
ژیلا رحمانیان مهم ترین دلایل انجام برونکوسکوپی را تشخیص مشکلات ریوی، شناسایی عفونت ریه و برداشتن نمونه از بافت ریه ( بیوپسی ریه) دانست.
به گفته وی معمولا این عمل به صورت سرپایی انجام می شود و بیمار بعد از عمل، همان روز از بیمارستان مرخص خواهد شد. اما گاهی بسته به روش انجام برونکوسکوپی نیاز است بیمار تا مدتی تحت نظر باشد. بیشتر افراد هنگام انجام برونکوسکوپی هوشیار هستند.
رحمانیان بیان کرد:عمل برونکوسکوپی برای بیماران قلبی و یا مبتلا به فشار خون قابل اجرا است. به طور کلی این عمل خطری برای فرد ندارد و عوارض ناشی از آن بسیار نادر و معمولا جزئی است.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.
نظر شما