مهران چراغپور روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان برف بارشی در حد سفیدپوش کردن ارتفاعات بود و از آنجا که امکان استقرار ایستگاههای اندازهگیری در این مناطق وجود ندارد در خصوص میزان آن نمیتوان آمار دقیقی ارائه داد.
وی در پاسخ به این سوال که در پاییز و زمستان امسال میزان بارشها در استان چگونه خواهد بود، اظهار داشت: بر اساس نقشههای پیشیابی، بارشهای پاییز در استان نسبت به میانگین بلندمدت کمتر خواهد بود اما در زمستان، نرمال پیشبینی میشود.
چراغپور تصریح کرد: پیشبینی میشود بیشترین میزان بارشها در استان از اواخر بهمن تا اسفند مطلوب باشد اما در دی و اوایل بهمن کمتر از نرمال ظاهر شود.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشبینی بارش برف در استان بستگی به سیستمهای ورودی به استان دارد، افزود: اگر سیستمهای بارشی از سمت سیبری به استان وارد شود احتمال برف زیاد است و اگر سیستمهایی بارشی از جنوب و دریای سرخ وارد استان شود احتمال بارش باران وجود دارد.
چراغپور با تاکید بر اینکه خشکسالی در استان عمیق است و بارشهای سال آبی جاری نمی تواند آن را جبران کند، افزود: کمبود بارشها در استان به اندازه ۲ سال آبی کامل است که به راحتی قابل جبران نیست.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری در حالی وارد سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شده است که با کاهش ۴۰ درصدی بارشها در سال آبی گذشته روبرو بوده و دومین استان کمبارش کشور اعلام شده است.
خشکسالیهای اخیر از سال آبی ۸۵-۸۶ در این استان آغاز شده است و در طول این سالها بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ میلیمتر کمبود بارش در استان گزارش شده که معادل نبود هیچ بارشی به مدت ۲ سال است.
۹۶.۱ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است و این موضوع بر افت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
نظر شما