به گزارش روز دوشنبه گروه آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بهرغم پیشرفتهای فراوان در درمان ویروس کووید ۱۹، هنوز درمان موثری برای مبتلایان به این عفونت، به ویژه بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه وجود ندارد.
مطالعات جدید محققان کالج کینگ لندن نشان میدهد سلولهای بنیادی مزانشیمی دارای ویژگیهای منحصربفردی در تنظیم سیستم ایمنی بدن هستند که آنان را به کاندید با ارزشی برای درمان کووید تبدیل میکند. این مطالعه نشان میدهد سلولهای بنیادی مزانشیمی دارای ویژگیهای تعدیلکنندگی متعددی هستند و میتوانند هموستاز سیستم ایمنی را در مبتلایان به کرونا بازیابی کنند.
تزریق این سلولها به بیماران باعث بهبودی قابل توجه علائم کرونا شده است؛ از طرفی اسکن ریه بیماران نیز نتایج قابل قبولی را نشان می دهد و مدل اقامت این بیماران از ۱۵ روز در بیمارستان به ۱۱ روز کاهش یافته است.
ادامه مطالعات نشان میدهد بیمارانی که با سلولهای بنیادی مزانشیمی درمان شدهاند، فاکتورهای پیشالتهابی پایینتری داشتند و طوفان سایتوکین در آنان کمتر دیده شد.
طوفان سایتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیرطبیعی ایمنی است. این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و میتواند با علایم مانند تب، خستگی، بیاشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد. سایتوکینها پروتئینهای محلول در آب هستند که توسط سلولهای مختلف تولید شده و وظیفه انتقال پیام بین سلولها را بر عهده دارند.
در ادامه هیچ مورد مرگی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که با استفاده از سلولهای بنیادی مزانشیمی درمان شدهاند، دیده نشد.
نتایج این مطالعه در نشریه Cell Research منتشر شده است.
نظر شما